Campania Veranda Mall dedicată grătarului de 1 Mai a fost premiată cu locul al II-lea în cadrul Webstock

Lifestyle

Campania #UnuMaiDeAlCasei a câștigat premiul al II-lea pentru Best Use of Instagram acordat în cadrul Webstock, cea mai mare gală de premiere a proiectelor derulate în social media. Sub umbrela Lifestyle de Obor am lansat împreună cu agenția Creative VR un filtru de Instagram în care este prezentat cunoscutul grătar cu mici de 1 Mai.

 

studiu de caz instagram

 

Ne-am dorit să aducem în prim plan importanța acestei tradiții, mai ales în acea perioadă în care a fost necesar apelul la tehnologie și creativitate pentru a sărbători împreună cu cei dragi zilele de weekend din carantină, Florii, Paște sau 1 Mai. Pe de altă parte, atmosfera din Obor este emblematică, iar noi ne-am dorit să o aducem în orice casă din lume și să scoatem în evidență unul dintre produsele care definesc Oborul, și anume micii. Factorul inedit al campaniei a fost susținerea micilor afaceri locale, 100% românești prin folosirea filtrului. Toți cei care l-au folosit s-au putut înscrie la un concurs prin care câștigau vouchere la Terasa Obor.

De asemenea, un alt lucru de care am ținut cont a fost respectarea cu strictețe și responsabilitate a restricțiilor, dar și de a ne arăta aprecierea pentru eforturile depuse în acea perioadă. Așa s-a născut campania care a devenit virală nu doar în România, ci și peste granițe, iar filtrul a fost folosit în Germania, Rusia, Ucrania, precum și pe alte meleaguri.
Noutatea campaniei a fost fuziunea dintre dorința de a păstra un obicei bine întipărit în tradiția românilor, creativitate și realitate augmentată. Abordând un mod nou de a integra tehnologia în publicitate, campania a avut un mare succes. Inițial, în perioada lansării am reușit să instalăm atmosfera de sărbătoare în casele a milioane de oameni care au folosit acest filtru. În ceea ce privește numărul de deschideri, acesta a ajuns la 4,4 milioane utilizatori, iar capturile au înregistrat un număr de 855,2 de mii. De asemenea, filtrul a fost salvat de 83 de mii de utilizatori și a fost distribuit de 143,3 mii de ori.

campanii instagram de succes

 

Webstock este cel mai mare eveniment de social media și comunicare online din România, iar în urma anunțului câștigării acestui premiu în cadrul galei, numărul de impresii a crescut semnificativ, filtrul fiind afișat pe ecranele utilizatorilor de peste 117.293 de ori.

campanii marketing de succes

Nu am fi reușit să aducem la viață acest filtru care este o mică bucățică din tot ce înseamnă Cartierul Obor, fără ajutorul agențiilor și partenerilor implicați: Creative VR, Arsenoaiei & Matasel, Bell Creative Studio, Kooperativa 2.0 și Vertify. De asemenea, mulțumim tuturor utilizatorilor care au folosit acest filtru și care s-au bucurat de grătarul virtual în perioada carantinei, dar și organizatorilor evenimentului Webstock, Cristian Manafu și Evensys, pentru o gală reușită.

Urmărește momentul în care am câștigat premiul în cadrul Webstock:

 

 

Dacă încă nu ați încercat filtrul, acesta poate fi accesat aici.