Cele mai bune filme din 2021: 10 filme noi de văzut neapărat anul acesta!

Filme

Filme bune

Chiar dacă premierele mondiale din lumea cinematografiei au avut o perioadă de pauză, marile studiouri își propun să ne încânte în 2021 cu unele dintre cele mai spectaculoase ecranizări din ultimii ani. No Time to Die, House of Gucci și Eternals sunt doar câteva dintre cele mai bune filme pe care nu trebuie să le ratezi în cinematografe. 

 

Filme noi

 

Dacă vrei să știi ce alte pelicule te mai așteaptă, ți-am pregătit un top cu filme bune și noi care merită văzute în 2021. Horror, comedie, dramă, acțiune, aventură, science-fiction sau orice alt gen preferi, fii sigur că vei găsi un film excepțional care trebuie văzut neapărat!

 

Vreau sa aflu despre:
Folosim Mailchimp ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate Mailchimp si Veranda Mall.

 

1. Reminiscence / Reminiscențele trecutului

Gen: SF, Romantic, Thriller

Premiera: 20 august 2021

Cu o distribuție de zile mari, SF-ul distopian Reminiscence este unul dintre acele filme memorabile ce merită văzute cu iubita sau iubitul. Promite să livreze suspans și emoție la cote maxime! 

Scenariul ne poartă pe urmele lui Nick Bannister (interpretat de Hugh Jackman), un investigator privat al minții care își ajută clienții să acceseze amintiri și persoane demult pierdute, cu ajutorul tehnologiei. Atunci când tocmai noua lui clientă, Mae (Rebecca Ferguson), dispare fără urmă, Nick pornește obsesiv în căutarea ei. Doar că, pe parcurs, el va descoperi secrete și conspirații care îi vor schimba viața pentru totdeauna…

 

Filme noi

 

Actorii ca actorii, însă regia și promovarea sunt două dintre cele mai puternice atuuri ale acestei producții. Spre bucuria amatorilor genului SF, regia filmului este semnată de Lisa Joy, cunoscută pentru crearea seriei Westworld. Cum Westworld ne-a dat lumea peste cap, și acest lungmetraj promite să fie unul dintre cele mai bune filme de văzut în doi, în 2021, așa că merită să-l prinzi la CINEMAX Veranda

Până atunci, însă, ca să înțelegi mai bine experiența personajelor, aruncă un ochi pe pagina oficială a filmului. Aceasta folosește tehnologia deepfake pentru a interacționa cu vizitatorii și a-i ajuta să-i revadă pe cei dragi. Pentru asta, trebuie doar să încarci o poză tip portret cu persoana pe care vrei s-o vezi și să răspunzi la câteva întrebări. Programul bazat pe inteligență artificială îți va oferi o „amintire” animată cu ea, cât mai fidelă realității, pe care poți s-o incluzi chiar și în trailer-ul peliculei.

 

 

2. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / Shang-Chi și legenda celor zece inele

Gen: Aventură, Acțiune

Premiera: 3 septembrie 2021

Shang-Chi este cel de-al 25-lea film din universul cinematic Marvel, fiind primul care are un personaj de origine asiatică în rol principal. Așteptările sunt mari, în condițiile în care reprezentarea (sau lipsa ei) este îndelung discutată la Hollywood, iar dezvoltarea acestui proiect a început încă din 2001. 

În sfârșit aflăm povestea lui Shang-Chi (Simu Liu), pe care tatăl lui l-a antrenat încă din copilărie să devină un asasin cu sânge rece. Deși a ales să-și folosească abilitățile pentru a lupta de partea binelui, ultimele evenimente din Avengers: Endgame îl împing să se alăture organizației clandestine Ten Rings. Acum, se vede nevoit să înfrunte trecutul pe care credea că l-a lăsat demult în urmă.

 

Filme ce merită văzute

 

Shang-Chi, personajul masculin și vulnerabil care își caută locul în lume, este un supererou fără mască și accesorii speciale. De aceea, Simu Liu, actorul care îl interpretează, s-a pregătit serios pentru toate scenele de acțiune și cascadoriile pe care a trebuit să le facă singur. Întregul cast este de nota 10, printre care trebuie să o menționăm pe captivanta Awkwafina, dar și pe Florian Munteanu, actorul și boxerul de origine română, care îl joacă aici pe Razor Fist. 

Cu efecte speciale, decoruri exotice, umor și scene de luptă memorabile, blockbuster-ul își merită locul printre cele mai bune filme noi. Iar producțiile Marvel se văd întotdeauna mai bine la CINEMAX Veranda, cu cel mai performant sistem de sunet din lume, așa că merită să-ți faci timp pentru un movie date

 

 

3. The Eyes of Tammy Faye

Gen: Dramă biografică

Premiera: 23 septembrie 2021

Bazată pe documentarul cu același nume din 2000, drama biografică The Eyes of Tammy Faye, urmărește viața televangheliștilor Jim (Andrew Garfield) și Tammy Faye Bakker (Jessica Chastain). Sub deviza devenită celebră „Dumnezeu nu vrea să fim săraci”, cuplul cu începuturi umile a transformat religia în show și a construit un adevărat imperiu mediatic. Însă ascensiunea celor doi a fost urmată de o decădere și mai fulminantă, după ce secretele lor au ajuns subiectul preferat de bârfă al tuturor.

Totuși, Tammy Faye a rămas una dintre figurile emblematice ale culturii pop americane, datorită personalității ei magnetice și a stilului larger than life. Adesea criticată și caricaturizată, ea a dovedit că, uneori, aparențele înșeală, motiv pentru care povestea ei continuă să fie spusă.

 

Top filme de vazut 

Spre șocul fanilor, echipa de stiliști și makeup artists i-a făcut pe Chastain și Garfield aproape de nerecunoscut în acest film, mai ales pe măsură ce personajele lor îmbătrânesc. Cei doi actori și regizorul Michael Showalter au primit elogii din partea criticilor, care prezic deja că ecranizarea va fi una dintre principalele candidate la Golden Globes. Chiar și fiul soților Bakker a mulțumit echipei pentru modul echilibrat și uman în care i-a înfățișat pe părinții lui.

Dacă îți plac biografiile sub orice formă, nu-l rata pe Spider-Man în (posibil) rolul carierei lui! Consultă programul de la CINEMAX Veranda, să vezi când rulează The Eyes of Tammy Faye, dar și alte filme excepționale din 2021!

 

 

4. No Time to Die / Nu e vreme de murit

Gen: Actiune, Thriller

Premiera: 8 octombrie 2021

Deși a mai avut câteva tentative de a se “pensiona” și în trecut, Bond pare că reușește, în sfârșit, să își îndeplinească dorința, la cinci ani de la capturarea răufăcătorului Ernst Stavro Blofeld. 

Însă vorbim de cel mai faimos spion britanic al tuturor timpurilor, așa că vacanța nu va fi una de durată, nici de data aceasta. Cu ajutorul vechiului său prieten din CIA, Felix Leiter, Bond pleacă acum în căutarea omului de știință Valdo Obruchev, a cărui răpire scoate la iveală un complot terorist care ar putea distruge lumea.

 

Filme de vazut in viata

 

După o așteptare de aproape șase ani, a 25-a ecranizare din seria James BondNo Time to Dieeste în același timp și ultimul film cu Daniel Craig în rolul principal. Alături de Craig își reiau rolurile Ralph Fiennes (M), Ben Whishaw (Q), Jeffrey Wright (Leiter), Léa Seydoux (Dr. Madeleine Swann) și Christoph Waltz (Blofeld), iar melodia filmului – adesea la fel de mult așteptată ca și filmul în sine – este interpretată de Billie Eilish.  

Cum nu este anunțat niciun detaliu referitor la cine va prelua faimosul Walther PPK de la Daniel Craig, probabil că va mai trece mult timp până la următorul film Bond. Pentru a-ți face așteptarea mai ușoară, vino cu prietenii la CINEMAX și bucurați-vă împreună de un film care se anunță a fi cel puțin excepțional!

 

 

5. The Last Duel / Ultimul duel

Gen: Dramă, Istoric

Premiera: 15 octombrie 2021

Povestea spusă în The Last Duel este bazată pe fapte reale și are loc în Franța, în timpul Războiului de 100 de Ani, când disputele încă se rezolvau prin dueluri pe viață și pe moarte.

Astfel aflăm povestea ultimului duel recunoscut oficial – dintre Jean de Carrouges (Matt Damon) și Jacques Le Gris (Adam Driver) – doi prieteni care devin dușmani după ce ultimul o agresează pe soția amicului lui. Deși Le Gris încearcă să treacă totul sub tăcere, Marguerite (Jodie Comer) își acuză public atacatorul, un act de vitejie și sfidare care îi pune pe toți trei în pericol.

 

Filme de vazut cu prietenii

 

Chiar dacă este o dramă istorică, Ultimul duel abordează teme cât se poate de actuale în contextul #MeToo, de la societatea patriarhală la fragilitatea justiției, până la curajul unei femei dispuse să înfrunte orice pentru aflarea adevărului. Filmul merită văzut neapărat, mai ales că scenariul este scris de Ben Affleck și Matt Damon, alături de Nicole Holofcener (nominalizată la Oscar în 2019, pentru scenariul adaptat din Can You Ever Forgive Me?). Aceasta ar fi prima colaborare a faimosului duo după Good Will Hunting, pelicula care le-a adus Oscarul în urmă cu aproape 25 de ani.

Dacă nu vrei să afli spoilere de pe net, ia-ți un bilet la CINEMAX Veranda, să vezi chiar tu de ce The Last Duel se află pe toate listele cu recomandări de filme foarte bune din 2021. Pregătește-te pentru scene antrenante de luptă și replici mai tăioase ca săbiile dueliștilor, dar și pentru momente emoționante, care îți vor da mult de gândit.

 

 

Vreau sa aflu despre:
Folosim Mailchimp ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate Mailchimp si Veranda Mall.

 

6. Dune

Gen: SF, Aventuri, Dramă

Premiera: 22 octombrie 2021

Romanul-cult Dune continuă să strângă adepți, la mai bine de 50 de ani de la apariție. Iar ecranizările sale sunt genul de filme care merită văzute cu prietenii sau cu familia, ca să ai cu cine să le dezbați zile (dacă nu săptămâni) întregi după vizionare.

Filmul prezintă povestea lui Paul Atreides (Timothée Chalamet), un tânăr de o inteligență sclipitoare dintr-o societate feudală interstelară, care trebuie să ajungă pe cea mai periculoasă planetă din univers, pentru a asigura supraviețuirea familiei și a poporului său. Însă lucrurile se complică în călătoria eroului nostru, întrucât conflictele dintre forțele malefice și disputele familiale alimentate de lăcomie sunt mai intense ca niciodată. Singura șansă pe care Paul și ai lui o au să protejeze galaxia este să-și învingă propriile temeri.  

 

Filme memorabile

 

Bineînțeles, actorii de la Hollywood s-au înghesuit să prindă un loc în această mega producție, iar printre norocoși se află: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Zendaya, dar și Dave Bautista, în rolul antieroului Glossu Rabban. Regia îi aparține lui Denis Villeneuve, care a mai regizat și alte filme SF de calibru, precum Blade Runner 2049 și Arrival, pentru care a fost extrem de apreciat de către public, dar și de critici.

Dacă e să-i dăm crezare lui Dave Bautista, Dune este unul dintre cele mai frumoase filme din toate timpurile, datorită detaliilor de mare finețe din fiecare cadru. Ca experiența să fie completă, hai la CINEMAX Veranda, să-l vezi proiectat cu tehnologie de ultimă generație!

 

 

7. Eternals / Eternii

Gen: Acțiune, Aventură, SF

Premiera: 5 noiembrie 2021

Eternals este unul dintre cele mai așteptate filme noi din 2021, care celebrează diversitatea în toate formele ei. Cel mai nou film din universul cinematic Marvel introduce un ansamblu complet nou de personaje, după ce unii dintre supereroii noștri preferați și-au găsit sfârștiul în Avengers: Endgame

Eternii, o rasă de extratereștri nemuritori, au fost creați de Celești în urmă cu mii de ani, timp în care au ales să-și ducă traiul departe de priviri curioase. Dar acum că Pământul este pus sub amenințare, ei reapar și își adună forțele pentru a proteja umanitatea de Devianții răufăcători.

 

Filme de vazut in doi

 

Eternals este înțesat de vedete una și una, de la Gemma Chan, Angelina Jolie și Salma Hayek, la Richard Madden și Kumail Nanjiani. Pe lângă inclusivitatea rasială și de sexe, aceasta este și prima producție Marvel cu un supererou din comunitatea LGBTQ, ceea ce îl face un film cu adevărat memorabil în 2021. Responsabilitatea de a transpune în acțiune povestea noilor personaje îi revine lui Chloé Zhao, care a câștigat deja un premiu Oscar pentru regie și a avut mână liberă în realizarea lungmetrajului. 

Pelicula a fost foarte bine primită de către critici, care au fost impresionați de schimbarea de direcție și accentul pus pe storytelling în această primă parte a noii serii. Fără doar și poate, a devenit unul dintre cele mai recomandate filme de văzut anul acesta. Dacă vrei să fii în temă cu tot ce va urma pentru Marvel, fă-ți timp să vezi Eternals chiar la CINEMAX Veranda! 

 

 

8. Top Gun: Maverick

Gen: Acțiune, Dramă

Premiera: 19 noiembrie 2021

Top Gun este unul dintre acele filme super bune de văzut într-o viață de om, iar spre bucuria nostalgicilor din lumea-ntreagă, Tom Cruise a acceptat să reia rolul care l-a consacrat. 

După mai bine de trei decenii în serviciul Marinei, Pete „Maverick” Mitchell continuă să-și demonstreze îndemânarea, dar ca pilot de teste, refuzând orice avansare care l-ar ține la sol. Așa ajunge să antreneze un detașament de absolvenți dornici de adrenalină pentru o misiune specializată, deosebit de riscantă. Printre lupii tineri din grija lui se află și lt. Bradley Bradshaw (Miles Teller), fiul prietenului său răpus în luptă. Așa că Maverick va fi nevoit să se confrunte cu fantomele trecutului, dar și cu cele mai mari temeri ale sale, pentru a-și îndeplini misiunea.

 

 

La cererea temerarului Tom Cruise, acest sequel nu se bazează exclusiv pe efecte speciale computerizate, ci include o abundență de scene filmate în aeronave de luptă F-18. Asta cu siguranță ne va aduce o experiență de film deosebită, dacă e să ne luăm după cadrele spectaculoase apărute până acum. Jon Hamm, Jennifer Connelly și Val Kilmer sunt doar câteva dintre superstarurile pe care de-abia așteptăm să le vedem dându-i replica lui Maverick, toamna aceasta.

Plimbările romantice cu motocicleta, apusurile fabuloase și scenele ușor siropoase nu vor lipsi nici de data aceasta. De ce să strici o rețetă care a funcționat atât de bine de prima dată, nu-i așa? Dacă te-am convins să adaugi Top Gun: Maverick pe lista ta de filme noi de văzut în 2021, hai la cinema, să vezi ce mai pune la cale inegalabilul Tom Cruise!

 

 

9. King Richard / Regele Richard: Crescând campioni

Gen: Dramă biografică

Premiera: 19 noiembrie 2021

Dacă ești în căutarea unor filme deosebite de văzut, cu familia sau cu prietenii, adaugă și King Richard pe lista ta! Pelicula biografică a stârnit deja Oscar buzz, iar Will Smith merita de ceva timp să primească râvnita statuetă. 

Aici, el joacă rolul lui Richard Williams, tatăl lui Venus și al Serenei Williams, două dintre cele mai importante jucătoare din istoria tenisului mondial. Dar povestea nu se concentrează asupra lor, ci sondează psihologia, disciplina și metodele adesea controversate pe care Richard, un amator, le-a folosit pentru a-și antrena ambele fiice și a le ajuta să domine elitistul sport alb.

 

Filme exceptionale de vazut

 

Faptul că Serena și Venus sunt chiar producători executivi ai proiectului, alături de Will și Jada Pinkett-Smith, e un mare bonus pentru fanii nerăbdători să afle detalii autentice despre copilăria campioanelor. Mai ales că acestea le susțin pe deplin pe actrițele care le interpretează – Saniyya Sidney (Venus) și Demi Singleton (Serena). Regizorul filmului este promițătorul Reinaldo Marcus Green, care a scris și regizat multipremiatul Monsters and Men.

King Richard își merită cu prisosință locul în topul filmelor noi și faine de văzut anul acesta. În plus, consultă programul proiecțiilor de la CINEMAX Veranda, să afli ce filme bune sunt la cinema, în perioada următoare!

 

 

10. House of Gucci / Casa Gucci

Gen: Crimă, Dramă, Thriller

Premiera: 26 noiembrie 2021

Lady Gaga pare să aibă atingerea lui Midas, transformând în aur orice proiect muzical sau cinematografic în care se implică. A fost suficient ca pozele cu ea, de pe platoul de filmări pentru House of Gucci, să fie distribuite online, ca lungmetrajul să devină unul dintre cele mai așteptate filme noi ale lui 2021. 

Ecranizarea prezintă momentele dramatice din istoria fabuloasă a dinastiei, când Patrizia Reggiani (Lady Gaga), plănuiește să-și ucidă fostul soț, Maurizio Gucci (Adam Driver), nimeni altul decât nepotul și moștenitorul designerului Guccio Gucci. Dacă nu știi ce s-a întâmplat în realitate, nu-ți dăm spoilere, dar filmul este unul ce merită văzut neapărat!

 

Cele mai bune filme

 

Familia Gucci nu doar că nu și-a arătat sprijinul pentru producție, ci chiar a transmis o declarație publică, în care își manifesta îngrijorarea că intimitatea îi va fi încălcată de dragul senzaționalului. Totuși, mega producția regizată de Ridley Scott a mers mai departe, iar din distribuție mai fac parte nume grele, precum Al Pacino, Salma Hayek, Jared Leto, dar și Mădălina Ghenea, care joacă rolul Sophiei Loren!

Cu un titlu cât se poate de potrivit, „Heart of Glass” a trupei Blondie este coloana sonoră a filmului. Dincolo de povestea centrală sumbră, așteaptă-te să vezi și cadre cu defilări de modă glamourous, petreceri wild și scene care să-ți descrețească fruntea. House of Gucci are câte ceva pentru fiecare și se anunță deja a fi un succes la Box Office.

 

 

Cum arată topul tău de filme noi și bune de văzut în 2021?

Sperăm că lista noastră cu filme frumoase recomandate anul acesta ți-a făcut poftă să mergi la cinema în perioada următoare. Dacă vrei să descoperi ce alte pelicule faine mai pregătesc producătorii, îți recomandăm să arunci un ochi și pe recomandările noastre de filme de comedie, iar dacă plănuiești să îți scoți prichindelul la cinema, avem și un top al celor mai deosebite filme pentru copii.

Iar dacă stai în zona Obor, te așteptăm să vezi proiecțiile chiar la CINEMAX Veranda!

 

Vreau sa aflu despre:
Folosim Mailchimp ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate Mailchimp si Veranda Mall.