Animații și filme pentru copii: 10+ pelicule dublate în română și subtitrate, de văzut la cinema sau online în 2023

Activități pentru copii, Filme, Home

filme pentru copii 2023

Ca părinte, poate fi dificil să găsești mereu activități pentru copii care să-i distreze și, totodată, să fie educative și să aibă un mesaj pozitiv. Dacă ai nevoie de idei salvatoare pentru următoarea seară petrecută în familie, noi ți-am pregătit câteva recomandări de filme pentru copii dublate în română sau subtitrate, care să vă emoționeze și să vă facă să râdeți în hohote.

De la cele mai noi comedii și animații, de văzut în cinema, la filme online recente sau mai vechi, fiecare dintre ele ascunde un univers magic. Personajele și poveștile amuzante care cuceresc inimile prichindeilor le oferă lecții importante despre bine și rău, bunătate și iertare sau despre cât de important este să fii tu însuți și să-ți urmezi visele.

Dar, mai mult decât orice, producțiile din lista noastră sunt o invitație la dialog și o ocazie să vă conectați, ca să afli ce crede și simte puiul tău.

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.

1. Năstrușnicul Motan Maurice/The amazing Maurice

Gen: Animație, Familie

Premieră: 3 februarie 2023

Dacă ești în căutarea unor filme de văzut în familie, care să fie la fel de entertaining pentru copii mici și adulți, Năstrușnicul Motan Maurice e exact ce trebuie.  Ecranizarea vă va surprinde încă din primele minute prin personajele atent conturate, imaginile de o calitate excelentă și replicile inteligente.

Inspirat după cartea lui Terry Pratchett cu același nume, filmul spune povestea lui Maurice, un motan a cărui casă sunt străzile, dar care are propriile metode neconvenționale de a face bani. Pentru a-și întregi veniturile, acesta născocește o înșelătorie perfectă, alături de trupa lui de șobolani prietenoși și inteligenți. În această aventură i se alătură și un puști care nu pare prea isteț la prima vedere, dar și Malicia, o fată obsedată de cărți și plină de viață.

filme copii

Umorul savuros al peliculei li se datorează personajelor efervescente, cărora le dau voce actori de renume precum Emilia Clarke, Hugh Laurie, Himesh Patel și David Thewlis. Cu un asemenea cast nici nu e de mirare că fiecare glumă și scenă completează tabloul unuia dintre cele mai bune filme pentru copii de anul acesta. 

Pentru a vă bucura de o experiență completă, în care efectele speciale și sonorizarea de ultimă generație sunt la mama lor acasă, vă așteptăm la CINEMAX Veranda. Consultă programul pe site-ul CINEMAX, să vezi când rulează, iar distracția e garantată!

2. Aventurile inspectorului Sun/Inspector Sun and the Curse of the Black Widowâ

Gen: Animație

Premieră: 24 februarie 2023

În acest film de animație pentru copii – o ecranizare ce te duce instant cu gândul la romanele Agathei Christie – facem cunoștință cu Sun, un paianjă recunsocut drept cel mai bun inspector din lumea insectelor. 

După ce și-a prins în cele din urmă dușmanul, inspectorul Sun se urcă în avionul cu destinația San Francisco. Călătoria îi este perturbată de o crimă ce are loc în avion, al cărei făptaș este complet necunoscut. Astfel, inspectorul paianjăn pornește într-o adevărată aventură pentru a descoperi cine se află în spatele evenimentului tragic ce perturbă liniștea tuturor pasagerilor.

filme pentru copii

Ecranizarea reușește să surprindă perfect misterul regăsit adesea în romanele polițiste, de această dată pe înțeles celor mici. Dacă și juniorul tău se află printre iubitorii de filme pline de suspans, în care secretele și problemele de logică animă personajele pline de farmec, atunci acest film merită vizionat în familie. 

Pentru a vă bucura de unul dintre cele mai captivante filme pentru copii mici și mari de anul acesta, Aventurile inspectorului Sun are câte ceva pentru fiecare. Haideți să-l vedeți în premieră la cinema!

3. The Super Mario Bros. Movie

Gen: Animație, Aventuri, Comedie, Fantastic, SF

Premieră: 7 aprilie 2023

Personajul care a cucerit inimile a milioane de copii revine de această dată într-o ecranizare de excepție care îi poartă și numele, anume The Super Mario Bros. Movie. După numeroase amânări și decalări ale datei în care filmul va fi lansat, simpaticul Mario va putea fi în sfârșit urmărit și pe marile ecrane. 

Alături de fratele său Luigi, Mario pornește într-o aventură fascinantă, pentru a salva lumea, dar și pe prințesa Peach de mânia lui Bowser, principalul său inamic al tuturor timpurilor. În călătoria sa printr-un labirint subteran, simpaticul instalator ajunge sa-și facă prieteni, să-și înfrângă cele mai mari temeri, dar nu în ultimul rând, să se îndrăgostească. 

filme interesante copii

Ecranizarea are parte de o distribuție cu adevărat spectaculoasă, în care Chris Patt îl insuflețește pe Mario cu vocea sa, iar celebra Anya Taylor-Joy pe frumoasa prințesă Peach. Și pentru că acest cast se vrea a fi de excepție, alte nume cunoscute a căror voce o veți auzi în această animație pentru copii sunt Charlie Day, Jack Black, dar și Keegan-Michael Key.

Pentru a urmări această comedie animată la adevărata ei valoare, te așteptăm la CINEMAX Veranda alături de cei mici. Nu doar că vor fi mai mult decât încântați să urmărească personajul preferat pe marile ecrane, ci se vor bucura de o atmosferă de-a dreptul fantastică!

4. Mavka. The Forest Song 

Gen: Animație, Comedie, Fantastic

Premieră: 12 mai 2023

Una dintre cele mai așteptate producții ucrainiene din acest, Mavka.The Forest Song promite a fi un film animat frapant din toate punctele de vedere. Cei mici vor îndrăgi încă din primele momente personajele principale atent conturate și frumos colorate, în timp ce adulții vor descoperi natura dintr-o cu totul altă perspectivă. 

Mavka, un suflet al pădurii, desemnată și cel mai nou garian al acesteia, este pusă în fața unei dileme primordiale, atunci când se îndrăgostește de un muzician talentat pe nume Lukas. Această iubire o face să aleagă între protejarea lumii sale și satisfacerea propriilor sentimente, mai ales când o răufăctoare dornică să pună mâna pe Inima Pădurii, se folosește de tânărul îndrăgostit pentru a ajunge la Mavka.  

filme de comedie copii

O animație plină de substraturi profunde și educative, în care teme precum iubirea, prietenia protejarea naturii, dar și importanța asumării unor alegeri sunt ilustrate într-o ecranizare de excepție. Regizorii Oleh Malamuzh și Oleksandra Ruban au reușit să transpună în Mavka.The Forest Song momente personale, dar și valori universale, în care mulți dintre noi se vor regăsi.

Acest film pentru copiii de peste 5 ani, în special, le va plăcea și prichindeilor, dar și părinților. În plus, va deschide niște dialoguri care ar trebui purtate în orice familie, așa că merită să-l pui în program. Iar dacă stați în zona Obor, puteți să-l vedeți chiar în sala dedicată copiilor de la CINEMAX Veranda!

5. Spider-Man: Across the Spider-Verse

Gen: Animație, Acțiune, Aventură, SF

Premieră: 2 iunie 2023

După succesul fenomenal al primei părți din această serie, Spider-Man: Across the Spider-Verse promite să livreze acțiune și suspans la cote și mai înalte. Cei mici nu doar că vor adora secvențele dinamice și pline de fantastic, ci și personajele efervescente ce se întrec în superputeri.

SF-ul animat ne dezvăluie mai multe despre povestea lui Miles Morales, cunoscut drept Omul Paianjen, care își continuă aventura prin cele șase universuri diferite. Pentru a-l înfrunta pe răufăcătorul Spider-Man 2099, Morales reunește echipa cu Spider Gwen și se aliază cu un grup nou de Spider-people. 

filme de aventura pentru copii

Pe lângă lupta dintre bine și rău, povestea este una personală, ce se concentrează pe Omul Paianjen, Gwen și alte câteva caractere, chiar dacă pelicula va include aproximativ 240 de personaje unice, secundare și principale. Explozia de culori, scenele de acțiune în ritm înnebunitor și replicile inteligente completează tabloul unuia dintre cele mai bune filme pentru copii de anul acesta. 

Așadar, dacă vă dați în vânt după filme cu supereroi, vă așteptăm la CINEMAX Veranda! Altfel se văd călătoriile prin cele șase universuri fantastice când sunt proiectate cu tehnologia Ultra-X, iar cei mici vor savura pe deplin această experiență.

6. Elemental

Gen: Animație, Aventură, Comedie, Familie, Fantastic

Premieră: 16 iunie 2023

Printre cele mai bune filme noi pentru copii se numără și Elemental, o ecranizare animată, realizată prin colaborarea dintre studiourile Disney și PIXAR. Doar la auzul acestor nume, știm deja că ne așteaptă o aventură pe cinste.

Animația ne poartă într-un orășel de-a dreptul ieșit din comun, unde locuitorii sunt chiar cele patru elemente primordiale: apa, aerul, focul și pământul. Aici până și cele mai paradoxale legi ale naturii capătă un alt înțeles, iar o tânără înflăcărată și un tânăr ce face valuri la orice pas descoperă că iubirea combate orice regulă din fizică sau chimie.

filme pentru copii dublate in romana

Această peliculă pentru copii plină de momente haioase și savuroase, își propune să-i încânte pe cei mici prin personajele fermecătoare și pline de umor. Mai important decât orice, însă, este mesajul care stă în spatele acestei povești. Cei mici vor fi încântați să vadă cum prietenia și empatia iau forme diferite și pot apărea atunci când te aștepți mai puțin.

Elemental se anunță a fi unul dintre cele mai frumoase filme educative pentru copii din 2022. De fapt, ar fi ideal ca activitate de weekend pentru toți cei dragi. Consultă programul de la CINEMAX, să vezi când rulează și delectează-te cu un film bun alături de familie!

7. Peter Pan și Wendy

Gen: Familie, Acțiune, Aventură

Premieră: 2023

Inspirat după filmul de animație cu același nume realizat în 1953, Walt Disney Pictures revine cu o adaptare de zile mare, în care Peter Pan și Wendy vă vor purta într-o lume fermecată – pe insula Neverland. 

Povestea băiatului special, care nu a crescut niciodată continuă, iar cei trei frați Darling printre care și frumoasa Wendy i se alătură în călătoria sa plină de peripeții. Ajunși pe insula Neverland sunt nevoiți să-l înfrunte pe maleficul căpitan Hook, iar Wendy trebuie să ia cea mai importantă decizie din viața ei. Dacă va rămâne aceasta sau nu în Neverland pentru totdeauna rămâne de văzut. 

cele mai bune filme pentru copii

Această producție semnată de David Lowery, cel care a regizat și Pete’s Dragon, readuce pe marile ecrane farmecul poveștilor nemuritoare de altădată, care au reușit să anime serile multor copii și să le încânte imaginația. Într-o distribuție cu actori promițători, precum Ever Gabo Anderson și Alexander Molony, avem toate elementele pentru a ne (re)îndrăgosti de universul fantasticului, la orice vârstă.

Cu efecte și decoruri splendide, dar și cu personaje bine conturate, Peter Pan și Wendy își merită cu prisosință locul în acest top cu filme pentru copii și întreaga familie. Dacă vreți să-l urmăriți proiectat cu tehnologie de ultimă generație, așa cum ar merita, vă așteptăm la CINEMAX Veranda!

8. Encanto (2021)

Encanto este unul dintre cele mai bune filme noi pentru copii, ideal pentru prichindei, dar și pentru adolescenții care încearcă să-și găsească locul în lume.

Fermecătoarea animație spune povestea familiei Madrigal care trăiește în Encanto, un orășel fictiv din munții Columbiei, și locuiește într-o casă magică, plină de viață și veselie. Asta pentru că toți membrii familiei sunt înzestrați cu superputeri demne de eroii Marvel, cu o singură excepție: tânăra Mirabel. La 15 ani, adolescenta se simte în plus printre ai ei, până când află că este singura care ar putea să-i protejeze, atunci când aceștia riscă să-și piardă abilitățile.

Filme pentru copii dublate

Animația este un omagiu adus comunităților latine și Columbiei, în special, unde familia e totul, iar muzica este un stil de viață. Însă cântecele din acest film i-au vrăjit pe copiii din întreaga lume, în întreagă măsură. Nici nu ne așteptam la altceva, dat fiind că sunt compuse de Lin-Manuel Miranda, care a scris și o parte din coloana sonoră pentru Moana

Musicalurile precum Encanto sună mai bine atunci când sunt redate cu un sistem de sunet de ultimă generație, cum este cel de la CINEMAX Veranda. Consultă programul cinematografului și haideți la film, cu mic, cu mare!

9. Inside Out / Întors pe dos (2015)

Întors pe dos (Inside Out) este un film de animație în care personajele principale sunt cele cinci emoții din capul lui Riley, o adolescentă de 12 ani. Astfel vedem cum, încă de la naștere, Bucuria, Tristețea, Frica și Dezgustul îi conturează personalitatea lui Riley și îi influențează toate deciziile.

Lucrurile se complică atunci când Riley și părinții ei se mută în San Francisco și toată viața îi este dată peste cap. Dacă, în trecut, Bucuria era emoția ei dominantă, odată cu mutarea în noul oraș Tristețea și celelalte trăiri încep să preia controlul asupra atitudinii și amintirilor ei. Pornim astfel într-o călătorie din care și cei mici, dar și cei mari, învață cât de important este să ne acceptăm toate emoțiile. Nu ne putem trăi toată viața simțind doar bucurie, ci tristețea poate da naștere bucuriei, frica și dezgustul ne pot salva viața și există situații în care furia este justificată.

Inside Out

Deși este un desen animat, producția studiourilor PIXAR are la bază o documentație științifică solidă. Unul dintre consultanții filmului a fost chiar Paul Ekman, psihologul care a dezvoltat conceptul de emoții de bază, și anume cele cinci emoții prezente în film. 

Inside out este unul dintre acele filme educative pentru copii din care aceștia au multe de învățat și sigur va da naștere la conversații interesante în familie. În plus, acest film educativ este disponibil și dublat în limba română, fiind potrivit și pentru copiii mici.

Filmul este disponibil online pe HBO GO.

 

10. Frozen / Regatul de gheață (2013) si (2019)

Cele două filme animate din seria Frozen urmăresc aventurile prințeselor Anna și Elsa, aventuri inspirate din basmul pentru copii Crăiasa Zăpezii. Deși nu este o adaptare fidelă cărții, în acest film Elsa devine o regină captivă a zăpezii, iar singura care reușește să o salveze este chiar sora ei. 

Faimoasele cântece Let it go și Do you want to build a snowman ne-au cucerit încă de la primele acorduri, la fel și variantele lor în limba română (S-a întâmplat și Hai afară la zăpadă). În plus, micuțul om de zăpadă numit Olaf a devenit instant unul dintre personajele favorite ale copiilor datorită umorului său debordant. 

Așadar, dacă ești în căutarea unui film cu prințese care iese din tipar, Frozen este alegerea potrivită. Animația îmbină aventurile din basme cu melodii deosebit de catchy, personaje care vor deveni un exemplu pentru cei mici, dar și un mesaj empowering.

11. Karate Kid (2010)

Dre Parker (Jaden Smith), un puști în vârstă de 12 ani din Detroit, se mută împreună cu mama sa la Beijing pentru a începe o viață nouă. Însă lucrurile nu sunt atât de roz nici la școală și nici acasă, deoarece Dre este hărțuit de copiii din cartier, care îl lovesc și umilesc. Salvarea lui vine în persoana domnului Han (Jackie Chan), un maestru în arta marțială kung-fu, care îl învață secretele autoapărării.

Filme pentru copii de 12 ani

Han îl convinge pe Dre să participe la un concurs de arte marțiale în care printre oponenții săi s-ar număra și colegii care i-au făcut de atâtea ori viața grea la școală. Dre acceptă, iar după multe ore de antrenament, vine și ziua concursului. Va reuși Dre să își învingă emoțiile și să se ridice la nivelul elevilor Maestrului Li? 

Lungmetrajul este perfect de văzut în familie, având toate ingredientele unui film bun pentru copii: aventură, emoție și comedie, învelite în aerul misterios al artelor marțiale și al culturii chinezești. Karate Kid este și un film motivațional pentru copii, deoarece îi va învăța despre importanța disciplinei, a perseverenței, dar și a curajului în fața nedreptăților.

Filmul este disponibil online pe Netflix.

12. Up (2009) / Up: Deasupra tuturor

Up este un film de aventură, în care bătrânelul Carl, amuzantul cercetaș Russell și simpaticul golden retriever pe nume Dug, pleacă într-o călătorie fantastică într-o casă zburătoare. Încă din copilărie, visul lui Carl era să viziteze Paradise Falls, din America de Sud, alături de soția sa. Însă, așa cum se întâmplă de multe ori, viața i-a dat planul peste cap. 

Filme de aventura pentru copii

După moartea soției, Carl se hotărăște să nu mai amâne și pornește împreună cu companionii săi într-o călătorie fantastică și inspirațională. Unul dintre cele mai frumoase filme animate pentru copii, Up este perfect atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, de 12 ani. 

13. Wall-E (2008)

Wall-E este un film animat care urmărește povestea celui mai simpatic roboțel, al cărui scop este să colecteze gunoiul de pe Planeta Pământ. În secolul XXIX, la momentul desfășurării acțiunii din film, Pământul nu mai este o planetă locuită. Cu toate acestea, când nava Axiom trimite pe globul pământesc un robot de cercetare pe nume EVE, cei doi roboței se întâlnesc, se îndrăgostesc, iar Wall-E pornește apoi în căutarea ei prin toată galaxia. 

Filme online pentru copii

Wall-E este un film educativ pentru copii, care a fost lăudat atât de critici, cât și de fani. Printr-o poveste grăitoare, pe înțelesul copiilor, acesta aduce în discuție problema consumerismului și a schimbărilor climatice. Așadar, dacă ești în căutarea unui film care să îi distreze pe cei mici, dar să deschidă și un dialog constructiv în familie, atunci Wall-E este alegerea potrivită. Ține doar cont că pelicula este potrivită pentru copiii de 10 ani sau mai mari.

14. Finding Nemo / În căutarea lui Nemo (2003) 

Finding Nemo spune povestea peștișorului Marlin și a fiului său, Nemo. Foarte protector din fire, Marlin era hotărât să nu lase nimic să i se întâmple micuțului Nemo. Însă, după o ceartă în care Nemo vrea să îi demonstreze tatălui său că exagerează, acesta este răpit de către un scafandru și ajunge într-un acvariu în celălalt capăt al oceanului.

Marlin pornește împreună cu Dory, un peștișor albastru care are pierderi de memorie, într-o aventură plină de peripeții pentru a-și salva fiul. Singurul lor indiciu este o mască de scafandru pe care era scrisă o adresă din Sydney. Cei doi înfruntă rechini, meduze, călătoresc împreună cu țestoasele și evadează din burta unei balene pentru a ajunge la Nemo. 

Filme educative pentru copii

Finding Nemo ne poartă în adâncul oceanului și ne învață lecții importante despre curaj, frică, hotărâre, prietenie și dragoste părintească. Un film animat plin de situații amuzante care îi va purta pe cei mici în adâncurile oceanului.

Filmul este disponibil online pe HBO GO.

15. Seria Ice Age / Epoca de gheață (2002 – 2016)

Ice Age este o serie de filme pentru copii cu animale, unele dispărute (cum ar fi mamuții), altele care încă există (precum veverițele sau leneșii), ale căror aventuri au loc – ai ghicit! – în epoca de gheață. Bineînțeles, condițiile aspre și situațiile neprevăzute de la tot pasul le vor da mult de furcă personajelor, chiar și celor mai impunătoare dintre ele.

Filme pentru copii in romana

Seria Ice Age îți oferă contextul perfect pentru a le povesti celor mici despre trecutul planetei noastre, despre dinozauri și alte specii dispărute, dar și despre schimbările climatice. Astfel, pe lângă faptul că sunt distractive, aceste filme amuzante pentru copii pot da startul unor discuții importante.

16. Seria Harry Potter (2001 – 2011)

Cu siguranță ai auzit de faimosul vrăjitor și de aventurile lui și ale prietenilor săi de la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii. Seria Harry Potter urmărește povestea acestor copii cu puteri supranaturale, în încercările lor de a salva lumea vrăjitorilor de maleficul Lord Voldemort.

Trecând prin cele mai stranii peripeții și încercări, Harry află cât de importante sunt curajul, prietenia, încrederea și iubirea, dar și cum aceste valori pot deveni arme în fața pericolului.

Filme pentru copii de 10 ani

Harry Potter este mai mult decât un film cu vrăjitori pentru copii. Pe măsură ce Harry crește, problemele cu care el se confruntă sunt din ce în ce mai complexe, iar poveștile devin tot mai nuanțate. Dacă primele filme din serie redau contrastul tipic dintre bine și rău, pe parcurs descoperim că nu totul poate fi împărțit în alb și negru. 

De aceea, primele două filme din serie – Harry Potter și piatra filosofală și Harry Potter și camera secretelor – sunt potrivite chiar și pentru copiii mai mici de 7-8 ani. Următoarele șase sunt ceva mai dark, așa că vor fi pe placul copiilor mai mari și al adolescenților.

Întreaga serie este disponibilă pe HBO GO

17. Shrek (2001)

Tot la capitolul “monștri”, Shrek spune povestea faimosului căpcăun ursuz care nu prețuiește nimic mai mult decât liniștea mlaștinii în care își duce existența. Însă, atunci când mai multe personaje din basme sunt exilate în mlaștina sa, căpcăunul trebuie să acționeze. Împreună cu cel mai vorbăreț măgăruș din univers (Eddie Murphy), Shrek pornește în căutarea lordului Farquaad, cel care izgonise personajele la el în mlaștina. 

Ajunși în orașul lui Farquaad, Shrek (Mike Myers) și Donkey se trezesc în mijlocul unui turnir pe care îl câștigă fără să vrea. Dar, în calitate de campioni, cei doi sunt desemnați să se lupte cu un dragon fioros pentru a o salva pe prințesa Fiona (Cameron Diaz), cu care Farquaad voia să se căsătorească. Așa cum te-ai aștepta, Shrek și Donkey salvează prințesa, iar aventurile celor trei se țin lanț.

Comedii pentru copii

Animația este o satiră amuzantă a basmelor cu care am crescut, ale căror personaje sunt exilate în mlaștina lui Shrek. Copiii vor fi cu atât mai amuzați, cu cât sfârșitul este unul atipic, iar prințesa nu rămâne cu prințul, ci cu… căpcăunul. Așa că pregătiți-vă să râdeți copios la unul dintre cele mai originale filme pentru copii! De ce nu, poate decideți să urmăriți întreaga serie cu Shrek și gașca lui, ca să faceți cunoștință și cu faimosul Puss in Boots.

18. Lion King / Regele leu (1994 și 2019)

O animație Disney foarte iubită de copii, Lion King spune povestea tânărului Simba, care este prins în lupta pentru putere dintre unchiul său malefic pe nume Scar și tatăl său, Mufasa. Păcălit de Scar să creadă că și-a omorât tatăl, Simba fuge în exil. Acolo, puiul de leu îi întâlnește pe noii săi prieteni: Timon și Pumbaa – o suricată și un porc mistreț.

Cei doi au o viziune asupra vieții total diferită, în comparație cu cea plină de îndatoriri pe care urma să o aibă Simba, ca moștenitor al tronului. Deși lucrurile merg bine pentru o perioadă, Simba află până la urmă că nu te poți ascunde de trecut și nu poți fugi de responsabilitățile cu care te-ai născut. Așa că se întoarce să își înfrunte destinul și să se lupte cu Scar pentru tron. 

Desene comedie

Așa cum ne-a obișnuit Disney, printre punctele forte ale acestor filme sunt cântecele deosebit de catchy pe care le-am cântat din toți rărunchii când eram mici. Și cine n-ar fredona Hakuna Matata chiar și acum, dacă ar revedea pelicula? 

În 2019, animația a fost urmată de o variantă live action, realizată integral cu ajutorul CGI. Filmul urmărește cu minuțiozitate firul narativ al desenului și nu aduce schimbări majore poveștii. Este însă spectaculoasă și această variantă, datorită faptului că imaginile par rupte dintr-un documentar National Geographic, nicidecum realizate pe un calculator.

Filme pt copii

Distribuția este la fel de spectaculoasă ca și realizările tehnice. Printre starurile care dau viață personajelor se numără Beyonce Knowles (Nala), Donald Glover (Simba), Seth Rogen (Pumbaa) și James Earl Jones, care reia rolul lui Mufasa din desenul animat. Dacă ai văzut împreună cu cel mic filmul animat, atunci nu trebuie să ratați nici această versiune.

Ambele producții sunt disponibile online pe HBO GO, atât în varianta dublată, cât și subtitrată. 

19. Aladdin (1992 și 2019) 

Aladdin spune povestea unui băiat sărac din Agrabah, un oraș fictiv din Orientul Îndepărtat.  Datorită bunătății inimii sale, Aladdin era printre puținii care puteau intra în Peștera Minunilor, în care era ascunsă o lampă fermecată. Bineînțeles, aceasta avea puteri magice.

Aladdin este păcălit de maleficul Jafar să intre în peștera și să îi aducă lampa, dar din cauza unor încurcături, tânărul devine stăpânul lămpii și al Duhului care era prizonier înăuntru. Duhul îi îndeplinește lui Aladdin două dorințe și îl ajută astfel să o cucerească pe Jasmine, prințesa de care se îndrăgostise. Situația se complică, însă, atunci când Jafar pune stăpânire pe lampă, iar Jasmine află adevărul despre Aladdin. 

Filme pentru copii dublate in romana

Producția ne încântă cu o serie de melodii memorabile, inclusiv piesa A whole new world, pe care protagoniștii o cântă împreună în timpul călătoriei pe covorul fermecat. Cu o asemenea coloană sonoră, nu e de mirare că Aladdin a devenit unul dintre cele mai îndrăgite filme pentru copii Disney.

În plus, așa cum ne-a obișnuit Disney în ultimii ani, faimoasa animație a avut și ea parte de o varianta live action cu actori. Noua versiune, regizată de Guy Ritchie în 2019, îl are pe nimeni altul decât pe Will Smith în rolul charismaticului Duh. Totuși, filmul nu se abate prea mult de la povestea inițială, deși decorurile, costumele și coregrafiile sunt de-a dreptul impresionante.

Filme Disney

Fie că optați pentru varianta animată sau pentru cea cu actori, urcați împreună cu cei mici pe covorul zburător și bucurați-vă de această aventură fermecată în lumea lui Aladdin! 

Ambele filme sunt disponibile online pe HBO GO, atât în varianta dublată, cât și subtitrată.

20. Beauty and the Beast / Frumoasa și bestia (1991 și 2017)

Beauty and the Beast este, fără îndoială, una dintre cele mai faine animații Disney, dar și una dintre cele mai apreciate de critici. Într-un sătuc din Franța, tânăra Belle este luată prizonieră de un prinț care, în urma unui blestem, a fost transformat în bestie. Nici servitorii din castelul său n-au scăpat de blestem și au devenit obiecte care dau și mai multă culoare întregii povești, printre care se află Lumiere, Ceasornicul, Doamna Ceainic și băiețelul ei, Ciob.

Printese Disney

Pe lângă cântecele faimoase, precum Be our guest și, bineînțeles, Beauty and the Beast, filmul o prezintă pe una dintre cele mai iubite prințese Disney: Belle. Ieșind din tiparele tradiționale, ea a a devenit imediat un model de urmat pentru fete. În prima parte a filmului, Belle este mereu cu o carte în mână, total neafectată de sătenii care râd de ea pentru că merge la bibliotecă. În același timp, datorită bunătății și altruismului ei, eroina noastră îmblânzește Bestia fioroasă, pe care o învață aceleași calități și, mai presus de toate, cât de important este să iubească.

În 2017, animația a fost reprodusă într-o variantă live action, cu Emma Watson și Dan Stevens în rolurile principale. Deși producția din 1991 se află printre cele mai bune filme de desene animate, noul lungmetraj completează povestea inițială. Spre bucuria fanilor, acesta oferă mai multe detalii despre trecutul lui Belle și despre blestemul care s-a abătut asupra castelului, dar include și câteva cântece originale. 

Filme pentru copii in romana

Pe oricare dintre ele ai prefera-o, ambele versiuni ale Beauty and the Beast merită văzute. Mai ales că sunt potrivite pentru copiii de toate vârstele, inclusiv pentru cei mici de 7 ani. 

Le găsești online, pe HBO GO, atât în varianta dublată, cât și în cea subtitrată.

21. Dumbrava minunată (1980)

Filmul românesc pentru copii Dumbrava minunată este o adaptare după cartea cu același nume a lui Mihail Sadoveanu. Ambele spun povestea Lizucăi, o fețiță de 5 ani, care este luată de către mama sa vitregă și rea de lângă bunicii care o iubeau și o îngrijeau. Asta până când Lizuca decide să fugă de acasă, alături de faimosul Patrocle, și să se întoarcă la casa bunicilor, de lângă dumbravă.

Filme romanesti pentru copii

Însă noaptea îi prinde pe drum, așa că cei doi trebuie să se adăpostească în scorbura unei răchite. Peste noapte, visele fetiței sunt colorate de povești magice, cu cei șapte pitici, zâne bune, feți frumoși și animale care vorbesc. Când se dezmeticește, Lizuca este deja în casa bunicilor, care refuză să o mai lase pe micuță în grija mamei sale vitrege. 

Dumbrava minunată rămâne și astăzi, la 40 de ani de la lansare, unul dintre cele mai îndrăgite filme vechi românești pentru copii, care merită revăzute împreună cu întreaga familie.

22. Veronica (1972)

Unul dintre cele mai faine filme românești pentru copii, Veronica urmărește povestea unei fetițe dintr-un cămin de copii. La vârsta de 5 ani, ea primește cadou de la Zâna cea Bună o trăistuță fermecată. Traista îi poate îndeplini Veronicăi orice dorință, cu condiția ca fețița să fie bună la suflet, cuminte și prietenoasă cu cei din jur. Din păcate, atunci când dă dovadă de egoism, Veronica rămâne fără cadoul ei special.

Încercată de regrete și remușcări, fetița hotărăște să pornească în căutarea obiectului fermecat. Ce urmează este un periplu prin tărâmuri fantastice, de la lumea furnicilor unde îi întâlnește pe Zâna Furnică și pe Greiere, până la pădurea fermecată în care complotau Vulpea cea Vicleană și Motanul Dănilă (Dem Rădulescu).  

Filme amuzante pentru copii

În aventurile sale fermecate, Veronica învață ce înseamnă curajul, bunătatea și prietenia adevărată, întorcându-se la colegii ei mai înțeleaptă și mai generoasă. Fiind un film artistic pentru copii din 1972, Veronica beneficiază de o distribuție impresionantă, cu mulți actori legendari ai cinematografiei românești. Însă mesajul său rămâne unul de actualitate, motiv pentru care este unul dintre cele mai apreciate filme românești de văzut atât de către copii, dar și de către părinți.  

Tu la ce filme pentru copii te vei uita împreună cu cei mici?

Dacă ești în căutarea unor idei de activități pentru copii sau activități de weekend în familie, sperăm ca lista noastră să te inspire să pui la cale movie nights care să facă deliciul tuturor, cu mic, cu mare. Ai de unde alege, de la filme pentru copii dublate în română, pe care să le prindeți la cinema, la filme online, de văzut acasă. 

Iar dacă stați chiar în zona Obor, vă așteptăm la proiecțiile din sala pentru copii de la CINEMAX Veranda! Cu siguranță, cei mici vor fi mai mult decât încântați de experiența personalizată pentru gusturile lor, fie că e vorba de desene animate, filme de aventură, educative sau românești.

Cinemax Veranda

În plus, pentru mai multe pelicule ideale pentru adolescenți și adulți, de această dată, citește listele noastre cu recomandări de filme noi și bune și cele mai tari comedii din 2022.

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.