Cum îți faci unghii semipermanente acasă: procesul corect de aplicare a ojei, pas cu pas

Beauty

Îngrijirea personală poate părea un lux în contextul timpului care trece atât de repede, dar și al resurselor limitate. Dacă există ceva, care te poate face să te simți specială, fără prea mult efort este o manchiura fresh. În timp ce a te răsfăța la un salon pentru un astfel de serviciu poate fi relaxant, este, de asemenea, costisitor. Așadar, manichiură semipermanentă este soluția perfectă pentru unghii perfecte timp de săptămâni întregi.

Din fericire, odată cu dezvoltarea procedurilor de înfrumusețare la domiciliu, acum este mai ușor că niciodată să obții o manichiură impecabilă din confortul propriei case. Dacă vrei să începi să îți faci unghii semipermanente acasă, dar nu știi cum, ai venit la locul potrivit. Împreună cu echipa Cupio Veranda Mall am realizat acest ghid în care vom arăta pas cu pas cum să îți faci unghii cu ojă semipermanente acasă.

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.

Ce înseamnă unghii semipermanente?

Manichiura semipermanentă utilizează un l de lac de unghii special, numit ojă semipermanentă, care este un hibrid între oja clasică și gelul UV. Este un lac mai rezistent decât cel tradițional, care trebuie uscat sub o lampă UV sau LED. Are aceeași strălucire ca și unghiile cu gel, doar că nu încarcă și nu afectează unghia. 

Odată realizate, unghiile cu ojă semipermanentă pot dura până la trei săptămâni.

De obicei, aplicarea ojei semipermanente poate dura între 30 de minute și o oră, în funcție de cât de bine stăpânești tehnica și de complexitatea designului pe care dorești să-l aplici.

Pentru ce tip de unghii se recomandă oja semipermanentă?

Oja semipermanentă este recomandată pentru toate tipurile de unghii, dar în special pentru unghii subțiri sau care se exfoliază ușor deoarece le oferă un strat extra de protecție.

De ce ai nevoie pentru a-ți face manichiura cu ojă semipermanentă acasă?

Iată ce materiale și instrumente îți trebuie pentru a crea o manichiură semipermanentă acasă:

 • Nail bonder: Primer cu acid (pentru mai multă aderență) sau agent de adeziune fără acid.
 • Base coat: un strat de bază, transparent, folosit pentru a-ți proteja unghiile și pentru a ajuta oja să adere mai bine.
 • Oja semipermanentă: este o ojă mai groasă, care durează mai mult decât lacul obișnuit.
 • Lampă UV/LED: lacul de unghii cu gel necesită o lampă UV sau LED pentru a întări oja
 • Top coat: se folosește pentru a proteja culoarea și pentru a adăuga strălucire.
 • Buffer și pilă pentru unghii: folositepentru a modela și netezi unghiile.
 • Instrument de împins cuticule.
 • Produs de curățare a unghiilor (cleaner): îl vei folosi pentru a îndepărta orice ulei sau reziduuri de pe unghii înainte de a aplica oja.
 • Ulei de cuticule: ajută la hidratarea și protejarea cuticulelor.

Dacă sunt prea multe produse pe care trebuie să le ții minte, Cupio îți face viața mai ușoară cu kiturile pentru unghii semipermanente. De exemplu, kitul de manichiură semipermanentă cu lampă led este cel mai complex, conținând majoritatea produselor de care ai nevoie pentru a-ți face unghile acasă: bază și top de sigilare, o culoare de ojă semipermanentă la alegere, o pilă de unghii, un buffer, o lampă LED, un cleaner și o cutie de șervețele perforate. 

cum sa iti faci unghii semipermanente acasa

Pentru restul, dacă nu le ai deja acasă, apelează cu încredere la consultanții Cupio din Veranda Mall. Aceștia îți vor recomanda produsele potrivite pentru tine astfel încât când te întorci acasă, tot ce trebuie să faci este să te apuci de treabă!

Toate produsele Cupio sunt de înaltă calitate și sunt extrem de ușor de folosit. Indiferent de preferințele de design, culori sau texturi, fii sigură că la Cupio vei găsi oja semipermanentă potrivită pentru tine, de la mate la lucioase, satinate sau cu sclipici. 

Cum se aplică oja semipermanentă?

Aplicarea ojei semipermanente acasă este o modalitate excelentă de a obține unghii perfecte fără să faci o vizită la salon. Trebuie doar să ai răbdare ca să deprinzi pașii corecți. 
La început îți va lua în jur de o oră, poate chiar mai mult. Dar pe măsură ce înveți să folosești toate instrumentele și în funcție de complexitatea designului, poți avea unghii semiperpamente fresh chiar și în 30 de minute.

Iată așadar, care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi ca să aplici ojă semipermanentă:

manichiura semipermanenta acasa

2. Taie unghille: folosește o forfecuță ca să tai unghiille, apoi o pilă de unghii cu granulație mare (o granulație mare înseamnă că particulele de abraziv sunt mai mari, ceea ce face ca pila să fie mai agresivă și să îndepărteze mai mult material într-un timp mai scurt) pentru a le da forma dorită. Începe pilirea de la colțuriînspre mijlocul unghiei.. Pentru unghii rotunjite, ține pila într-un unghi de 180 de grade, iar pentru unghiile pătrate, în unghi de 90 de grade cu unghia.

unghii semi
cum sa faci unghii semi acasa

3.Curăță cuticulele: împinge cuticulele cu un bețișor de bambus sau instrument de împins cuticulele din inox, iar apoi taie-le cu o forfecuță specială. În cazul în care vrei să îți ușurezi procesul încearcă soluție pentru îndepărtarea cuticulelor de la Cupio. Aceasta va înmuia cuticulele, se va lăsa să acționeze două minute. În acest timp soluția pătrunde în piele,iar astfel cuticulele devin mult mai ușor de împins sau de îndepărtat.

cum sa aplici unghii semipermanente acasa
aplicarea unghiilor semi acasa
cum sa iti faci unghii semi acasa
manichiura cu semi acasa

4. Nivelează unghiile: folosește bufferul sau o altă pilă cu granulație mare (100) pentru a lustrui suprafața unghiilor. Asta va îndepărta luciul natural, astfel încât oja semipermanentă să adere mai bine. Ai grijă să nu apeși prea tare. Mișcările trebuie să fie ușoare pentru a nu pili foarte mult din suprafața unghiei și să o subțiezi. Folosește mișcări într-o singură direcție, de la baza unghiei spre vârf.

unghii cu oja semipermanenta
aplicare oja semipermanenta

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.


5. Aplică baza: aplică un strat subțire de bază pentru unghii semipermanent, cum ar fi Cupio to go Base. Folosește lasă-l să se usuce 30 de secunde in lampa LED sau 2 minute in lampa UV. Asigură-te că acoperi întreaga suprafață a unghiei pentru a preveni dezlipirea.Poți începe aplicarea din mijlocul unghiei și să continui apoi către margini, sau poți începe dintr-un colț și să te deplasezi spre celălalt colț. Este important să aplici base coat-ul într-un strat subțire, pentru a permite uscarea rapidă și pentru a preveni formarea de bule sau crăpături.

unghii semi acasa
aplicare oja semipermanenta

6. Aplică straturile: după bază, vei aplica două straturi de oja culorată, urmând aceeași tehnică precum în cazul base coat-ului. După fiecare aplicare, usucă unghiile sub lampa LED timp de 30 de secunde sau cea UV timp de 2 minute. Printre produsele cu care poți lucra cel mai ușor se numără oja semipermanentă Cupio to go, ce îmbină ușurința aplicării unui lac de unghii obișnuit cu rezistența unui gel UV. 

unghii oja semipermanenta
paji oja semipermanenta

7. Aplică finishul: după ce ai aplicat două straturi de culoare, aplica un strat subțire de top coat și lasă-l să se usuce sub lampa LED pentru aproximativ 2 minute. Acesta va proteja unghiile de zgârieturi și va prelungi durata de viață a manichiurii. Cu Top Coat Glossy de la Cupio vei obține un finish lucios, iar cu Perfect Matte Finish, un aspect mat.

aplicare oja semipermanenta pas cu pas

8. Degresează unghiile: folosește o dischetă de bumbac înmuiată în cleaner, cum ar fi Cupio Scented Nail Cleaner, pentru a șterge orice reziduu de pe unghii. Acesta ajută la îndepărtarea oricăror urme de lac de unghii care s-ar putea lipi de piele.

manichiura semipermanenta acasa

9. Hidratează cuticulele: aplică ulei de cuticule pentru hidratare și masează pentru o manichiură semipermanentă făcută acasă perfectă.

unghii cu semipermanent
cum se aplica oja semipermanenta

Poți urmări toți acești pași și în acest tutorial pregătit de unul dintre trainerii Cupio:

Aplicarea Ojei Semipermanente 💅🏻 Beauty School by Cupio 📚

Cum întreții manichiura semipermanentă?

Făcută la salon sau acasă, manichiura semipermanentă îți promite săptămâni întregi fără griji. Dar asta și dacă ești atentă la câteva aspecte:

 • Protejează-ți unghiile de obiectele dure și ascuțite care ar putea zgâria sau deteriora manichiura.
 • Evită contactul cu substanțele chimice agresive, cum ar fi solvenții puternici, care pot dizolva lacul de unghii.
 • Aplică ulei de cuticule sau cremă hidratantă pe unghii și cuticule zilnic, pentru a preveni uscarea și exfolierea.
 • Folosește mănuși de protecție atunci când faci treburi casnice sau atunci când lucrezi în grădină, pentru a proteja unghiile și pentru a preveni deteriorarea manichiurii.
 • Evită să rupi sau să tragi de unghii, deoarece  poate deteriora suprafața manichiurii semipermanente.
 • Refă manichiura semipermanentă la intervale regulate de timp, de obicei la fiecare 3 săptămâni, pentru a o menține fresh și frumoasă.

Cum îndepărtezi oja semipermanentă?

Îndepărtarea ojei semipermanente este de cele mai multe ori, mai importantă ca aplicarea, deoarece poți deteriora unghia naturală mult mai ușor prin procesul abraziv. Iată cum să eviți acest lucru:

 • Înmoaie o dischetă de bumbac într-un solvent special pentru oja semipermanentă.  Soak Off Remover de la Cupio este o alegere excelentă. Asigură-te că discul este suficient de îmbibat în solvent, pentru a îndepărta eficient lacul de unghii.
 • Lasă solventul să acționeze 10-15 minute, după care oja semipermanentă se îndepărtează de pe unghii cu ajutorul unei spatule.
cum se aplica oja semipermanenta
unghii oja semipermanenta

Tu când vei face prima încercare la unghii permanente acasă?

Sperăm că acest tutorial te-a ajutat să înțelegi cum să-ți faci singură manichiura semipermanentă acasă. Cu puțină răbdare vei deprinde toți pașii necesari pentru a obține unghii impecabile care să reziste timp îndelungat. 

Dar dacă ai neclarități , te așteptăm în Cupio Veranda Mall. Consultanții Cupio sunt mereu pregătiți să-ți răspundă la orice întrebări ai avea despre cum să aplici oja semipermanentă corect ori ce produse să folosești. 

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.