Activități pentru copii în București: 10+ locuri și evenimente de explorat împreună cu cel mic, în aer liber și indoor

Activități pentru copii, Timp Liber

unde iesim cu copii sector 2 obor

Ai un copil curios acasă și nu știi cum să-i mai hrănești setea de cunoaștere? Ori este argint viu, iar spațiul din casă nu este suficient de mare cât să-și consume energia? Fii pe pace, nu ești singurul părinte care se confruntă cu astfel de provocări.

Copiii sunt ca un burete și poate fi dificil să găsești constant activități prin care aceștia să se distreze, relaxeze, dar să și învețe. Iar cu cât le dai șansa să experimenteze mai mult, cu atât își antrenează mai multe abilități și au parte de o dezvoltare mai sănătoasă. Este bine să cauți mereu diferite modalități, intelectuale și fizice, prin care să le ocupi acestora timpul, de la jocuri inovatoare și locuri interesante, la evenimente și spectacole antrenante.

De aceea, ți-am pregătit o listă cu idei de activități pe care le poți face cu copilul în Veranda Mall, dar și în alte locații, unde sigur acesta se va distra și învăța. Iată unde poți ieși cu cel mic în weekend și în cursul săptămânii.

Abonează-te la newsletter-ul Veranda Mall și află din timp despre evenimentele dedicate copiilor, pentru a vă planifica ieșirile!

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.

Unde putem merge cu copilul?

1. Participați la evenimente și spectacole pentru copii în Amfiteatru

Amfiteatrul din Veranda Mall este un spațiu mare și aerisit, ideal pentru relaxare și petrecere a timpului liber cu copiii, chiar în inima zonei Obor. Pe timp de vară, dar nu numai, aici se organizează aproape săptămânal activități pentru copii cu intrare liberă.

Ultima lună de vară este prilejul perfect pentru a te distra alături de juniorul tău, așa că te așteptăm la Serile de august găzduite pe vernada mall-ului. În fiecare miercuri și joi seară în perioada 10-25 august ți-am pregătit o serie de spectacole interesante, de la piese de teatru pentru copii, până la show-uri de stand-up comedy. Și pentru că cei mici adoră magia, spectacolele de magie sunt și ele pe lista de atracții ale lunii.


Eveniment

Data

Ora

Bubble Show

10 August 2022

19:00-20:00

Spectacol de circ – Gasoline Brothers

10 August 2022

20:00-21:00

Spectacol magie – Magicianul Bogdan Muntean


11 August 2022


19:30 – 20:30
Teatru de copii – Trupa de teatru Cristi Toma Piesa de teatru: „Aventurile lui Pacală”

17 August 2022


19:00-20:00

Teatru interactiv – KIDS MIM SHOW

17 August 2022

20:00-21:00
Teatru în aer liber – Trupa de teatru Cristi Toma Piesa de teatru comedie: „Cerere în căsătorie” de A.P.Chekhov


18 August 202219:30 – 20:30
Spectacol de ventrilocie cu Crina Zvobodă
  24 August 2022

19:00-20:00

Show de dans – Ana Dance

24 August 2022

20:00-21:00
Stand-up comedy – Ana-Maria Calita & Roxana Condurache 
25 August 2022

19:30 – 20:30
evenimente vara bucuresti
evenimente vara bucuresti

Iar dacă juniorul tău este pasionat de sport și vrea să exerseze într-un cadru prietenos și gratuit, îl așteptăm pe esplanada Veranda Mall la cursul Minionii învață handbal. În perioada 1 august – 2 septembrie, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 13.00 se vor ține cursuri de handbal pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 – 12 ani. La înscriere va fi repartizat într- o grupă specifică în funcție de vârstă și va primi câte un tricou și o minge de handbal. 

activitati sportive copii

2. Ieșiți la un loc de joacă aproape de casă

Spațiul de joacă în aer liber din fața Veranda Mall este potrivit dacă stai în zona Obor și este ideal pentru perioada caldă. Cel mic va găsi o varietate mare de echipamente de joacă, de la clasicele tobogane și leagăne până la cele mai complexe jocuri.

Este un spațiu mare frecventat de părinții și copiii din sectorul 2, astfel că este și o oportunitate să-i găsești celui mic noi parteneri de joacă aproape de casă.

În cursul săptămânii sau în weekend, puteți să ieșiți la locul de joacă din fața Veranda Mall oricând simțiți nevoia să luați o gură de aer proaspat ori să vă consumați energia.

Tarife
Intrare liberă
Vârstă
Copii cu vârsta cuprinsă între 3-12 ani

3. Distrați-vă la Astro Kids

Cauți o activitate de weekend mai deosebită pentru copilul tău? Sau poate vreți să vă adăpostiți undeva de vremea neprietenoasă? Haideți la Astro Kids! Spre deosebire de locurile tradiționale de joacă, la Astro Kids vei găsi jocuri Arcade, loc de joaca pentru copii și sală de petreceri. 

Aducem distracție spațială printr-o experiență UNICĂ de neuitat care aduce zâmbete pe fața fiecărui copil care vine la locul de joacă. Sună foarte distractiv, nu-i așa? Este o ocazie numai bună să încerce ceva nou și să își facă noi prieteni.

4. Lecturați la Ludoteca de la Biblioteca Națională

Biblioteca Națională nu este o destinație doar pentru adulți, ci și pentru copii. Ludoteca “Apolodor din Labrador” din cadrul Bibliotecii Naționale este un loc de joacă și lectură pentru preșcolari. Este un spațiu ideal prin care îi poți trezi de mic dragul de citit. Vei găsi o colecție vastă de cărți, de la cărți de povești, la cărți 3D, bogate în ilustrații și cu text scurt, care sigur îl vor încânta pe pitic, dar și jucării menite să-i stimuleze creativitatea, inteligența și îndemânarea.

În cadrul Ludotecii sunt adesea organizate evenimente dedicate celor mici,  cum ar fi ateliere de creație, sedințe de lectură, spectacole de teatru, expoziții sau alte activități educative.

Orar
Marți, Miercuri, Joi: 10:00 – 12:30
Tarife
Intrare liberă pe bază de formular de înscriere
Vârstă
Adresat copiilor preșcolari între 4-6 ani

Află de aici mai multe despre ce activități dedicate copiilor se pregătesc la Biblioteca Națională.

activitati pentru copii

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.

5. Descoperiți gustul științei la Orășelul Cunoașterii

Orășelul cunoașterii este primul muzeu interactiv pentru copii din România, unde aceștia descoperă știința și tehnologia prin joacă și experimente.

Spațiul Orășelul Copiilor este împărțit în 8 zone diferite de descoperiri, unde cel mic poate interacționa cu peste 80 de experimente din domenii diferite, precum matematică, mecanică, magnetism, acustică, optică și nu numai. Astfel, va găsi jocuri cu apă, aer, electricitate, magneți, echilibru și angrenaje, și multe altele, printre care și o varietate de jocuri în aer liber. Toate acestea permit copiilor să exploreze știința mirosind, observând, pipăind și auzind. Astfel, ei înțeleg mult mai ușor noțiuni abstracte și, în același timp, își antrenează gândirea și motricitatea.

În cadrul muzeului interactiv Orășelul Cunoașterii există și un spațiu unde se pot organiza petreceri, un spațiu de relaxare pentru adulți, unul rezervat pentru ateliere, dar și unul dedicat suvenirurilor și jocurilor, în cazul în care piticul tău s-a agățat de vreun joc.

Cu siguranță este un loc unde puteți petrece lejer o zi întreagă fără să vă plictisiți, iar experimentele vor fi o experiență distractivă din care amândoi puteți învăța!

Orar
Luni – Vineri: 9:30 – 17:00
Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 20:00
Tarife
Variază
Vârstă
Dedicat mai degrabă copiilor de la 7 ani în sus

Citește mai mult despre programul și prețurile muzeului interactiv pentru copii aici.

locuri interesante de vizitat pentru copii

6. Cunoașteți animăluțele de la Ferma Animalelor

Mai toți copiii sunt entuziasmați de animale. În timp ce văd constant căței și pisici, dacă nu aveți bunici la țară, șansele ca aceștia să fi interacționat cu alte animale de curte (și nu numai) sunt mici. Așa că, mai mult ca sigur, micuții vor fi încântați de Ferma Animalelor. Aici îi așteaptă multe animăluțe prietenoase, de la cele pe care le-ar găsi la bunica în curte, precum cai, iezi, iepuri sau rațe, la cele mai “exotice” cum ar fi păunul, bibilica, porcușorul de Guineea sau bivolul, și multe altele. Micuții nu doar că le pot admira, dar le pot și hrăni, lua în brațe sau mângâia.

Cel mic nu are timp să se plictisească, mai ales că are la dispoziție un spațiu mare în aer liber unde poate alerga în voie, locuri de joacă special amenajate și o trambulină care sigur îi va atrage atenția, precum și șansa de a participa la activități dedicate acestuia, cum ar fi ateliere de pictat cu nisip colorat.

Dacă vrei să schimbați peisajul orașului și să petreceți timp în aer liber fără să mergeți prea departe de casă, Ferma Animalelor este un loc unde te duci pregătit să stai o zi întreagă. Aveți grijă să puneți în bagaj și o cremă cu SPF 50, ca micuții să fie protejați și să se joace în voie, iar la final veți pleca, fără îndoială, obosiți, dar fericiți!

Orar
Luni – Duminică: 9:00 – 17:00
Tarife
Variază
Vârstă
Ideal pentru copiii de 1-4 ani, dar nu numai

Descoperă mai multe despre activitățile pentru copii și prețurile de la Ferma Animalelor aici.

7. Programați o schimbare de “look” împreună

Fie că este timpul pentru o tunsoare sau nu, o schimbare de look este întotdeauna bine-venită și bine-primită. Chiar și de către copii, pentru că orice este nou este suficient de bun cât să le atragă atenția pentru o perioadă de timp. Dar ce te faci când știi că piticului tău îi este frică de tuns?

Forfecilă este locul unde îmbini utilul cu plăcutul, mai ales dacă cel mic se teme de aparatul de tuns ori nu are răbdare să stea locului. Asta pentru că la Forfecilă nu te duci să te tunzi, ci să intri în lumea magică a poveștilor. Aici, motocicletele și mașinuțele iau locul scaunului de coafor, zanele îndeplinesc dorințe, Forfecilă împarte cadouri, iar jucăriile de la locul de joacă creează o atmosferă distractivă.

Orar
Luni – Duminică: 10:00 – 22:00

Află mai multe despre Frizeria Forfecilă aici.

activitati deosebite pe care sa le faci cu copilul

8. Petreceți timp “artistic” la Muzeul Național de Artă al României (MNAR)

Dacă cel mic este mai degrabă o fire artistică, sunt o mulțime de activități artistice la care puteți merge împreună. Recomandăm activitățile de familie de la MNAR. Aceștia organizează în fiecare weekend vizite ghidate, ateliere educative și de creație cum ar fi ateliere de pictură, povești despre Brâncuși și concerte la vioară. Cei mici sunt încurajați să dea frâu liber imaginației și să-și exploreze latura artistică și să învețe prin joc. Așteaptă-te să petreceți timp de calitate, să vă relaxați, și mai ales să vă distrați.

Orar

Sâmbătă – Duminică: începând cu ora 11:00

Tarife

15 lei/persoană

Vârstă

Copii între 4-12 ani, în funcție de complexitatea programului.

Mai multe detalii despre programul MNAR puteți afla aici.

unde iesim cu copiii in weekend

9. Mergeți împreună la film

În ultimii ani, mersul la cinema a devenit din ce în ce mai accesibil pentru copii. Filmele de desene sunt dublate aproape în exclusivitate și există cinematografe care au chiar și săli speciale pentru copii. O ocazie numai bună să vă dați întâlnire cu gașca de prieteni și să vă distrați împreună la aventurile celor mai îndrăgite personaje. Copiilor sigur le va plăcea la nebunie, doar sunt desene animate! 

Ba mai mult, filmele din ultimii ani nu mai punctează numai la capitolul “distracție”, ci au și mesaje educative. Cei mici vor învăța astfel lecții importante despre curaj și prietenie și vor face cunoștință cu personaje puternice care le vor deveni adevărate exemple. 

Așa că hai la CINEMAX Veranda, cel mai nou cinematograf din oraș, să vezi ce filme pentru copii rulează în perioada următoare. 

Copiii sunt extrem de curioși și se plictisesc repede, de aceea trebuie să fii mereu pregătit să vii în întâmpinarea lor cu activități noi și diverse care să-i ajute să se distreze, relaxeze și să învețe, în același timp. Sperăm ca ideile de mai sus să-ți fie de folos și să fi găsit cel puțin una care să-i facă plăcere copilului tău!

10. Înscrieți-vă la cursuri de dans sau gimnastică

Sportul și mișcarea sunt mai mult decât indicate pentru copii, mai ales că acestea contribuie la întărirea sistemului imunitar și la dezvoltarea armonioasă a micuțului tău. Iar dacă acesta este o fire dornică să învețe lucruri noi și plină de energie, ce poate fi mai potrivit decât lecțiile de dans? 

La Anna Dance în Veranda Mall există diferite clase de dans modern sau StreetDance dedicate copiilor, în care aceștia își pot perfecționa mobilitatea, muzicalitatea dar și diferite mișcări. Iar dacă ai o prințesă dornică să devină o grațioasă balerină sau o celebră gimnastă, atunci ai găsit locul potrivit! 

Aici micuțul tău se va antrena în cele mai vesele ritmuri, în timp ce tu îl poți acompania de pe margine cu toată susținerea și dragostea din lume!

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.