10+ activități de weekend în familie. Ce să faci în București pentru a ieși din rutină și a te relaxa alături de cei dragi

Lifestyle, Timp Liber

Dacă fiecare weekend pe care îl petreci cu familia arată la fel și vrei să ieși din monotonie, poți să te orientezi către activități care îi vor binedispune pe toți membrii familiei și sunt potrivite ca să te scoată din rutină.

În acest scop, ți-am pregătit o listă cu activități de final de săptămână care sunt potrivite atât pentru copii, cât și pentru părinți.

1. Relaxați-vă la un loc de joacă în aer liber

Dacă vrei ca familia ta să petreacă timp în aer liber și să vă bucurați de temperatura plăcută, puteți să optați pentru un loc de joacă amenajat astfel încât cei mici să se simtă în largul lor.

Locurile de joacă sunt adevărate universuri ale descoperirii pentru copii. În plus, sunt locurile în care cei mici pot lega prietenii sau unde se întâlnesc cu prietenii actuali. Dacă vreți ca aceștia să se bucure de aer și să își consume energia, locul de joacă din Veranda Mall este o opțiune nemaipomenită ca activitate de weekend. Nu uitați să puneți în bagaj și o cremă cu SPF, ca micuții să fie protejați și să se joace în voie.

Fie că abia au început să meargă sau sunt la vârsta la care întrebările devin tot mai complexe și activitățile tot mai diversificate, locul de joacă este dotat cu multe ansambluri pentru toate preferințele. Preț de câteva ore, copiii vor fi fericiți că pot să exploreze, să se cațere și vor face sport fără să simtă vreun efort.

În timp ce ei se bucură de spațiul de joacă amenajat în Veranda Mall, părinții pot să savureze o înghețată, o limonadă sau chiar să îi însoțească și să îi ghideze.

Program: spațiul de joacă din Veranda Mall este deschis pe tot pacursul zilei. 

activitati de weekend cu familia

2. Fiți cu ochii pe evenimentele de weekend din București

Unul dintre cele mai mari avantaje ale locuitului la oraș, în special București, este că mereu vor fi evenimente pentru toate vârstele, indiferent de sezon, în weekend, dar și în cursul săptămânii, în aer liber și în interior.

Dacă stai în sector 2 prin zona Obor, te așteptăm în Veranda Mall! Constant găzduim evenimente diverse, de la Târg de Mărțișor, la activități caritabile, jocuri și activități pentru copii, ateliere pentru părinți și nu numai. Urmărește pagina de Facebook Veranda Mall și abonează-te la newsletter, ca să afli la timp despre toate experiențele frumoase pe care le pregătim!

Vreau sa aflu despre:
Folosim Mailchimp ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate Mailchimp si Veranda Mall.

3. Testați-vă creativitatea într-un loc ce transformă poveștile în provocări

Dacă vreți să explorați noi orizonturi alături de copiii voștri, mergeți la Gymboland, tărâmul unde personajele, activitățile și voia bună își dau întâlnire pentru o după-amiază plină de zâmbete. 

Fie că aveți un eveniment special de sărbătorit, fie că vreți să petreceți timp de calitate, prietenii de la Gymboland vă așteaptă cu activități și carusele diverse, vă pun la dispoziție echipamente interactive și zone special amenajate, unde puteți să participați la ateliere creative. Copiii vor fi extrem de încântați, iar adulții vor redescoperi lumea magică a jocurilor. La final, puteți face fotografii la Photo booth, ca să surprindeți întreaga esență a zilei.

Program: Luni – Duminică, 10:00 – 22:00

unde iesim cu familia in weekend

4. Încercați noi feluri de mâncare din toate colțurile lumii

De cele mai multe ori explorăm lumea fără să ne dăm seama. Cu ajutorul specialităților putem să „vizitam” state europene, îndepărtata Asie sau chiar Orientul Mijlociu ori Apropiat. Și pentru că trăim într-o lume cosmopolită, puteți să profitați de acest lucru și să le insuflați copiilor dragostea pentru călătorii prin intermediul diferitelor preparate.

În food court-ul Veranda Mall găsițincare bună și sănătoasă din toate zonele lumii. Încercați cel mai bun sushi din oraș la Sushi Terra, sau, de ce nu, cea mai bună mâncare vietnameză la Toan’s și încheiați ziua cu o felie delicioasă de tort de la Nedelya.

Aflați aici mai multe detalii despre toate restaurantele și cele mai bune locuri de mâncat. Programul acestora este de luni până duminică, de la 10:00 la 22:00.

activitati de weekend cu familia

5. Pregătiți-vă pentru un sport de echipă sau o drumeție și mergeți să vă luați echipament

Pentru că weekendul este atât pentru relaxare, cât și pentru shopping, profitați de reducerile de sezon și pregătiți-vă pentru sporturile preferate, fie că este vorba despre fotbal, tenis, înot sau echitație.  

De cele mai multe ori, puterea exemplului e cea mai eficientă cale de a le insufla copiilor dragostea pentru sport. Cumpărați împreună echipamentele preferate din magazinul Decathlon și faceți mișcare în familie. Va fi una dintre activitățile preferate ale copiilor și veți petrece timp de calitate împreună.

Magazinul Decathlon din Veranda Mall vă așteaptă cu articole și echipamente sportive la cele mai înalte standarde de calitate și inovație care aparțin mărcilor proprii. Tocmai de aceea raportul calitate-preț este imbatabil. 

Program: Luni – Duminică, 10:00 –  22:00.

activitati de weekend cu familia

6. Răsfățați-vă împreună la un salon de înfrumusețare

De ce să nu mergeți împreună, ca familie, chiar și la salonul de înfrumusețare? 

Dacă adulții se pot răsfăța cu o sedință de manichiură-pedichiură sau pot să stea la coafor, cei mici pot primi și ei tunsoarea mult dorită. Salonul Forfecilă din Veranda Mall îi va încânta pe cei mici într-un decor în care clasicul nu își are locul. Scaunele de coafor sunt înlocuite cu motociclete sau mașinuțe, iar salonul are chiar și un loc de joacă. 

Stabiliți din timp un program și mergeți să vă răsfățați în weekend, în familie. Specialiștii de la salonul Forfecilă vă așteaptă să petreceți o după-amiază relaxantă

Program: Luni – Duminică, 10:00 –  22:00.

activitati de weekend cu familia

7. Faceți o plimbare în parc în jurul unui lac

O zi în parc poate să fie una dintre cele mai relaxante activități în familie pe care puteți să o faceți în weekend. Dar dacă în parcul în care mergeți există și un lac, încercați să îl înconjurați de cel puțin două ori! Cu siguranță le veți stârni curiozitatea celor mici și veți putea să abordați multe teme de discuție care îi vor face mai apoi să își pună întrebări și să caute chiar ei informații despre habitate și natură.

Fie că vă aflați în București sau în împrejurimi, o plimbare în parc în jurul unui lac vă va relaxa și va binedispune întreaga familie în weekend. Dacă vreți să vă aventurați și mai mult, încercați o plimbare cu bărcuța sau cu hidrobicicleta în parcul Regele Mihai (fost Herăstrău), Cișmigiu și în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR).

activitati d eweekend cu familia

8. Organizați un picnic în familie

Dacă este unul dintre weekendurile acelea în care aveți chef să vă relaxați alături de o carte bună și un pahar de limonadă, puteți să faceți acest lucru cu întreaga familie. Alegeți un loc liniștit dintr-un parc pe care îl frecventați sau în care nu ați mai fost de mult timp, pregătiți câteva băuturi răcoritoare, câteva gustări simple și sunteți gata să petreceți o zi liniștită.

Vă puteți relaxa pe iarbă, în timp ce copiii pot să joace tenis sau alte sporturi care le plac. În plus, își pot face și prieteni sau pot să își petreacă timpul citind sau exersând jocurile lor preferate.

activitati de weekend cu familia

9. Întreceți-vă cu bicicletele prin parc

Parcurile sunt ideale pentru a vă relaxa, dar și pentru a vă bucura de o plimbare cu bicicletele, fie că aveți propriile biciclete sau că alegeți să le închiriați.

Sezonul cald este perfect pentru o astfel de activitate. Expunerea la soare nu reprezintă un pericol, câtă vreme nu uitați de protecția solară, iar parcurile nu sunt atât de aglomerate. Cel mai bine ar fi să mergeți sâmbătă dimineața pentru ca mai apoi să puteți bifa și restul activităților pe care vi le-ați propus.

activitati de weekend cu familia

10. Petreceți “O noapte la muzeu” ziua 

De când n-ați mai fost la un muzeu, în „formație completă”?

Fie că vreți să descoperiți istoria Pământului sau a omenirii, ori să aflați mai multe despre floră și faună, aceste activități sunt potrivite pentru copiii mici și mari. Mai mult, ele sunt o binemeritată ieșire din rutină. Multe dintre muzee sunt acum prietenoase cu tehnologia și sunt interactive, deci cei mici se vor bucura cu siguranță de experiență.

11. Mergeți împreună la un film educativ și distractiv

Dacă ați bifat toate activitățile în aer liber sau dacă vremea nu ține cu voi, mergeți cu toții la un film. În funcție de vârsta celui mic, puteți opta pentru varianta dublată sau subtitrată. Mersul la cinema poate fi o experiență foarte distractivă, dar majoritatea filmelor pentru copii au și un mesaj educativ, așa că n-aveți decât de câștigat dintr-o astfel de activitate. 

Însă, dacă mergeți pentru prima oară împreună la cinema, poate ar fi bine să stabiliți dinainte câteva “reguli”. Spre exemplu, explicați-i pe scurt despre ce este vorba în film și hotărâți de acasă dacă îi cumpărați popcorn, pentru a evita “o scenă” chiar la intrarea în sală. Nu uitați că popcornul este sărat și ar fi bine să luați și ceva de băut, potrivit pentru copii. 

În CINEMAX Veranda găsiți nu numai snack-uri pentru toate vârstele și gusturile, dar și cele mai noi și bune filme pentru copii. Haideți să vedeți ce pelicule rulează în viitorul apropiat, în sala special amenajată pentru cei mici!

Tu ce activități în familie ai planificat weekendul acesta?

În weekenduri avem prilejul de a ne deconecta de la grijile urbane și de a fi mai atenți la noi înșine și la cei dragi. Profitați de zilele libere și haideți cu mic, cu mare la Veranda Mall, să explorați toate posibilitățile de învățare și entertainment, ca să petreceți timp de calitate împreună.

Vreau sa aflu despre:
Folosim Mailchimp ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate Mailchimp si Veranda Mall.