Animații și filme pentru copii: 10+ pelicule dublate în română și subtitrate, de văzut la cinema sau online în 2021

Activități pentru copii, Filme, Home

Filme pentru copii

Ca părinte, poate fi dificil să găsești mereu activități pentru copii care să-i distreze și, totodată, să fie educative și să aibă un mesaj pozitiv. Dacă ai nevoie de idei salvatoare pentru următoarea seară petrecută în familie, noi ți-am pregătit câteva recomandări de filme pentru copii dublate în română sau subtitrate, care să vă emoționeze și să vă facă să râdeți în hohote.

De la cele mai noi comedii și animații, de văzut în cinema, la filme online recente sau mai vechi, fiecare dintre ele ascunde un univers magic. Personajele și poveștile amuzante care cuceresc inimile prichindeilor le oferă lecții importante despre bine și rău, bunătate și iertare sau despre cât de important este să fii tu însuți și să-ți urmezi visele.

Dar, mai mult decât orice, producțiile din lista noastră sunt o invitație la dialog și o ocazie să vă conectați, ca să afli ce crede și simte puiul tău.

Vreau sa aflu despre:
Folosim Mailchimp ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate Mailchimp si Veranda Mall.

1. Sing 2 / Hai să cântăm! 2

Gen: Muzical, Animație, Comedie

Premiera: 10 decembrie 2021

La capitolul filme animate pentru copii, Sing 2 este una dintre cele mai așteptate premiere din 2021! Simpaticul musical continuă acum cu o nouă serie de mega hituri, pe care trupa de artiști condusă de optimistul Buster Moon le repetă din greu, încercând să se relanseze în showbiz.

Dar, înainte de toate, ei trebuie să treacă peste eșecurile din trecut și să mai recruteze un star de talie mondială, dacă vor ca spectacolul lor extravagant să aibă succesul scontat. Iar să-l convingă pe cel mai relaxat rockstar din lume (interpretat de Bono de la U2) să se mobilizeze va fi ceva mai dificil decât se așteptau.

filme copii

Umorul savuros al peliculei este completat de imagini spectaculoase și scene memorabile, care vor fi pe placul întregii familii. În plus, personajele hazlii și gălăgioase sunt însuflețite de actori precum Matthew McConaughey, Reese Witherspoon sau Scarlett Johansson, așa că ne așteptăm la o interpretare de zile mari, și de data aceasta. Mai important decât orice, însă, este mesajul pe care personajele îl transmit, despre cât de important este să nu te dai bătut și să muncești pentru ceea ce-ți dorești. 

Dacă vrei să deschizi o discuție cu cel mic sau cei mici despre astfel de valori, Sing 2 – unul dintre cele mai bune filme pentru copii de anul acesta – ar fi prilejul perfect. Iar dacă stați în zona Obor, puteți să-l vedeți chiar în sala dedicată copiilor de la CINEMAX Veranda. Sigur se va lăsa cu atmosferă de party!

2. Encanto

Gen: Musical, Animație, Aventuri

Data lansării: 26 noiembrie 2021

Encanto este cea mai recentă producție Disney și unul dintre cele mai bune filme noi pentru copii din 2021, ideal pentru prichindei, dar și pentru adolescenții care încearcă să-și găsească locul în lume.

Fermecătoarea animație spune povestea familiei Madrigal care trăiește în Encanto, un orășel fictiv din munții Columbiei, și locuiește într-o casă magică, plină de viață și veselie. Asta pentru că toți membrii familiei sunt înzestrați cu superputeri demne de eroii Marvel, cu o singură excepție: tânăra Mirabel. La 15 ani, adolescenta se simte în plus printre ai ei, până când află că este singura care poată să-i protejeze, atunci când aceștia riscă să-și piardă abilitățile.

Filme pentru copii dublate

Întreaga animație este un omagiu adus comunităților latine și Columbiei, în special, unde muzica este un stil de viață, iar familia e totul. Însă cântecele din film, compuse de Lin-Manuel Miranda (care a compus și coloana sonoră pentru Moana), îi vor vrăji instant pe copiii din întreaga lume. 

Musicalurile precum Encanto sună mai bine atunci când sunt redate cu un sistem de sunet de ultimă generație, cum este cel de la CINEMAX Veranda. Consultă programul cinematografului și haideți la film, cu mic, cu mare!

3. Clifford the Big Red Dog

Gen: Animație, Aventuri, Comedie

Premiera: 19 noiembrie 2021

În această ecranizare, bazată pe populara carte pentru copii și seria de desene animate cu același nume, facem cunoștință cu Emily Elizabeth și unchiul său, Casey. Fetița, care e tachinată la școală și ar avea nevoie de un prieten adevărat, primește într-o bună zi un cățel mic și roșu, de la un salvator de animale misterios. 

Deși acesta îi spune că patrupedul va crește pe măsura iubirii care i se oferă, nimeni nu se aștepta ca adorabilul cățel să se transforme într-un gigant de trei metri, peste noapte. Bineînțeles, aglomeratul New York nu este locul ideal pentru un blănos pus pe șotii, iar Clifford intră în vizorul unei companii de genetică, ai cărei proprietari vor să se îmbogățească de pe urma lui.

Filme animate copii

Cei trei se văd nevoiți să treacă nedetectați prin orașul care nu doarme niciodată și să se ascundă de răufăcătorii care au pornit pe urmele lor. Aventurile prin care trec le pun la încercare ingeniozitatea și sunt, de fapt, lecții de empatie și iubire necondiționată, pe care cei mici le vor adora.

Clifford the Big Red Dog se anunță a fi unul dintre cele mai frumoase filme educative pentru copii din 2021 și ar fi ideal ca activitate de weekend, pentru toți cei dragi. Consultă programul de la CINEMAX Veranda, să vezi când rulează, iar distracția e ca și garantată!

4. Ron`s Gone Wrong / Ron o ia razna

Gen: Animație, Aventuri, Comedie

Premiera: 22 octombrie 2021

În ultima vreme, nu ducem lipsă de filme educative pentru copii, dar și pentru adulți, centrate pe tema dispozitivelor inteligente și pe rolul pe care acestea le au în realitatea noastră de zi cu zi.

Ron`s Gone Wrong este o animație SF, plasată într-un viitor apropiat, în care interacțiunile sociale sunt, tot mai adesea, reduse la comunicarea prin ecrane și mesaje. În acest univers, este o practică obișnuită ca părinții să le cumpere copiilor roboți prietenoși numiți B-bots, care să le țină companie. Barney, un puști retras, își dorește din tot sufletul un astfel de companion, astfel că îl primește pe Ron. Dar, pentru că Ron are propriile probleme și nu funcționează niciodată așa cum ar trebui, pe cei doi BFFs îi așteaptă un rollercoaster de trăiri și încurcături.

Filme educative pentru copii

Acest film pentru copii de 10 – 12 ani, dar care le va plăcea și prichindeilor și părinților lor, tratează un subiect de actualitate în era digitală – în ce măsură renunțăm voit la interacțiunile față în față, pentru că suntem lipiți de ecranele telefoanelor și cum am putea să folosim tehnologia pentru a ne conecta cu adevărat, în loc să ne îndepărtăm unul de altul.

Cu siguranță, Ron`s Gone Wrong va deschide niște dialoguri care ar trebui purtate în orice familie, așa că merită să-l pui în program. Ca să îmbinați tehnologia cu o experiență concretă, memorabilă pentru cei mici, n-ar strica să faceți o plimbare pe jos până la cinema. Iar dacă stați în zona Obor, CINEMAX Veranda e la doi pași de voi!

5. The Addams Family 2 / Familia Addams

Gen: Comedie, Familie, Fantastic

Premiera: 8 octombrie 2021

Ce-ar fi Halloween-ul fără personajele noastre preferate din familia Addams? Din fericire, cei mici au acum încă o ocazie de a descoperi familia sonată, dar adorabilă cu care am crescut.

În The Addams Family 2, continuarea filmului animat din 2019, Morticia și Gomez sunt descurajați de faptul că Wednesday și Pugsley cresc și nu-și mai petrec timpul cu ei. Dar, ca orice părinte care simte că puiul lui se îndepărtează, cei doi nu renunță așa ușor și pun la cale o ultimă vacanță horror în familie, alături de unchiul Fester și vărul Itt. Doar că aventura lor cu rulota bântuită prin America îi scoate din zona de confort și nicio veste proastă nu vine singură.

Comedie de groaza

Deși arată totalmente nelalocul ei în fabuloasele peisaje de la Cascada Niagara și Marele Canion, familia Addams e o familie ca oricare alta. Sigur, faptul că îi înspăimântă de moarte pe ceilalți turiști e un mare bonus, dar ce primează este timpul de calitate petrecut împreună, înainte ca viața să devină prea complicată.

Dacă te regăsești în povestea lor și vrei să creezi experiențe frumoase pentru cei mici, ia bilete la film și haideți la premiera de la CINEMAX! E mult mai relaxant să privești dintr-un fotoliu de cinema, cu o pungă imensă de popcorn în mână, cum se chinuie alții să organizeze o excursie cu toți ai casei, decât să o planifici chiar tu.

6. The Boss Baby: Family Business / Boss Baby: Afaceri de familie

Gen: Animație, Aventuri, Comedie

Premieră: 17 septembrie 2021

După succesul fenomenal al primei părți, The Boss Baby, sequel-ul The Boss Baby: Family Business este unul dintre cele mai așteptate filme de comedie pentru copii din 2021. 

Cei doi bebeluși care ne-au topit inimile în ecranizarea inițială sunt acum doi adulți cât se poate de diferiți, care s-au îndepărtat unul de celălalt. Tim Templeton își ocupă tot timpul cu creșterea fiicelor lui adorabile, iar Ted este un important om de afaceri, care nu-și mai aduce aminte de perioada copilăriei. Dar, după ce beau o licoare magică, frații se reconectează și își unesc forțele pentru a lupta împotriva unui geniu malefic, a cărui dorință este să transforme toți bebelușii în mici monștri. 

Filme cu copii comedie

Scenele de acțiune sunt pline de dinamism și bine orchestrate, dar nu lipsesc nici părțile emoționante, care sunt presărate pe tot parcursul animației. Aceasta livrează un mesaj important, care se regăsește în multe alte producții recente, și anume importanța empatiei și a familiei, mai presus de orice. 

Dacă ți-ai dori să urmăriți împreună un film emoționant, dar totuși fun și plin de aventuri, la care să râdeți în hohote, The Boss Baby: Family Business e rețeta ideală, care se savurează cel mai bine la cinema. 

7. Inside Out / Întors pe dos (2015)

Întors pe dos (Inside Out) este un film de animație în care personajele principale sunt cele cinci emoții din capul lui Riley, o adolescentă de 12 ani. Astfel vedem cum, încă de la naștere, Bucuria, Tristețea, Frica și Dezgustul îi conturează personalitatea lui Riley și îi influențează toate deciziile.

Lucrurile se complică atunci când Riley și părinții ei se mută în San Francisco și toată viața îi este dată peste cap. Dacă, în trecut, Bucuria era emoția ei dominantă, odată cu mutarea în noul oraș Tristețea și celelalte trăiri încep să preia controlul asupra atitudinii și amintirilor ei. Pornim astfel într-o călătorie din care și cei mici, dar și cei mari, învață cât de important este să ne acceptăm toate emoțiile. Nu ne putem trăi toată viața simțind doar bucurie, ci tristețea poate da naștere bucuriei, frica și dezgustul ne pot salva viața și există situații în care furia este justificată.

Inside Out

Deși este un desen animat, producția studiourilor PIXAR are la bază o documentație științifică solidă. Unul dintre consultanții filmului a fost chiar Paul Ekman, psihologul care a dezvoltat conceptul de emoții de bază, și anume cele cinci emoții prezente în film. 

Inside out este unul dintre acele filme educative pentru copii din care aceștia au multe de învățat și sigur va da naștere la conversații interesante în familie. În plus, acest film educativ este disponibil și dublat în limba română, fiind potrivit și pentru copiii mici.

Filmul este disponibil online pe HBO GO.

8. Frozen / Regatul de gheață (2013) si (2019)

Cele două filme animate din seria Frozen urmăresc aventurile prințeselor Anna și Elsa, aventuri inspirate din basmul pentru copii Crăiasa Zăpezii. Deși nu este o adaptare fidelă cărții, în acest film Elsa devine o regină captivă a zăpezii, iar singura care reușește să o salveze este chiar sora ei. 

Faimoasele cântece Let it go și Do you want to build a snowman ne-au cucerit încă de la primele acorduri, la fel și variantele lor în limba română (S-a întâmplat și Hai afară la zăpadă), iar micuțul om de zăpadă pe nume Olaf a devenit instant unul dintre personajele favorite ale copiilor datorită umorului său debordant. 

Așadar, dacă ești în căutarea unui film cu prințese care iese din tipar, atunci Frozen este alegerea potrivită. Filmul îmbină aventurile din basme cu melodii deosebit de catchy, personaje care vor deveni un exemplu pentru cei mici, dar și un mesaj empowering.

9. Karate Kid (2010)

Dre Parker (Jaden Smith), un puști în vârstă de 12 ani din Detroit, se mută împreună cu mama sa la Beijing pentru a începe o viață nouă. Însă lucrurile nu sunt atât de roz nici la școală și nici acasă, deoarece Dre este hărțuit de copiii din cartier, care îl lovesc și umilesc. Salvarea lui vine în persoana domnului Han (Jackie Chan), un maestru în arta marțială kung-fu, care îl învață secretele autoapărării.

Filme pentru copii de 12 ani

Han îl convinge pe Dre să participe la un concurs de arte marțiale în care printre oponenții săi s-ar număra și colegii care i-au făcut de atâtea ori viața grea la școală. Dre acceptă, iar după multe ore de antrenament, vine și ziua concursului. Va reuși Dre să își învingă emoțiile și să se ridice la nivelul elevilor Maestrului Li? 

Lungmetrajul este perfect de văzut în familie, având toate ingredientele unui film bun pentru copii: aventură, emoție și comedie, toate învelite în aerul misterios al artelor marțiale și al culturii chinezești. Karate Kid este și un film motivațional pentru copii, deoarece îi va învăța despre importanța disciplinei, a perseverenței, dar și a curajului în fața nedreptăților.

Filmul este disponibil online pe Netflix.

10. Up (2009) / Up: Deasupra tuturor

Up este un film de aventură, în care bătrânelul Carl, amuzantul cercetaș Russell și simpaticul golden retriever pe nume Dug, pleacă într-o călătorie fantastică într-o casă zburătoare. Încă din copilărie, visul lui Carl era să viziteze Paradise Falls, din America de Sud, alături de soția sa. Însă, așa cum se întâmplă de multe ori, viața i-a dat planul peste cap. 

Filme de aventura pentru copii

După moartea soției, Carl se hotărăște să nu mai amâne și pornește împreună cu companionii săi într-o călătorie fantastică și inspirațională, într-unul dintre cele mai frumoase filme animate pentru copii, potrivit și pentru cei mici, și pentru cei mari, de 12 ani. 

11. Wall-E (2008)

Wall-E este un film animat care urmărește povestea celui mai simpatic roboțel, al cărui scop este să colecteze gunoiul de pe Planeta Pământ. În secolul XXIX, la momentul desfășurării acțiunii din film, Pământul nu mai este o planetă locuită. Cu toate acestea, când nava Axiom trimite pe globul pământesc un robot de cercetare pe nume EVE, cei doi roboței se întâlnesc, se îndrăgostesc, iar Wall-E pornește apoi în căutarea ei prin toată galaxia. 

Filme online pentru copii

Wall-E este un film educativ pentru copii, care a fost lăudat atât de critici, cât și de fani, și care transmite un mesaj critic la adresa consumerismului și a schimbărilor climatice. Dacă ești în căutarea unui film care să îi distreze pe cei mici, dar în urma căruia să aveți și un dialog constructiv, atunci Wall-E este alegerea potrivită, numai bună și pentru copiii de 10 ani sau mai mari.

12. Finding Nemo / În căutarea lui Nemo (2003) 

Finding Nemo spune povestea peștișorului Marlin și a fiului său, Nemo. Foarte protector din fire, Marlin era hotărât să nu lase nimic să i se întâmple micuțului Nemo. Însă, după o ceartă în care Nemo vrea să îi demonstreze tatălui său că exagerează, acesta este răpit de către un scafandru și ajunge într-un acvariu în celălalt capăt al oceanului.

Marlin pornește împreună cu Dory, un peștișor albastru care are pierderi de memorie, într-o aventură plină de peripeții pentru a-și salva fiul. Singurul lor indiciu este o mască de scafandru pe care era scrisă o adresă din Sydney. Cei doi înfruntă rechini, meduze, călătoresc împreună cu țestoasele și evadează din burta unei balene pentru a ajunge la Nemo. 

Filme educative pentru copii

Finding Nemo ne poartă în adâncul oceanului și ne învață lecții importante despre curaj, frică, hotărâre, prietenie și dragoste părintească. Un film animat plin de situații amuzante care îi va purta pe cei mici pe tărâmuri magice de pe fundul oceanului.

Filmul este disponibil online pe HBO GO.

13. Seria Ice Age / Epoca de gheață (2002 – 2016)

Filmele Ice Age sunt o serie de filme pentru copii cu animale, unele dispărute (cum ar fi mamuții), altele care încă există (precum veverițele sau leneșii), ale căror aventuri au loc – ai ghicit! – în epoca de gheață. 

Filme pentru copii in romana

Aventurile prin care personajele trec se țin lanț, iar filmele îți oferă un context numai bun de a le povesti celor mici mai multe despre trecutul planetei noastre, despre dinozauri și alte specii dispărute, dar și despre schimbările climatice. Astfel, pe lângă o oră-două de distracție, poți bifa și niște homeschooling cu ajutorul acestor filme amuzante pentru copii, care pot da startul unei discuții foarte interesante.

14. Seria Harry Potter (2001 – 2011)

Cu siguranță ai auzit de faimosul vrăjitor și de aventurile lui și ale prietenilor săi de la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii. Seria Harry Potter urmărește povestea acestor copii cu puteri supranaturale, în încercările lor de a salva lumea vrăjitorilor de maleficul Lord Voldemort. Primele două filme din serie, Harry Potter și piatra filosofală și Harry Potter și camera secretelor nu sunt atât de întunecate precum celelalte cinci, fiind potrivite atât pentru copii mari, dar și pentru cei mici de 7-8 ani.

Filme pentru copii de 10 ani

Harry Potter este mai mult decât un film cu vrăjitori pentru copii. Pe măsură ce Harry crește, problemele cu care acesta se confruntă devin din ce în ce mai complexe și la fel se întâmplă și cu filmele din serie. Dacă la început era contrastul tipic de bine vs. rău, pe parcurs povestea capătă nuanțe mult mai complexe, iar lecțiile devin din ce în ce mai importante. 

În cele 8 filme, Harry află cât de importante sunt curajul, prietenia, încrederea și iubirea, dar și cum acestea devin practic armele cu care poate să îl învingă pe Lordul Voldemort și pe supușii săi.

Întreaga serie este disponibilă pe HBO GO

15. Shrek (2001)

Tot la capitolul “monștri”, Shrek spune povestea faimosului căpcăun ursuz care nu prețuiește nimic mai mult decât liniștea mlaștinii în care își duce existența. Însă, atunci când mai multe personaje din basme sunt exilate în mlaștina sa, căpcăunul trebuie să acționeze. Împreună cu cel mai vorbăreț măgăruș din univers (Eddie Murphy), Shrek pornește în căutarea lordului Farquaad, cel care izgonise personajele la el în mlaștina. 

Ajunși în orașul lui Farquaad, Shrek (Mike Myers) și Donkey se trezesc în mijlocul unui turnir pe care îl câștigă fără să vrea. Dar, în calitate de campioni, cei doi sunt desemnați să se lupte cu un dragon fioros pentru a o salva pe prințesa Fiona (Cameron Diaz), cu care Farquaad voia să se căsătorească. Așa cum te-ai aștepta, Shrek și Donkey salvează prințesa, iar aventurile celor trei se țin lanț.

Comedii pentru copii

Animația este o satiră amuzantă a basmelor cu care am crescut, ale căror personaje sunt exilate în mlaștina lui Shrek. Copiii vor fi cu atât mai amuzați, cu cât sfârșitul este unul atipic, iar prințesa nu rămâne cu prințul, ci cu… căpcăunul. Așa că pregătiți-vă să râdeți împreună la unul dintre cele mai originale filme pentru copii și, de ce nu, poate decideți să urmăriți întreaga serie cu Shrek și gașca lui. Așa puteți face cunoștință și cu faimosul Puss in Boots.

16. Lion King / Regele leu (1994 și 2019)

O animație Disney foarte iubită de copii, Lion King spune povestea tânărului Simba, care este prins în lupta pentru putere dintre unchiul său malefic pe nume Scar și tatăl său, Mufasa. Păcălit de Scar să creadă că și-a omorât tatăl, Simba fuge în exil, unde îi întâlnește pe noii săi prieteni: Timon și Pumbaa – o suricata și un porc mistreț.

Cei doi au o viziune asupra vieții total diferită de cea cu care crescuse Simba. Faimosul cântec Hakuna Matata ne prezintă viața lipsită de griji pe care o duc Timon și Pumbaa, o viață total diferită de cea plină de îndatoriri pe care urma să o aibă Simba, moștenitor al tronului. Și, deși lucrurile merg bine pentru o perioadă, Simba află până la urmă că nu te poți ascunde de trecut și nu poți fugi de responsabilitățile cu care te-ai născut, așa că se întoarce să își înfrunte destinul și să se lupte cu Scar pentru tron. 

Desene comedie

Așa cum ne-a obișnuit Disney, printre punctele forte ale acestor filme sunt cântecele deosebit de catchy pe care le-am cântat din toți rărunchii când eram mici și poate chiar și acum, de fiecare dată când revedem aceste animații. 

În 2019, animația a fost urmată de o variantă live action, realizată integral cu ajutorul CGI. Filmul urmărește cu minuțiozitate firul narativ al desenului și nu aduce schimbări majore poveștii. Este însă spectaculoasă și această variantă, datorită faptului că imaginile par rupte dintr-un documentar National Geographic, nicidecum realizate pe un calculator.

Filme pt copii

Distribuția este la fel de spectaculoasă ca și realizările tehnice, printre starurile care dau viață personajelor numărându-se Beyonce Knowles (Nala), Donald Glover (Simba), Seth Rogen (Pumbaa) și James Earl Jones, care reia rolul lui Mufasa din desenul animat. Dacă ai văzut împreună cu cel mic filmul animat, atunci nu trebuie să ratați nici această variantă.

Ambele producții sunt disponibile online pe HBO GO, atât în varianta dublată, cât și subtitrată. 

17. Aladdin (1992 și 2019) 

Aladdin spune povestea unui băiat sărac din Agrabah, un oraș ficțional din Orientul Îndepărtat.  Datorită bunătății inimii sale, Aladdin era printre puținii care puteau intra în Peștera Minunilor, în care era ascunsă o lampă fermecată. Bineînțeles, aceasta avea puteri magice.

Aladdin este păcălit de maleficul Jafar să intre în peștera și să îi aducă lampa, dar din cauza unor încurcături, tânărul devine stăpânul lămpii și al Duhului care era prizonier înăuntru. Duhul îi îndeplinește lui Aladdin două dorințe și îl ajută astfel să o cucerească pe Jasmine, prințesa de care se îndrăgostise. Situația se complică, însă, atunci când Jafar pune stăpânire pe lampă, iar Jasmine află adevărul despre Aladdin. 

Filme pentru copii dublate in romana

Animația ne încântă cu o serie de melodii memorabile, inclusiv piesa A whole new world, pe care Jasmine și Aladdin o cântă împreună în timpul călătoriei pe covorul fermecat, devenind astfel unul dintre cele mai îndrăgite filme pentru copii Disney.

În trendul cu care ne-a obișnuit Disney în ultimii ani, Aladdin a avut și el parte în 2019 de o varianta live action cu actori, în regia faimosului Guy Ritchie, cu Will Smith în rolul Duhului. Filmul urmărește îndeaproape povestea animației, și nu există diferențe prea mari. Costumele și decorurile sunt impresionante, la fel și coregrafiile.

Filme Disney

Fie că optați pentru varianta animată sau pentru cea cu actori, urcați împreună cu cei mici pe covorul zburător și bucurați-vă de această aventură fermecată în lumea lui Aladdin. 

Ambele filme sunt disponibile online pe HBO GO, atât în varianta dublată, cât și subtitrată.

18. Beauty and the Beast / Frumoasa și bestia (1991 și 2017)

Beauty and the Beast este, fără îndoială, una dintre cele mai faine animații Disney, dar și una dintre cele mai apreciate de critici. Într-un sătuc din Franța, tânăra Belle este luată prizonieră de un prinț care, în urma unui blestem, a fost transformat în bestie. Nici servitorii din castelul său n-au scăpat de blestem și au devenit obiecte care dau și mai multă culoare întregii povești, printre care se află Lumiere, Ceasornicul, Doamna Ceainic și băiețelul ei, Ciob.

Printese Disney

Pe lângă cântecele faimoase, precum Be our guest și, bineînțeles, Beauty and the Beast, filmul o prezintă pe una dintre cele mai iubite prințese Disney: Belle. Ieșind din tiparele tradiționale, ea a a devenit imediat un model de urmat pentru fete. În prima parte a filmului, Belle este mereu cu o carte în mână, total neafectată de sătenii care râd de ea pentru că merge la bibliotecă. În același timp, datorită bunătății și altruismului ei, eroina noastră îmblânzește Bestia fioroasă, pe care o învață aceleași calități și, mai presus de toate, cât de important este să iubească.

În 2017, animația a fost reprodusă într-o variantă cu actori, cu Emma Watson și Dan Stevens în rolurile principale. Deși producția din 1991 se află printre cele mai bune filme de desene animate, varianta live action completează povestea, oferind mai multe detalii despre trecutul lui Belle și despre blestemul care s-a abătut asupra castelului. Noul lungmetraj mai include și câteva cântece originale, inclusiv unul cântat de Bestie, spre încântarea copiilor. 

Filme pentru copii in romana

În plus, cu toate că originalul ne oferea o prințesă diferită de cele cu care ne obișnuise Disney până atunci, Belle în interpretarea Emmei Watson (pe care cel mai probabil o știi ca Hermione din seria Harry Potter) aduce în plus un mix de feminism și de girl power.

Oricare dintre aceste variante îi va purta pe copii într-o lume magică și ambele sunt potrivite pentru copiii de toate vârstele, inclusiv pentru cei mici de 7 ani. 

Le găsești online, pe HBO GO, atât în varianta dublată, cât și în cea subtitrată.

19. Dumbrava minunată (1980)

Filmul românesc pentru copii Dumbrava minunată este o adaptare după cartea lui Mihail Sadoveanu cu același nume. Lizuca, o fețiță de 5 ani este luată de către mama sa vitregă și rea de lângă bunicii care o iubeau și se purtau frumos cu ea. Împreună cu faimosul Patrocle, Lizuca se hotărăște să se întoarcă la bunici, la casa lor de lângă dumbravă, așa că fuge de acasă.

Filme romanesti pentru copii

Pe Lizuca o prinde noaptea, așa că se adăpostește împreună cu Patrocle în scorbura unei răchite, urmând ca peste noapte să viseze povești fantastice, cu cei șapte pitici, zane bune, feți frumoși și animale care vorbesc. Dimineața, Lizuca se trezește în casa bunicilor, care refuză cu hotărâre să o mai lase pe Lizuca în grija mamei sale vitrege. 

Dumbrava minunată rămâne și astăzi, la 40 de ani de la lansare, unul dintre cele mai îndrăgite filme vechi românești pentru copii, pe care sigur le vei revedea cu plăcere, împreună cu familia.

20. Veronica (1972)

Unul dintre cele mai faine filme românești pentru copii, Veronica urmărește povestea unei fetițe dintr-un cămin de copii, care la vârsta de 5 ani primește cadou de la Zâna cea Bună o trăistuță fermecată. Traista îi poate îndeplini Veronicăi orice dorință, cu condiția ca fețița să fie bună la suflet, cuminte și prietenoasă cu cei din jur. Când Veronica dă dovadă de egoism, ea rămâne fără trăistuță și, plină de regret și remușcări, se hotărăște să pornească în căutarea obiectului fermecat. 

Călătoria Veronicăi o poartă pe tărâmuri magice, de la lumea furnicilor unde îi întâlnește pe Zâna Furnică și pe Greierele care toată vara cânta și apoi iarna cerșea de mâncare de la furnici, la pădurea fermecată în care complotau Vulpea cea Vicleană și Motanul Dănilă (Dem Rădulescu).  

Filme amuzante pentru copii

În aventurile sale fermecate, Veronica învață ce înseamnă curajul, bunătatea și prietenia adevărată, întorcându-se la colegii ei mai înțeleaptă și mai generoasă. Fiind un film artistic pentru copii din 1972, Veronica beneficiază de o distribuție impresionantă, cu mulți actori renumiți ai vremii, iar mesajul său rămâne unul de actualitate, motiv pentru care este unul dintre cele mai apreciate filme românești de văzut atât de către copii, dar și de către părinți.  

Tu la ce filme pentru copii te vei uita împreună cu cei mici?

Dacă ești în căutarea unor idei de activități pentru copii sau activități de weekend în familie, sperăm ca lista noastră să te inspire să pui la cale movie nights care să facă deliciul tuturor, cu mic, cu mare. Ai de unde alege, de la filme pentru copii dublate în română, pe care să le prindeți la cinema, la filme online, de văzut acasă. 

Iar dacă stați chiar în zona Obor, vă așteptăm la proiecțiile din sala pentru copii de la CINEMAX Veranda! Cu siguranță, cei mici vor fi mai mult decât încântați de experiența personalizată pentru gusturile lor, fie că e vorba de desene animate, filme de aventură, educative sau românești.

Cinemax Veranda

În plus, pentru mai multe pelicule ideale pentru adolescenți și adulți, de această dată, citește listele noastre cu recomandări de filme noi și bune și cele mai tari comedii din 2021.

Vreau sa aflu despre:
Folosim Mailchimp ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate Mailchimp si Veranda Mall.