Animații și filme pentru copii: 10+ pelicule dublate în română și subtitrate, de văzut la cinema sau online în 2024

Activități pentru copii, Filme, Home

filme pentru copii

Ca părinte, poate fi dificil să găsești mereu activități pentru copii care să-i distreze și, totodată, să fie educative și să aibă un mesaj pozitiv. Dacă ai nevoie de idei salvatoare pentru următoarea seară petrecută în familie, noi ți-am pregătit câteva recomandări de filme pentru copii dublate în română sau subtitrate, care să vă emoționeze și să vă facă să râdeți în hohote.

De la cele mai noi comedii și animații, de văzut în cinema, la filme online recente sau mai vechi, fiecare dintre ele ascunde un univers magic. Personajele și poveștile amuzante care cuceresc inimile prichindeilor le oferă lecții importante despre bine și rău, bunătate și iertare sau despre cât de important este să fii tu însuți și să-ți urmezi visele.

Dar, mai mult decât orice, producțiile din lista noastră sunt o invitație la dialog și o ocazie să vă conectați, ca să afli ce crede și simte puiul tău.

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.

1. Inseparabilii/ The Inseparables

Gen: Animație

Data premierei: 02.02.2024

Inseparabilii este noua animație bazată pe o idee originală de Joel Cohen și Alec Sokolow, autorii nominalizați la Oscar pentru Toy Story. Animația livrează un mesaj relevant despre importanța prieteniei și a imaginației fără limite, punând în același timp accentul pe puterea creativității în găsirea propriului drum.

Când luminile se sting în vechiul teatru din Central Park, marionetele prind viață.

Don, o marionetă cu o imaginație fără limite, sătul să facă pe bufonul zi de zi, visează să fie măcar o dată un erou adevărat. Așa că într-o zi și își face curaj și se aventurează în afara teatrului, ca să descopere lumea și să trăiască viața așa cum își dorește. Pe drum îl întâlnește DJ Doggie Dog, un animal de pluș abandonat care visează să devină star rap. Astfel începe o mare aventură în inima orașului New York.

filme pentru copii

Aventura lor ridică întrebări emoționante și actuale despre prietenie, identitate și lupta continuă pentru a transforma visurile în realitate și transmite un mesaj actual despre importanța găsirii propriei voci interioare și a propriului drum.

Povestea inspirată din prolificul roman Don Quijote și aventurile imaginate în CGI creează distracția perfectă pentru întreaga familie, prin imagini unice și o poveste captivantă. Vă așteptăm cu mic, cu mare la CINEMAX Veranda ca să petreceți o seară memorabilă împreună.

2. Kung-Fu Panda 4

Gen: Acţiune, Animaţie, Aventuri, Familie

Data premierei: 15.03.2024

De la lansarea primului film în 2008, seria Kung Fu Panda a cucerit inimile copiilor, dar și a adulților, îmbinând cu succes umorul, acțiunea și lecțiile de viață într-un mod unic. 

Dacă în filmele anterioare ai urmărit povestea amuzantă și plină de peripeții a lui Po Ping, un panda neîndemânatic, al cărui destin era să devină legendarul Dragon Războinic, Kung Fu Panda 4 promite o călătorie emoționantă în care Po va deveni liderul spiritual al Văii Păcii.

Planurile lui Po și ale lui Master Shifu sunt date peste cap de noul antagonist al poveștii, Chameleon, o vrăjitoare care își poate schimba înfățișarea, poate absorbi puterile fiecărui războinic kung fu și care vrea să-l distrugă pe Po. În plus, filmul aduce înapoi un personaj negativ deja cunoscut din filmele anterioare, leopardul Tai Lung, crescând astfel miza pentru Po și prietenii săi.

filme animate copii

Pe lângă imaginile spectaculoase și povestea captivantă care te ține cu sufletul la gură, filmul se mândrește și cu o distribuție de voci de excepție, cum ar fi: Jack Black (Po), Viola Davis (Chameleon), Dustin Hoffman (Shifu), Ian McShane (Tai Lung).

Așadar, dacă vreți să vă bucurați de unul dintre cele mai bune filme pentru copii mici și mari de anul acesta, Kung Fu Panda 4 are câte ceva pentru fiecare. Haideți să-l vedeți în premieră la CINEMAX în Veranda.

3. Garfield

Gen: Animație, Comedie, Familie

Data premierei: 24.05.2024

Încă de la debutul său în animația din 1978, Garfield, cea mai leneșă și mai lacomă pisică din lume, a rămas unul dintre cele mai emblematice animale de companie din desene animate, ceea ce a dus la nenumărate seriale de televiziune, emisiuni speciale de sărbători și filme.

Chris Pratt și Samuel L. Jackson se alătură universului creatorului de benzi desenate Jim Davis în cel mai nou film de animație al francizei – Garfield, după filmul lui Bill Murray din 2004, Garfield: The Movie și continuarea din 2006, Garfield 2. Pratt va juca rolul felinei portocalii titulare, iar Jackson îl va întruchipa pe tatăl său, Vic – un personaj nou.

cele mai bune filme pentru copii

Faimos pentru gustul său nemăsurat pentru lasagna și pentru disprețul său față de zilele de luni, Garfield va trece în noul film pentru copii printr-o aventură palpitantă, îndrăzneață și hilară, de această dată în aer liber. După o reuniune neașteptată cu tatăl lui, motanul Vic care trăiește pe stradă, Garfield și prietenul său canin Odie sunt forțați să renunțe la viața lor răsfățată pentru a i se alătura lui Vic într-un jaf amuzant, cu miză mare.

Această nouă adaptare a lui Garfield promite umor, energie și animație de înaltă calitate. Așadar, fie că ai fost dintotdeauna un fan, ești pasionat de animații sau pur și simplu îți plac la nebunie filmele pentru copii, Garfield trebuie văzut pe marile ecrane alături de familie. Dacă vreți să-l urmăriți proiectat cu tehnologie de ultimă generație, așa cum ar merita, vă așteptăm la CINEMAX Veranda!

4. Întors pe dos 2/ Inside Out 2

Gen: Animație, Aventuri, Comedie

Data premierei: 14.06.2024

Întors pe dos 2 este unul dintre cele mai așteptate filme pentru copii, iar viitorii spectatori și fani ai primei părți au multe motive să fie încântați. Noua producție continuă povestea lui Riley, acum adolescentă, care descoperă și se confruntă cu trăiri noi și complexe care îi vor da lumea peste cap.

Sediul central din mintea lui Riley trece printr-o demolare bruscă pentru a face loc la ceva cu totul neașteptat: emoții noi! Bucuria, Tristețea, Furia, Frica și Dezgustul, care au condus până acum cu succes operațiunea de gestionare a stărilor lui Riley, din toate punctele de vedere, nu sunt acum siguri cum să se simtă când apare noul personaj – Anxietatea, unul dintre cele mai așteptate personaje și unul cu care adolescenții de astăzi se identifică din ce în ce mai mult.

filme pentru copii

Și se pare că nu este singură. Alte emoții urmează să își facă loc în mintea lui Riley, iar echilibrul din turnul de control începe să se clatine.

Maya Hawke, fiica lui Ethan Hawke și a Umei Thurman, este cea care își va împrumuta vocea pentru a interpreta Anxietatea. Ei i se alătură Amy Poehler (Bucuria), Phyllis Smith (Tristețea), Tony Hale (Frica) și Lewis Black (Furia).

Dacă ești în căutare de filme animate pentru copii pe care să le vezi alături de familie sau prieteni, te așteptăm la CINEMAX Veranda Mall pentru cea mai bună experiență de vizionare!

5. Sunt un mic ticălos 4/ Despicable me 4

Gen: Animaţie, Aventuri, Comedie

Data premierei: 12.07.2024

Gru și minionii se întorc în cea de-a patra parte a francizei de succes – Sunt un mic ticălos 4. Distribuția originală, formată din actorii Steve Carell, Kristen Wiig, Pierre Coffin, Miranda Cosgrove și Steve Coogan, se întoarce, împrumutându-și din nou vocile îndrăgitelor personaje care au captivat inimile copiilor și adulților deopotrivă.

Sunt un mic ticălos 4 este unul dintre cele mai așteptate filme animate pentru copii și, deși mai multe detalii legate de intrigă poveste și personaje noi sunt încă ținute sub tăcere, au apărut multe teasinguri despre surprizele pe care le va oferi noul film.

filme animate pentru copii

Gru și familia lui, alături de simpaticii minioni vor avea de înfruntat un nou răufăcător pe nume Maxime Le Mal și promite să fie una dintre cele mai nebunești aventuri ale lui Gru de până acum.

Lungmetrajul de animație este regizat de Chris Renaud, cel care s-a ocupat și de regia primelor două filme din seria Sunt un mic ticălos, alături de coregizorul Patrick Delage, așa că fiii gata pentru noi peripeții și distracție cu personajele preferate din lumea lui Gru!

Noi zicem că superproducția ar trebui să fie văzută în sala de cinema, cu o rezoluție și o sonorizare pe măsură. Așa că te așteptăm la CINEMAX în Veranda, alături de familie și prieteni, ca să te convingi!

6. PAW Patrol: The Mighty Movie/ Patrula Cățelușilor: Filmul cel mare

Gen: Acțiune, Animație, Aventuri

Premieră: 29 septembrie 2023

De pe lista cu cele mai bune filme pentru copii de văzut în 2023 nu poate lipsi Patrula Cățelușilor: Filmul cel mare, ce spune povestea de origine a cățelușilor din desenele animate cu același nume. 

Filmul începe cu Skye, ce a simțit mereu că prietenii săi nu o apreciază pe deplin. Dorind să arate că poate fi de mare ajutor pentru echipă, aceasta investighează un meteorit căzut în Adventure City, ce face ca un set de cristale magice să se atașeze de medalioanele cățeilor. Astfel, membrii Patrulei Cățelușilor își primesc puterile magice. Dar Skye, Chase, Liberty, Marshall, Rubble, Rocky și Zuma nu apucă să se bucure prea mult de puterile lor de eroi, căci primarul Humdinger evadează din închisoare și plănuiește să le fure cristalele magice.

Cățeii pornesc astfel într-o aventură de supereroi demnă de filmele Marvel în confruntarea cu primarul răufăcător.

filme animate comedie

Dezvoltând universul cățelușilor, Patrula Cățelușilor: Filmul cel mare ne arată o imagine mai detaliată a prieteniei dintre cățeluși, personalitățile lor, dar și o poveste captivantă care vă va ține lipiți de ecran până la deznodământ.

O nouă rasă de eroi ajunge pe marele ecran, într-o distribuție uimitoare, unde îi vom auzi pe Kristen Bell, James Marsden, Kim Kardashian, Tyler Perry (Gone Girl) și Mckenna Grace (Tânărul Sheldon) în varianta în limba engleză.


Vino la CINEMAX Veranda Mall cu micul tău fan al Patrulei Cățelușilor și descoperiți împreună cum au ajuns aceștia să-și capete și controleze puterile magice!

7. Elemental

Gen: Animație, Aventură, Comedie, Familie, Fantastic

Premieră: 16 iunie 2023

Printre cele mai bune filme noi pentru copii se numără și Elemental, o ecranizare animată, realizată prin colaborarea dintre studiourile Disney și PIXAR. Doar la auzul acestor nume, știm deja că ne așteaptă o aventură pe cinste.

Animația ne poartă într-un orășel de-a dreptul ieșit din comun, unde locuitorii sunt chiar cele patru elemente primordiale: apa, aerul, focul și pământul. Aici până și cele mai paradoxale legi ale naturii capătă un alt înțeles, iar o tânără înflăcărată și un tânăr ce face valuri la orice pas descoperă că iubirea combate orice regulă din fizică sau chimie.

filme pentru copii dublate in romana

Această peliculă pentru copii plină de momente haioase și savuroase, își propune să-i încânte pe cei mici prin personajele fermecătoare și pline de umor. Mai important decât orice, însă, este mesajul care stă în spatele acestei povești. Cei mici vor fi încântați să vadă cum prietenia și empatia iau forme diferite și pot apărea atunci când te aștepți mai puțin.

Elemental se anunță a fi unul dintre cele mai frumoase filme educative pentru copii din 2022. De fapt, ar fi ideal ca activitate de weekend pentru toți cei dragi. Consultă programul de la CINEMAX, să vezi când rulează și delectează-te cu un film bun alături de familie!

8. Encanto (2021)

Encanto este unul dintre cele mai bune filme noi pentru copii, ideal pentru prichindei, dar și pentru adolescenții care încearcă să-și găsească locul în lume.

Fermecătoarea animație spune povestea familiei Madrigal care trăiește în Encanto, un orășel fictiv din munții Columbiei, și locuiește într-o casă magică, plină de viață și veselie. Asta pentru că toți membrii familiei sunt înzestrați cu superputeri demne de eroii Marvel, cu o singură excepție: tânăra Mirabel. La 15 ani, adolescenta se simte în plus printre ai ei, până când află că este singura care ar putea să-i protejeze, atunci când aceștia riscă să-și piardă abilitățile.

Filme pentru copii dublate

Animația este un omagiu adus comunităților latine și Columbiei, în special, unde familia e totul, iar muzica este un stil de viață. Însă cântecele din acest film i-au vrăjit pe copiii din întreaga lume, în întreagă măsură. Nici nu ne așteptam la altceva, dat fiind că sunt compuse de Lin-Manuel Miranda, care a scris și o parte din coloana sonoră pentru Moana

Musicalurile precum Encanto sună mai bine atunci când sunt redate cu un sistem de sunet de ultimă generație, cum este cel de la CINEMAX Veranda. Consultă programul cinematografului și haideți la film, cu mic, cu mare!

9. Inside Out / Întors pe dos (2015)

Întors pe dos (Inside Out) este un film de animație în care personajele principale sunt cele cinci emoții din capul lui Riley, o adolescentă de 12 ani. Astfel vedem cum, încă de la naștere, Bucuria, Tristețea, Frica și Dezgustul îi conturează personalitatea lui Riley și îi influențează toate deciziile.

Lucrurile se complică atunci când Riley și părinții ei se mută în San Francisco și toată viața îi este dată peste cap. Dacă, în trecut, Bucuria era emoția ei dominantă, odată cu mutarea în noul oraș Tristețea și celelalte trăiri încep să preia controlul asupra atitudinii și amintirilor ei. Pornim astfel într-o călătorie din care și cei mici, dar și cei mari, învață cât de important este să ne acceptăm toate emoțiile. Nu ne putem trăi toată viața simțind doar bucurie, ci tristețea poate da naștere bucuriei, frica și dezgustul ne pot salva viața și există situații în care furia este justificată.

Inside Out

Deși este un desen animat, producția studiourilor PIXAR are la bază o documentație științifică solidă. Unul dintre consultanții filmului a fost chiar Paul Ekman, psihologul care a dezvoltat conceptul de emoții de bază, și anume cele cinci emoții prezente în film. 

Inside out este unul dintre acele filme educative pentru copii din care aceștia au multe de învățat și sigur va da naștere la conversații interesante în familie. În plus, acest film educativ este disponibil și dublat în limba română, fiind potrivit și pentru copiii mici.

Filmul este disponibil online pe HBO GO.

 

10. Frozen / Regatul de gheață (2013) și (2019)

Cele două filme animate din seria Frozen urmăresc aventurile prințeselor Anna și Elsa, aventuri inspirate din basmul pentru copii Crăiasa Zăpezii. Deși nu este o adaptare fidelă cărții, în acest film Elsa devine o regină captivă a zăpezii, iar singura care reușește să o salveze este chiar sora ei. 

Faimoasele cântece Let it go și Do you want to build a snowman ne-au cucerit încă de la primele acorduri, la fel și variantele lor în limba română (S-a întâmplat și Hai afară la zăpadă). În plus, micuțul om de zăpadă numit Olaf a devenit instant unul dintre personajele favorite ale copiilor datorită umorului său debordant. 

Așadar, dacă ești în căutarea unui film cu prințese care iese din tipar, Frozen este alegerea potrivită. Animația îmbină aventurile din basme cu melodii deosebit de catchy, personaje care vor deveni un exemplu pentru cei mici, dar și un mesaj empowering.

11. Karate Kid (2010)

Dre Parker (Jaden Smith), un puști în vârstă de 12 ani din Detroit, se mută împreună cu mama sa la Beijing pentru a începe o viață nouă. Însă lucrurile nu sunt atât de roz nici la școală și nici acasă, deoarece Dre este hărțuit de copiii din cartier, care îl lovesc și umilesc. Salvarea lui vine în persoana domnului Han (Jackie Chan), un maestru în arta marțială kung-fu, care îl învață secretele autoapărării.

Filme pentru copii de 12 ani

Han îl convinge pe Dre să participe la un concurs de arte marțiale în care printre oponenții săi s-ar număra și colegii care i-au făcut de atâtea ori viața grea la școală. Dre acceptă, iar după multe ore de antrenament, vine și ziua concursului. Va reuși Dre să își învingă emoțiile și să se ridice la nivelul elevilor Maestrului Li? 

Lungmetrajul este perfect de văzut în familie, având toate ingredientele unui film bun pentru copii: aventură, emoție și comedie, învelite în aerul misterios al artelor marțiale și al culturii chinezești. Karate Kid este și un film motivațional pentru copii, deoarece îi va învăța despre importanța disciplinei, a perseverenței, dar și a curajului în fața nedreptăților.

Filmul este disponibil online pe Netflix.

12. Up (2009) / Up: Deasupra tuturor

Up este un film de aventură, în care bătrânelul Carl, amuzantul cercetaș Russell și simpaticul golden retriever pe nume Dug, pleacă într-o călătorie fantastică într-o casă zburătoare. Încă din copilărie, visul lui Carl era să viziteze Paradise Falls, din America de Sud, alături de soția sa. Însă, așa cum se întâmplă de multe ori, viața i-a dat planul peste cap. 

Filme de aventura pentru copii

După moartea soției, Carl se hotărăște să nu mai amâne și pornește împreună cu companionii săi într-o călătorie fantastică și inspirațională. Unul dintre cele mai frumoase filme animate pentru copii, Up este perfect atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, de 12 ani. 

13. Wall-E (2008)

Wall-E este un film animat care urmărește povestea celui mai simpatic roboțel, al cărui scop este să colecteze gunoiul de pe Planeta Pământ. În secolul XXIX, la momentul desfășurării acțiunii din film, Pământul nu mai este o planetă locuită. Cu toate acestea, când nava Axiom trimite pe globul pământesc un robot de cercetare pe nume EVE, cei doi roboței se întâlnesc, se îndrăgostesc, iar Wall-E pornește apoi în căutarea ei prin toată galaxia. 

Filme online pentru copii

Wall-E este un film educativ pentru copii, care a fost lăudat atât de critici, cât și de fani. Printr-o poveste grăitoare, pe înțelesul copiilor, acesta aduce în discuție problema consumerismului și a schimbărilor climatice. Așadar, dacă ești în căutarea unui film care să îi distreze pe cei mici, dar să deschidă și un dialog constructiv în familie, atunci Wall-E este alegerea potrivită. Ține doar cont că pelicula este potrivită pentru copiii de 10 ani sau mai mari.

14. Finding Nemo / În căutarea lui Nemo (2003) 

Finding Nemo spune povestea peștișorului Marlin și a fiului său, Nemo. Foarte protector din fire, Marlin era hotărât să nu lase nimic să i se întâmple micuțului Nemo. Însă, după o ceartă în care Nemo vrea să îi demonstreze tatălui său că exagerează, acesta este răpit de către un scafandru și ajunge într-un acvariu în celălalt capăt al oceanului.

Marlin pornește împreună cu Dory, un peștișor albastru care are pierderi de memorie, într-o aventură plină de peripeții pentru a-și salva fiul. Singurul lor indiciu este o mască de scafandru pe care era scrisă o adresă din Sydney. Cei doi înfruntă rechini, meduze, călătoresc împreună cu țestoasele și evadează din burta unei balene pentru a ajunge la Nemo. 

Filme educative pentru copii

Finding Nemo ne poartă în adâncul oceanului și ne învață lecții importante despre curaj, frică, hotărâre, prietenie și dragoste părintească. Un film animat plin de situații amuzante care îi va purta pe cei mici în adâncurile oceanului.

Filmul este disponibil online pe HBO GO.

15. Seria Ice Age / Epoca de gheață (2002 – 2016)

Ice Age este o serie de filme pentru copii cu animale, unele dispărute (cum ar fi mamuții), altele care încă există (precum veverițele sau leneșii), ale căror aventuri au loc – ai ghicit! – în epoca de gheață. Bineînțeles, condițiile aspre și situațiile neprevăzute de la tot pasul le vor da mult de furcă personajelor, chiar și celor mai impunătoare dintre ele.

Filme pentru copii in romana

Seria Ice Age îți oferă contextul perfect pentru a le povesti celor mici despre trecutul planetei noastre, despre dinozauri și alte specii dispărute, dar și despre schimbările climatice. Astfel, pe lângă faptul că sunt distractive, aceste filme amuzante pentru copii pot da startul unor discuții importante.

16. Seria Harry Potter (2001 – 2011)

Cu siguranță ai auzit de faimosul vrăjitor și de aventurile lui și ale prietenilor săi de la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii. Seria Harry Potter urmărește povestea acestor copii cu puteri supranaturale, în încercările lor de a salva lumea vrăjitorilor de maleficul Lord Voldemort.

Trecând prin cele mai stranii peripeții și încercări, Harry află cât de importante sunt curajul, prietenia, încrederea și iubirea, dar și cum aceste valori pot deveni arme în fața pericolului.

Filme pentru copii de 10 ani

Harry Potter este mai mult decât un film cu vrăjitori pentru copii. Pe măsură ce Harry crește, problemele cu care el se confruntă sunt din ce în ce mai complexe, iar poveștile devin tot mai nuanțate. Dacă primele filme din serie redau contrastul tipic dintre bine și rău, pe parcurs descoperim că nu totul poate fi împărțit în alb și negru. 

De aceea, primele două filme din serie – Harry Potter și piatra filosofală și Harry Potter și camera secretelor – sunt potrivite chiar și pentru copiii mai mici de 7-8 ani. Următoarele șase sunt ceva mai dark, așa că vor fi pe placul copiilor mai mari și al adolescenților.

Întreaga serie este disponibilă pe HBO GO

17. Shrek (2001)

Tot la capitolul “monștri”, Shrek spune povestea faimosului căpcăun ursuz care nu prețuiește nimic mai mult decât liniștea mlaștinii în care își duce existența. Însă, atunci când mai multe personaje din basme sunt exilate în mlaștina sa, căpcăunul trebuie să acționeze. Împreună cu cel mai vorbăreț măgăruș din univers (Eddie Murphy), Shrek pornește în căutarea lordului Farquaad, cel care izgonise personajele la el în mlaștina. 

Ajunși în orașul lui Farquaad, Shrek (Mike Myers) și Donkey se trezesc în mijlocul unui turnir pe care îl câștigă fără să vrea. Dar, în calitate de campioni, cei doi sunt desemnați să se lupte cu un dragon fioros pentru a o salva pe prințesa Fiona (Cameron Diaz), cu care Farquaad voia să se căsătorească. Așa cum te-ai aștepta, Shrek și Donkey salvează prințesa, iar aventurile celor trei se țin lanț.

Comedii pentru copii

Animația este o satiră amuzantă a basmelor cu care am crescut, ale căror personaje sunt exilate în mlaștina lui Shrek. Copiii vor fi cu atât mai amuzați, cu cât sfârșitul este unul atipic, iar prințesa nu rămâne cu prințul, ci cu… căpcăunul. Așa că pregătiți-vă să râdeți copios la unul dintre cele mai originale filme pentru copii! De ce nu, poate decideți să urmăriți întreaga serie cu Shrek și gașca lui, ca să faceți cunoștință și cu faimosul Puss in Boots.

18. Lion King / Regele leu (1994 și 2019)

O animație Disney foarte iubită de copii, Lion King spune povestea tânărului Simba, care este prins în lupta pentru putere dintre unchiul său malefic pe nume Scar și tatăl său, Mufasa. Păcălit de Scar să creadă că și-a omorât tatăl, Simba fuge în exil. Acolo, puiul de leu îi întâlnește pe noii săi prieteni: Timon și Pumbaa – o suricată și un porc mistreț.

Cei doi au o viziune asupra vieții total diferită, în comparație cu cea plină de îndatoriri pe care urma să o aibă Simba, ca moștenitor al tronului. Deși lucrurile merg bine pentru o perioadă, Simba află până la urmă că nu te poți ascunde de trecut și nu poți fugi de responsabilitățile cu care te-ai născut. Așa că se întoarce să își înfrunte destinul și să se lupte cu Scar pentru tron. 

Desene comedie

Așa cum ne-a obișnuit Disney, printre punctele forte ale acestor filme sunt cântecele deosebit de catchy pe care le-am cântat din toți rărunchii când eram mici. Și cine n-ar fredona Hakuna Matata chiar și acum, dacă ar revedea pelicula? 

În 2019, animația a fost urmată de o variantă live action, realizată integral cu ajutorul CGI. Filmul urmărește cu minuțiozitate firul narativ al desenului și nu aduce schimbări majore poveștii. Este însă spectaculoasă și această variantă, datorită faptului că imaginile par rupte dintr-un documentar National Geographic, nicidecum realizate pe un calculator.

Filme pt copii

Distribuția este la fel de spectaculoasă ca și realizările tehnice. Printre starurile care dau viață personajelor se numără Beyonce Knowles (Nala), Donald Glover (Simba), Seth Rogen (Pumbaa) și James Earl Jones, care reia rolul lui Mufasa din desenul animat. Dacă ai văzut împreună cu cel mic filmul animat, atunci nu trebuie să ratați nici această versiune.

Ambele producții sunt disponibile online pe HBO GO, atât în varianta dublată, cât și subtitrată. 

19. Aladdin (1992 și 2019) 

Aladdin spune povestea unui băiat sărac din Agrabah, un oraș fictiv din Orientul Îndepărtat.  Datorită bunătății inimii sale, Aladdin era printre puținii care puteau intra în Peștera Minunilor, în care era ascunsă o lampă fermecată. Bineînțeles, aceasta avea puteri magice.

Aladdin este păcălit de maleficul Jafar să intre în peștera și să îi aducă lampa, dar din cauza unor încurcături, tânărul devine stăpânul lămpii și al Duhului care era prizonier înăuntru. Duhul îi îndeplinește lui Aladdin două dorințe și îl ajută astfel să o cucerească pe Jasmine, prințesa de care se îndrăgostise. Situația se complică, însă, atunci când Jafar pune stăpânire pe lampă, iar Jasmine află adevărul despre Aladdin. 

Filme pentru copii dublate in romana

Producția ne încântă cu o serie de melodii memorabile, inclusiv piesa A whole new world, pe care protagoniștii o cântă împreună în timpul călătoriei pe covorul fermecat. Cu o asemenea coloană sonoră, nu e de mirare că Aladdin a devenit unul dintre cele mai îndrăgite filme pentru copii Disney.

În plus, așa cum ne-a obișnuit Disney în ultimii ani, faimoasa animație a avut și ea parte de o varianta live action cu actori. Noua versiune, regizată de Guy Ritchie în 2019, îl are pe nimeni altul decât pe Will Smith în rolul charismaticului Duh. Totuși, filmul nu se abate prea mult de la povestea inițială, deși decorurile, costumele și coregrafiile sunt de-a dreptul impresionante.

Filme Disney

Fie că optați pentru varianta animată sau pentru cea cu actori, urcați împreună cu cei mici pe covorul zburător și bucurați-vă de această aventură fermecată în lumea lui Aladdin! 

Ambele filme sunt disponibile online pe HBO GO, atât în varianta dublată, cât și subtitrată.

20. Beauty and the Beast / Frumoasa și bestia (1991 și 2017)

Beauty and the Beast este, fără îndoială, una dintre cele mai faine animații Disney, dar și una dintre cele mai apreciate de critici. Într-un sătuc din Franța, tânăra Belle este luată prizonieră de un prinț care, în urma unui blestem, a fost transformat în bestie. Nici servitorii din castelul său n-au scăpat de blestem și au devenit obiecte care dau și mai multă culoare întregii povești, printre care se află Lumiere, Ceasornicul, Doamna Ceainic și băiețelul ei, Ciob.

Printese Disney

Pe lângă cântecele faimoase, precum Be our guest și, bineînțeles, Beauty and the Beast, filmul o prezintă pe una dintre cele mai iubite prințese Disney: Belle. Ieșind din tiparele tradiționale, ea a a devenit imediat un model de urmat pentru fete. În prima parte a filmului, Belle este mereu cu o carte în mână, total neafectată de sătenii care râd de ea pentru că merge la bibliotecă. În același timp, datorită bunătății și altruismului ei, eroina noastră îmblânzește Bestia fioroasă, pe care o învață aceleași calități și, mai presus de toate, cât de important este să iubească.

În 2017, animația a fost reprodusă într-o variantă live action, cu Emma Watson și Dan Stevens în rolurile principale. Deși producția din 1991 se află printre cele mai bune filme de desene animate, noul lungmetraj completează povestea inițială. Spre bucuria fanilor, acesta oferă mai multe detalii despre trecutul lui Belle și despre blestemul care s-a abătut asupra castelului, dar include și câteva cântece originale. 

Filme pentru copii in romana

Pe oricare dintre ele ai prefera-o, ambele versiuni ale Beauty and the Beast merită văzute. Mai ales că sunt potrivite pentru copiii de toate vârstele, inclusiv pentru cei mici de 7 ani. 

Le găsești online, pe HBO GO, atât în varianta dublată, cât și în cea subtitrată.

21. Dumbrava minunată (1980)

Filmul românesc pentru copii Dumbrava minunată este o adaptare după cartea cu același nume a lui Mihail Sadoveanu. Ambele spun povestea Lizucăi, o fețiță de 5 ani, care este luată de către mama sa vitregă și rea de lângă bunicii care o iubeau și o îngrijeau. Asta până când Lizuca decide să fugă de acasă, alături de faimosul Patrocle, și să se întoarcă la casa bunicilor, de lângă dumbravă.

Filme romanesti pentru copii

Însă noaptea îi prinde pe drum, așa că cei doi trebuie să se adăpostească în scorbura unei răchite. Peste noapte, visele fetiței sunt colorate de povești magice, cu cei șapte pitici, zâne bune, feți frumoși și animale care vorbesc. Când se dezmeticește, Lizuca este deja în casa bunicilor, care refuză să o mai lase pe micuță în grija mamei sale vitrege. 

Dumbrava minunată rămâne și astăzi, la 40 de ani de la lansare, unul dintre cele mai îndrăgite filme vechi românești pentru copii, care merită revăzute împreună cu întreaga familie.

22. Veronica (1972)

Unul dintre cele mai faine filme românești pentru copii, Veronica urmărește povestea unei fetițe dintr-un cămin de copii. La vârsta de 5 ani, ea primește cadou de la Zâna cea Bună o trăistuță fermecată. Traista îi poate îndeplini Veronicăi orice dorință, cu condiția ca fețița să fie bună la suflet, cuminte și prietenoasă cu cei din jur. Din păcate, atunci când dă dovadă de egoism, Veronica rămâne fără cadoul ei special.

Încercată de regrete și remușcări, fetița hotărăște să pornească în căutarea obiectului fermecat. Ce urmează este un periplu prin tărâmuri fantastice, de la lumea furnicilor unde îi întâlnește pe Zâna Furnică și pe Greiere, până la pădurea fermecată în care complotau Vulpea cea Vicleană și Motanul Dănilă (Dem Rădulescu).  

Filme amuzante pentru copii

În aventurile sale fermecate, Veronica învață ce înseamnă curajul, bunătatea și prietenia adevărată, întorcându-se la colegii ei mai înțeleaptă și mai generoasă. Fiind un film artistic pentru copii din 1972, Veronica beneficiază de o distribuție impresionantă, cu mulți actori legendari ai cinematografiei românești. Însă mesajul său rămâne unul de actualitate, motiv pentru care este unul dintre cele mai apreciate filme românești de văzut atât de către copii, dar și de către părinți.  

Tu la ce filme pentru copii te vei uita împreună cu cei mici?

Dacă ești în căutarea unor idei de activități pentru copii sau activități de weekend în familie, sperăm ca lista noastră să te inspire să pui la cale movie nights care să facă deliciul tuturor, cu mic, cu mare. Ai de unde alege, de la filme pentru copii dublate în română, pe care să le prindeți la cinema, la filme online, de văzut acasă. 

Iar dacă stați chiar în zona Obor, vă așteptăm la proiecțiile din sala pentru copii de la CINEMAX Veranda! Cu siguranță, cei mici vor fi mai mult decât încântați de experiența personalizată pentru gusturile lor, fie că e vorba de desene animate, filme de aventură, educative sau românești.

Cinemax Veranda

În plus, pentru mai multe pelicule ideale pentru adolescenți și adulți, de această dată, citește listele noastre cu recomandări de filme noi și bune și cele mai tari comedii.

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.