Cele mai bune filme din 2024: 10 filme noi de văzut neapărat anul acesta!

Filme

filme noi

În ceea ce privește filmele bune pe care merită să le vezi la cinema, 2024 se anunță un an prolific cu producții nemaipomenite, care vor face furori atât printre spectatori, cât și printre criticii de profil. 

Pe lângă marile favorite de la Oscaruri, topul nostru include și alte filme nou lansate sau care urmează să apară și continuări mult așteptate ale unor pelicule de succes. Horror, comedie, dramă, acțiune, aventură, science-fiction sau orice alt gen preferi, fii sigur că vei găsi un film excepțional care trebuie văzut neapărat în sala de cinema. Unele merită vizionate cu prietenii, altele în familie, cu iubitul sau iubita, copiii sau, de ce nu, chiar singur. 

Hai la film la Cinemax Veranda și pune-te la curent cu cele mai noi premiere din lumea cinematografiei!

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.

1. Avram Iancu – Împotriva imperiului

Gen: Dramă, Documentar

Premiera: 26.01.2024

Avram Iancu – Împotriva imperiului celebrează bicentenarul naşterii lui Avram Iancu, cunoscut ca fiind eroul Revoluției din 1848. Lungmetrajul a fost realizat în mai multe sate din judeţul Hunedoara și relatează evenimentele din 1848, din plină Revoluţie în Transilvania, când moţii au răspuns chemării lui Avram Iancu de a apăra Munţii Apuseni.

Însuflețiți de personalitatea lui Avram Iancu, avocatul devenit Crăișorul Munților, românii, deși slab echipați și fără o pregătire militară sistematizată, sunt dispuși la luptă și sacrificiu. În decembrie 1848, vedem cum Avram Iancu se impune și-i convinge pe liderii românilor că „numai tactica armată va scăpa poporul de tiranie”. Astfel, legiunile de români reușesc să respingă atacurile armatei răsculaților maghiari.

Pe lângă evenimentele extraordinare din 1848, filmul urmărește și întâmplările de după Revoluție, și anume: negocierea armistițiului dintre români și maghiari, înfrângerea revoluției și instituirea unui regim impus de Imperiul Habsburgic, trădarea Împăratului Franz Josef, arestarea și maltratarea lui Avram Iancu, ultimii ani de viață, dar și moartea sa învăluită în mister.

filme bune de vazut

Filmul reușește să redea cu forță și autenticitate povestea remarcabilă a lui Avram Iancu, una dintre figurile cheie ale istoriei românești din secolul al XIX-lea. 

Docu-drama reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului Theo Thorn, pe baza unui scenariu realizat de acesta împreună cu Alex Molico. În rolul eroului național îl vedem pe pe Horia Fedorca, actor la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, care seamnă izbitor cu Avram Iancu. Din distribuție mai fac parte Horia Fedorca, Kata Pánczél, Paula Hrisu, Alin Panc şi Sandu Pop (alias Văru’ Săndel)

Dacă vrei să urmărești și tu această docu-dramă impresionantă despre curaj,  dreptate și luptele care au definit acea perioadă tumultuoasă din istoria românilor, te așteptăm la CINEMAX Veranda, pentru a te bucura de o experiență inedită.

2. Argylle

Gen: Acțiune, Thriller

Premiera în România: 02.02.2024

Printre cele mai așteptate filme bune din 2024 se află și noul thriller de spionaj al lui Matthew Vaughn, cel care a regizat și Kingsman: Serviciul secret. Argylle este interpretat de nimeni altul decât Henry Cavill, care a lăsat deoparte mantia de Superman și sabia lui Geralt din Rivia pentru a salva lumea în rolul unui spion internațional.

Un lucru mai rar întâlnit în peisajul cinematografic modern, Argylle este un proiect cu un buget mare și un scenariu complet original. Filmul spune povestea lui Ellie Conway o scriitoare introvertită care își petrece zilele scriind romane de spionaj, avându-l ca protagonist pe carismaticul agent de spionaj Argylle.

filme bune

Când intrigile cărților scriitoarei despre agentul secret Argylle şi misiunea lui de a da în vileag o reţea globală de spioni încep să oglindească acțiunile unei organizații reale de spionaj, granița dintre ficțiune și realitate începe să dispară. Ellie se trezește în mijlocul unei lumi periculoase plină de spioni, crime, haos și secrete.

Lui Henry Cavill și Bryce Dallas Howard, cea care o interpretează pe Elli Conway, li se alătură alte nume mari de la Hollywood cum ar fi: Samuel L. Jackson, John Cena, Sofia Boutella, Ariana DeBose și Dua Lipa, care își face debutul în cinematografie.

Dacă te-am convins că merită să incluzi Argylle pe lista de filme noi și bune de văzut în 2024, atunci vino la CINEMAX Veranda pentru a te bucura de o experiență completă, plină de acțiune, suspans și mister.

3. Madame Web

Gen: Acțiune, Aventuri, SF

Premiera în România: 16.02.2024

În 2024, pasionații de filme cu supereroi și fanii poveștilor fantastice marca Marvel se pot delecta cu Madame Web, care face parte din universul Spider-Man de la Sony. Dakota Johnson este cea care îi dă viață Cassandrei Webb, o tânără asistentă medicală care capătă puterea clarviziunii după o experiență aproape de moarte.

Inițial, Cassandra nu înțelege ce înseamnă toate aceste imagini și scenarii care se derulează în mintea ei și care par atât de reale, însă în scurt timp realizează că sunt viziuni care nu s-au întâmplat încă. Pentru a le descifra mesajul, Cassandra este nevoită să se confrunte cu adevăruri dureroase din trecutul ei și, în același timp, să protejeze trei tinere de un bărbat misterios pe nume Ezekiel Sims.

filme bune de vazut

Ezekiel Sims, un om de afaceri cu puteri asemănătoare celor ale lui Spider-Man, aduce o perspectivă nouă asupra conceptului de erou-păianjen, prezentându-l ca avatar al unui destin supranatural.

Madame Web marchează o nouă etapă în universul Spider-Man de la Sony și explorează povestea originală a uneia dintre cele mai enigmatice personaje de la Marvel Comics. Regizat de SJ Clarkson, pe baza unui scenariu scris de ea împreună cu Claire Parker, distribuția filmului este completată de Sydney Sweeney, Isabela Merced, Emma Roberts, Adam Scott, Zosia Mamet și Tahar Rahim. 

Pregătește-te pentru mai mult decât o simplă poveste cu supereroi și vino cu prietenii la CINEMAX Veranda Mall să vezi un film bun care promite interpretări memorabile și un spectacol vizual impresionant.

4. Poor Things/ Sărmane Creaturi

Gen: Romantic, SF, Dramă

Premiera în România: 09.02.2024

Din categoria filmelor bune de văzut pe marile ecrane în 2024 face parte și Sărmane Creaturi, care o are în prim-plan pe Bella Baxter, o tânără readusă la viață de genialul și nonconformistul doctor Godwin Baxter.

Bazat pe romanul cu același nume al lui Alasdair Gray, filmul spune povestea extraordinară a unei tinere însărcinate din epoca victoriană care, după ce se sinucide aruncându-se într-un râu, este readusă la viață într-un mod mai mult decât bizar. Excentricul chirurg Godwin Baxter îi recuperează cadavrul și creează o ființă nouă din trupul femeii și creierul copilului ei nenăscut.

Confuză în ceea ce privește identitatea sa și lumea înconjurătoare, Bella încearcă, sub îndrumarea Dr. Baxter, să reînvețe tot ce știa înainte de operație. Curând începe să se simtă ca prinsă într-o închisoare și, dorindu-și libertatea, fuge în lume cu un avocat afemeiat, într-o aventură suprarealistă a descoperirii de sine.

filme bune

Cu Emma Stone, Willem Dafoe și Mark Ruffalo în rolurile principale, regizat de grecul Yorgos Lanthimos, cunoscut pentru Homarul și Uciderea cerbului sacru, Sărmane creaturi este o reinterperate fabuloasă a mitului lui Frankestein. Filmul a câștigat deja și premii importante cum ar fi: Globul de Aur pentru cel mai bun film comedie/muzical, Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în comedie/muzical și Leul de Aur la Festivaul de Film de la Veneția.

Dacă te-am convins să incluzi Sărmane creaturi pe lista filmelor noi din 2024 pe care merită să le vezi la cinema, te așteptăm la CINEMAX în Veranda Mall să te bucuri de o experiență vizuală și emoțională incredibilă.

5. Dune: Partea a II-a

Gen: Acţiune, Aventuri, Dramă, SF

Premiera în România: 01.03.2024

Dune: Partea a II-a continuă povestea epopeică a lui Paul Atreides, aducând în prim plan o călătorie plină de mister și răzbunare. După ce i-au fost distruse familia și viitorul, Paul se alătură tribului Fremen și Chani, în lupta împotriva conspiratorilor care i-au atacat familia.

În fața unui viitor teribil și a unei alegeri dificile între dragostea vieții sale și soarta întregului univers, Paul trebuie să folosească darurile sale unice pentru a împiedica un deznodământ înfricoșător pe care doar el îl poate prevedea. Acesta va lupta pentru și alături de Fremeni împotriva Imperiului opresiv, ajungând față în față cu Împăratul Shaddam al patrulea. 

Continuarea așteptată de mai bine de 2 ani Dune: Partea a II-a, va fi regizată din nou de Denis Villeneuve și va fi bazată pe romanul seminal din 1965 cu același nume de Frank Herbert.

cele mai bune filme noi

Distribuția spectaculoasă este alcătuită din actorii cunoscuți din prima parte a poveștii: avându-i pe Timothée Chalamet (Paul Atreides) și pe Zendaya (Chani) în prim-plan. De asemenea îi vom revedea pe Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Javier Bardem (Stilgar, liderul tribului Fremen), Josh Brolin (Gurney Halleck), Stellan Skarsgård (Baron Vladimir Harkonnen) și nu numai.

Lor li se alătură și alte nume impresionante pentru debutul lor în franciză, precum Christopher Walken (Împăratul Shaddam al patrulea), Florence Pugh (Prințesa Irulan Corrino), Austin Butler (Feyd-Rautha Harkonnen) și Léa Seydoux (Lady Margot). 

Cu efecte și decoruri de-a dreptul spectaculoase, o distribuție de excepție și o poveste care promite să te țină cu sufletul la gură, Dune: Partea a II-a este unul dintre cele mai așteptate filme noi din 2024. Ca să-l urmărești la cea mai înaltă calitate și să te bucuri cu adevărat de experiență, dă-ți întâlnire cu prietenii, familia, iubitul sau iubita la CINEMAX Veranda Mall!

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.

6. Ghostbusters: Frozen Empire/ Vânătorii de fantome: Imperiul înghețat

Gen: Aventuri, Comedie, Fantastic, SF

Premiera în România: 27.03.2024

Vânătorii de fantome: Imperiul înghețat este continuarea filmului Vânătorii de fantome: Moștenirea, apărut în 2021 și al cincilea film din franciza Vânătorii de fantome. Lungmetrajul îi readuce în centrul acțiunii pe membri familiei Spengler, dar și alte personaje îndrăgite din filmul original, care vor fi nevoiți să înfrunte cel mai periculos adversar de până acum.

Familia Spengler decide să părăsească Summerville, Oklahoma și să se întoarcă acolo unde a început totul – în emblematica stație de pompieri din New York – și să-i ajute pe Vânătorii de fantome originali, care au dezvoltat un laborator de cercetare ultrasecret pentru a duce distrugerea fantomelor la un nivel superior.

filme bune de vazut

Când descoperirea unui artefact străvechi dezlănțuie o forță malefică în lume, Vânătorii de fantome, trebuie să-și unească forțele pentru a-și salva familia, casa și lumea de o nouă eră glaciară.

Rămâne de văzut cum vor reuși Vânătorii de fantome să facă față noului inamic misterios și să contracareze înghețul global iminent. Vino la CINEMAX Veranda Mall pentru a te bucura de această peliculă care te va lăsa uimit sau alege un altul dintre cele mai bune filme de văzut anul acesta!

7. Challengers

Gen:  Dramă, Romantic, Sport

Premiera în România: 26.04.2024

Zendaya este actrița momentului la Hollywood, cu roluri în câteva dintre cele mai apreciate producții, cum ar fi: Dune, Spider-Man sau serialul Euphoria. În Challengers, Zendaya dă viață personajului Tashi Duncan, o fostă speranță a tenisului devenită antrenor, care ajunge prinsă într-un triunghi amoros cu doi jucători profesionişti de tenis.

Tashi este căsătorită cu un campion aflat într-o situație dificilă, iar strategia ei de a-l ajuta să se redreseze etse ca Art să se înscrie la spectaculosul turneu de tenis Challengers. Planul ia însă o turnură neașteptată atunci când trebuie să se confrunte cu un alt jucător ratat pe nume Patrick, care se întâmplă să fie şi fostul iubit al lui Tashi şi cel mai bun prieten al lui Art. Pe măsură ce trecutul și prezentul lor se ciocnesc, iar tensiunile cresc, Tashi trebuie să se întrebe cât de mult o va costa să obțină victoria și să-i relanseze cariera soțului ei.

Această dramă romantică regizată de Luca Guadagnino, cunoscut pentru pelicula de succes Call my by your name/ Strigă-mă pe numele tău este o poveste modernă și îndrăzneață despre dragoste, putere și cât de departe ai merge pentru a-ți asigura victoria. 

Seducție, trădare, tragedie și, desigur, o mulțime de meciuri de tenis cu mize mari sunt doar câteva elemente promise de viitoarea peliculă semnată Luca Guadagnino. Așadar, dacă ai nevoie de idei de filme bune pentru ieșirile în oraș cu partenerul sau prietenii, trece-l pe listă și haideți la premieră în CINEMAX Veranda!

8. Furiosa: Saga Mad Max

Gen: Acțiune, Aventuri, SF, Thriller

Premiera în România: 22.05.2024

La capitolul filme de acțiune noi de văzut anul acesta, trebuie menționat Furiosa: Saga Mad Max, un spin-off care explorează trecutul lui Imperator Furiosa, un personaj văzut și iubit în Mad Max: Drumul Furiei, considerat unul dintre cele mai bune filme din ultimul deceniu

Povestea are loc în aceeași lume post-apocaliptică, pe un Pământ aflat în colaps, la aproximativ o jumătate de secol după ce lucrurile au început să se destrame. Furiosa, interpretată, de această dată, de Anya Taylor-Joy, este răpită din casa familiei ei de Warlord Dementus (Chris Hemsworth) liderul nemilos al unei hoarde de motocicliști și nevoită să lupte pentru viața ei și pentru libertate.

În timp ce Furiosa se zbate să supraviețuiască conflictelor brutale, urmărită fără încetare de forțele înfricoșătoare ale lui Dementus, filmul dezvăluie originile acestei războinice curajoase. Portretul lui Anya Taylor-Joy adaugă profunzime personajului, aruncând lumină asupra evenimentelor care au transformat-o pe Furiosa în formidabila comandantă pe care fanii au ajuns să o admire în Mad Max: Drumul furiei.

filme noi

Lungmetrajul este scris și regizat de același George Miller, vizionarul din spatele francizei Mad Max și promite multă acțiune, momente emoționante și spectacol vizual. Așadar, pregătește-te pentru scene brutale de luptă, dar și pentru momente de sensibilitate, care îți vor da de gândit.

Furiosa: Saga Mad Max își merită cu prisosință locul în acest top cu filme noi și bune de văzut în 2024. Ca să-l urmărești la cea mai înaltă calitate și să te bucuri cu adevărat de experiență, dă-ți întâlnire cu prietenii la CINEMAX în Veranda!

9. Inside Out 2/ Întors pe dos 2

Gen: Animație, Aventuri, Dramă, Familie

Premiera în România: 14.06.2024

Lansat în 2015, lungmetrajul animat Întors pe dos s-a bucurat de un imens succes, fiind recompensat cu un Oscar, un Glob de Aur și un trofeu BAFTA pentru cea mai bună animație. Filmul a fost lăudat pentru că a descris cu exactitate relația dintre oameni și emoțiile lor, în special în ceea ce privește sănătatea mentală a copiilor, înfățișând reacțiile acestora la circumstanțe care nu pot fi controlate de ei. Tocmai de aceea, nu este o supriză faptul că cei de la Pixar a făcut o continuare.

Întors pe dos 2 este unul dintre cele mai așteptate animații în 2024, iar viitorii spectatori și fani ai primei părți au multe motive să fie încântați. Noul film continuă povestea lui Riley, acum adolescentă, care descoperă și întâmpină noi emoții.

Bucuria, Tristețea, Furia, Rrica și Dezgustul, care au condus până acum cu succes operațiunea de gestionare a stărilor lui Riley din toate punctele de vedere, nu sunt siguri cum să se simtă și cum să reacționeze când apare noul personaj – Anxietatea. Și se pare că nu este singură. Alte emoții urmează să își facă loc în mintea lui Riley, iar echilibrul din turnul de control începe să se clatine.

filme bune de vazut

Faptul că anxietatea a fost aleasă ca una dintre noile emoții din Întors pe dos 2 este un factor interesant în sine, având în vedere că Pixar și Disney sunt dispuși să exploreze subiecte incomode și să le facă mai ușor de discutat în mod deschis.

Dacă ești în căutare de filme noi pe care să le vezi alături de familie, te așteptăm la CINEMAX Veranda Mall pentru cea mai bună experiență de vizionare!

10. Kraven the Hunter/ Kraven vânătorul

Gen: Acțiune, Aventuri, SF

Premiera în România: 30.08.2024

Printre cele mai așteptate filme de aventuri din 2024 se află și o nouă producție din Universul Spider-Man de la Sony. Bazat pe benzile desenate Marvel, Kraven vânătorul îl are ca protagonist pe Aaron Taylor-Johnson în rolul lui Serghei Kravinoff, alias Kraven, fiul unui vânător obsedat de putere interpretat de Russell Crowe.

Filmul prezintă povestea de origine a personajului Kraven vânătorul, cel care avea să devină unul dintre răufăcătorii emblematici ai universului Marvel. Sergei Kravinoff, alias Kraven, un personaj negativ clasic din universul Spider-Man, creat de Stan Lee și Steve Ditko și membru fondator al grupului Cei Șase Siniștrii, a fost inițial prezentat în filmul Uimitorul Om-Păianjen 2 apărut în 2014.

filme noi

Cronologic, evenimentele din film sunt plasate înainte de nașterea notoriei vrajbe pe care o are Kraven cu Spider-Man. În Kraven vânătorul, Sergei Kravinoff este un imigrant rus care are o misiune clară: vrea sa dovedească tuturor că el este cel mai iscusit vânător în viață.

Asta înseamnă să te pregătești pentru un film memorabil, cu scene epice de luptă și efecte speciale impresionante, pentru că filmul se anunță un spectacol cinematografic de succes, pe care abia asteptăm să-l vedem la CINEMAX Veranda începând cu luna august.

Cum arată topul tău de filme noi și bune de văzut în 2024?

Sperăm că ai găsit deja câteva filme deosebite pe care de-abia aștepți să le vezi la cinema, alături de iubit sau iubită, prieteni sau cei din familie. Ca să reușești să-i împaci pe toți, aruncă un ochi și peste lista cu recomandări de comedii sau filme pentru copii.

Iar dacă stai în zona Obor, te așteptăm chiar la CINEMAX Veranda! Consultă programul, să afli când vor rula acestea și ce pelicule faine vor mai apărea la cinema în perioada următoare.

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.