Povestea induiosatoare a Verei, pisica rasfatata din Veranda Mall
By Andreea Mustata - 2 ani ago

Evenimente

Povestea induiosatoare a Verei, pisica rasfatata din Veranda Mall

Inscrie-te la acest eveniment

* Campuri obligatorii

Povestea induiosatoare a Verei, pisica rasfatata din Veranda Mall

Daca ai de dus vreo hartie în biroul administrativ al Mall-ului Veranda, esti intampinat de prezenta felinei care stapaneste locul. Cu pete portocalii si negre care se impleticesc peste blana alba, Vera, se plimba cu pasi suavi peste receptie si te întreaba din priviri: ”Cu ce treaba pe la noi?”

Mai multe detalii: http://www.one.ro/lifestyle/povestea-pisicii-vera-angajata-la-un-mall-din-bucuresti-nu-da-raportul-nimanui-galerie-foto-16844463-foto?p=9

2

Veranda Mall

      Pisica Vera este precum copilul tuturor din birou. Legile locului s-au schimbat de astă-primăvară, când a apărut ea. ”Fii atent când închizi uşa că iese Vera! Nu lăsa mâncare pe masă că o linge Vera!”

         Vera îşi duce existenţa printre monitoare, rafturi, hârtii şi call-uri. Mănâncă facturi, roade acte adiţionale. Dar nu a fost mereu aşa. Când a fost găsită, nimeni din birou nu şi-a imaginat că se va ajunge aici.

4

     Vera nu e o pisică obişnuită, e adaptată vieţii moderne de birou. Lipsită de interacţiunea cu neamul ei, nu a învăţat să miaune. Nu suportă să fie luată de ceafă. Probabil că foiala din birou o agită, însă toată atenţia protectivă a colegilor e asupra ei. Dacă cineva îi dă să guste din prânzul său, se analizează, se discută, asta îi place, asta mai puţin. Pare un pisic fericit.

     Dulapurile, spaţiile închise şi strâmte, cutiile, hârtiile, formează paradisul Verei. Nu există spaţiu interzis pentru ea, vreo regulă ce nu poate fi încălcată, şi nu dă raportul nimănui. Calcă în picioare deopotrivă facturi şi chitanţe, acte adiţionale sau copii de xerox. Vânarea mouse-ului rămâne o activitate de top chiar şi acum, când poţi spune că e la vârsta adultă. Cum s-a ridicat cineva de pe scaun, ţup, Vera îi ia locul călduţ. A zgâriat toate scaunele, a distrus tot mobilierul, dar nimeni nu pare supărat pe ea.

     În schimb, oferă multă energie locului. Toată dinamica grupului s-a schimbat odată cu ea. Lucian nu o plăcea deloc, dar i-a înmuiat inima. Dna Voiculescu nu punea mâna pe ea la început, acum îi e dragă ca ochii din cap. Detensionează atmosfera la şedinţe, relaxează colegii mai stresaţi, sau amuză un birou întreg în momente serioase. Vine, sare, dărâmă ceva.

     Într-o zi a lipsit vreo oră. La început au crezut că a fost închisă din greseală prin vreun dulap, după cum s-a întâmplat de atâtea ori când se ascundea printre hârtii. Au căutat-o peste tot, nici urmă de Vera. Într-un final a adus-o cineva de la pază, murdară toată de noroi, şchiopătând, şi fără un dinte. Probabil căzuse de la geam, de unde îi place să se uite. Au dus-o în aceaşi seară la spital, unde au stat până pe la 9, să se asigure că totul e în regulă. S-a pus problema să i se facă radiografie, dar nu stătea locului de niciun fel.

1

     Când a început să fie ”senzuală”, au luat-o şi s-au dus cu ea la sterilizat. A lipsit o zi întreagă, şi atmosfera la birou nu mai era la fel. ”Nu mai lăsa mâncarea pe masă că o linge Vera” era imediat completat de ”Poţi lăsa orice, Vera nu e azi…” Parcă toată lumea era anxioasă şi se vorbea în continuu despre asta.

     Cristina, „mama Verei”, nu a mai avut animale, dar spune că cele 8 ore sunt mult mai simpatice, şi ca în fiecare birou ar trebui să sară câte o pisicuţă.

      Modernitatea a schimbat spaţiul de lucru într-unul  impersonal, în care oamenii petrec 8 ore pe zi, în faţa unui monitor, lucrând în tabele şi rapoarte, alături de colegi cu care adesea nu împărtăşesc mai mult decât un capsator. Mediu nenatural, în care stresul şi alienarea intră pe sub piele, aproape pe nesimţite.

LocatieLocatie
Veranda Mall
Data si oraData si ora
31 Decembrie 2019 22:00