Unde pot mânca un desert delicios? Ce cofetării bune sunt prin București? Unde pot să mănânc un ecler bun? Sau gogoși delicioase? De unde pot comanda torturi apetisante? Și, evident, cu ce mă îndulcesc astăzi?
Sunt întrebări care sigur ți-au trecut prin minte cel puțin o dată pe zi, mai ales dacă ai o slăbiciune pentru dulciuri și nu te prea pricepi la prăjiturit. Și nu ești singurul care a trecut prin asta. Sunt aproape 400 de cofetării în București, așa că nu e de mirare că nu poți decide pe care să încerci.
Tocmai de aceea îți venim în ajutor! Ți-am pregătit o listă cu recomandări testate cu cele mai bune și mai accesibile cofetării din București unde te poți răsfăța cu prăjituri, torturi și multe alte deserturi pentru a satisface toți amatorii de dulce.
1. Nedelya – torturi artizanale delicioase
Recenzie: 4.5 stele
Dacă ești în sectorul 2 și te apucă pofta de ceva dulce, cea mai delicioasă soluție este Nedelya!
Localizată în Veranda Mall la nivel 0, Nedelya se remarcă pe scena cofetăriilor bucureștene ca un adevărat paradis al prăjiturilor și torturilor artizanale. Nedelya creează opere de artă dulci cu ingrediente proaspete și fără conservanți, conferind fiecărui desert o notă distinctivă. Aici, fiecare comandă este realizată manual și cu mare atenție de maeștri calificați.
Printre cele mai bune torturi din București se numără tortul profiterol cu ciocolată, tortul de bezea și deliciosul tort Red Velvet Nedelya. Mai mult decât atât, aceste creații dulci pot fi personalizate cu detalii, decoruri și urări pentru a se potrivi perfect oricărei ocazii speciale, de la petreceri pentru copii și aniversări la evenimente de nuntă, majorate sau botezuri.


Dacă ai citit „torturi artizanale” și portofelul tău a tremurat de frică în secunda doi, stai liniștit! La Nedelya te poți delecta cu o felie generoasă de tort începând de la 14 lei, iar dacă ai un eveniment, poți comanda un tort de la 99 lei per kilogram.
Acum tot ce-ți mai rămâne de făcut este să alegi din varietatea de torturi și prăjituri și să dai o fugă până la cofetăria Nedelya din Veranda Mall. Ca să te ajutăm cu această grea decizie, am gustat toate opțiunile și uite ce am descoperit despre torturile Nedelya.
2. Zoomserie – deserturi grecești pentru fiecare zi a anului
Recenzie: 4.7 stele
Cofetăria Zoomserie din Veranda Mall este recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune locuri din București pentru deserturi, iar mulți o consideră alegerea perfectă pentru a-ți răsfăța prietenii cu ocazia aniversărilor sau altor evenimente speciale. Zoomserie este alegerea potrivită pentru atunci când îți dorești deserturi bune și ușoare. Aici vei putea experimenta arome autentice tradiționale grecești în deserturi care nu te copleșesc cu dulcegării.


Prețurile sunt accesibile, începând de la 16 lei pentru o felie de prăjitură, iar preparatele sunt cu adevărat rafinate! Vei găsi o varietate foarte mare de gustări dulci la Zoomserie, cofetăria oferind nu mai puțin de 700 de specialități, fiecare cu arome și gusturi unice!
Fie că alegi prăjituri, înghețată sau cataif grecesc, vei experimenta o explozie de senzații delicioase în fiecare mușcătură. Așa că vino la Zoomserie de fiecare dată când ai chef de un dulce deosebit. Însă te avertizăm, este greu să faci alegerea potrivită, deoarece toate deserturile Zoomserie sunt pur și simplu irezistibile!
3. Cofetăria Capșa – dulcele de altădată
Recenzie: 3.8 stele
Cofetăria Capșa, unul dintre locurile dulci de renume, reprezintă o destinație culinară cu o istorie bogată și tradiție printre cele mai bune cofetării din București.
Fondată în 1852 de frații Anton și Vasile Capșa, această cofetărie a intrat în istorie datorită rafinamentului și inovației aduse de Grigore Capșa, ceea ce a făcut-o unul dintre principalele locuri de întâlnire ale scriitorilor și intelectualilor vremii.
Cofetăria Capșa te așteaptă cu o atmosferă deosebită ce amintește de trecutul său istoric prin arhitectura unică și mobilierul cu aer vintage, dar revigorat prin prăjiturile proaspete pur românești. De la savarine, amandine și prăjituri București, până la creații unice Capșa ale căror rețete sunt păstrate secret.


Unul dintre aceste deserturi cu rețetă secretă, semnată Cofetăria Capșa este prăjitura Joffre, o creație inspirată de mareșalul francez Joseph Jacques Césaire Joffre, care a devenit un simbol al gustului de altădată. Această prăjitură, cu forma sa cilindrică ce amintește de caschetele militare franceze, este realizată cu ingrediente de cea mai bună calitate, acoperite de o glazură de ciocolată delicioasă.
Dacă vrei să savurezi rafinamentul de altă dată în fiecare desert preparat, în același loc în care se întâlneau Tudor Arghezi, Ion Minulescu, Liviu Rebreanu și mulți alți intelectuali ai vremii, mergi la Cofetăria Capșa!
4. Berliner Donuts – cele mai bune gogoși
Recenzie: 4.3 stele
Ai poftă de gogoși, dar nu îți dorești să ți se vândă „gogoși”?
Ei bine, avem o veste bună pentru tine. La Berliner Donuts, gogoșile sunt pregătite cu un aluat moale și pufos, care conține doar ingrediente de calitate. Umplutura este pe gustul tuturor, într-o varietate de arome delicioase. Tradiționaliștii se pot bucura de umplutura clasică de ciocolată sau vanilie, nonconformiștii se pot bucura de cremă de fistic, cocos, lămâie cu busuioc și marmeladă de mango cu fructul pasiunii în interiorul gogoșilor pufoase. Nostalgicii au și ei motiv de bucurie și se pot înfrupta din gogoși cu marmeladă de fructe de pădure, ca la bunica acasă.


Berliner Donuts are două locații în București pentru a satisface pofta de gogoși a clienților. Una dintre ele este situată pe Calea Plevnei 5-7, în apropierea Parcurilor Cișmigiu și Izvor, iar cealaltă se află pe Strada Olteni 9, în zona Unirii, în apropiere de Teatrul Evreiesc.
Indiferent dacă alegi să iei gogoșile to-go sau să le savurezi pe terasa spațioasă a locației de pe Strada Olteni 9, Berliner Donuts te va încânta cu gusturile lor inconfundabile și umpluturile bogate. Este cu siguranță un loc pe care trebuie să-l vizitezi pentru o experiență dulce de neuitat în București.
5. Cofetăria Alice – nuga și șoricei, deserturi creative de-ți lasă gura apă
Recenzie: 4.6 stele
Dacă ai poftă de ceva dulce și ești pe fugă prin sectorul 2 al Bucureștiului, atunci cu siguranță ar trebui să faci o oprire la cofetăria Alice. Această cofetărie de succes, cu o experiență de 20 de ani în industria dulciurilor, este locul preferat al multor bucureșteni pentru a se delecta cu prăjituri deosebite dar și alte deserturi precum renumita lor nuga.
Numele cofetăriei derivă de la proprietara sa, Alice Pascariu, care, deși de profesie economist, are o pasiune pentru patiserie și este mama cunoscutului jurat de la Bake Off Romania, Simona Pope. Simona este chef și decorator la Cofetăria Alice, aducând un plus de creativitate și pasiune în fiecare desert pregătit aici.


Cofetăria Alice se remarcă prin prăjiturile sale delicioase și rețetele deosebite, care au un gust cu adevărat special. Prețurile sunt puțin mai mari, dar experiența dulce oferită merită fiecare ban.
Dacă dorești să savurezi deserturi de calitate într-o ambianță plăcută, cofetăria Alice este alegerea perfectă!
6. French Revolution – cele mai bune ecleruri
Recenzie: 4.8 stele
Fie că ești deja un fan al eclerurilor, în căutarea celei mai bune arome, sau doar te tentează patiseria lunguiață plină de cremă savuroasă, trebuie să încerci un desert de la French Revolution, una dintre cele mai bune cofetării din capitală! Cu mai multe locații în București, inclusiv una în apropierea Ateneului și alta în zona Victoriei, French Revolution a devenit cunoscută pentru eclerurile sale deosebite.


Eclerurile, în special preferatele precum vanille bourbon, citron meringue și chantilly, sunt pregătite în aceeași zi și nu sunt păstrate peste noapte, ceea ce adaugă un plus de prospețime și autenticitate gustului. Cofetăria folosește ingrediente de top, inclusiv fructe proaspete și ciocolată de cea mai bună calitate.
Cu o colecție permanentă de 19 tipuri de ecleruri, plus colecții sezoniere, French Revolution se ridică la înălțimea așteptărilor când vine vorba de gustul franțuzesc recognoscibil al deserturilor. Deci, dacă dorești să savurezi cele mai bune ecleruri din București, French Revolution este locul ideal pentru asta!
7. Tort de Bezea – bezeaua merge cu orice
Recenzie: 4.7 stele
Nu te poți numi iubitor de bezele dacă nu ai mâncat un desert de la Tort de Bezea. Dacă ai auzit de această cofetărie dar nu ai apucat încă să ajungi, te iertăm puțin. Ceea ce face Tort de Bezea cu adevărat specială este pasiunea și creativitatea Simonei Crăciun, fondatoarea cofetăriei.


Cu toate că este neobișnuit să vezi bezeaua folosită în loc de blat pentru prăjituri, experiența este mai delicioasă decât te-ai aștepta. Și nu, nu este prea dulce, asta datorită cremelor și toppingurilor pe bază de fructe sau cu arome mai „exotice” precum fisticul. Nu există limite când vine vorba de toppinguri sau creme folosite pentru a crea deserturi unice. Versatilitatea bezelei, ce pare că merge cu de toate, este pusă în valoare cu o varietate impresionantă de sortimente, gusturi și combinații.
Dă o fugă până la Tort de Bezea pentru un desert ușor și echilibrat în arome deosebite!
8. Zexe Braserie – amandine reinventate și delicii internaționale
Recenzie: 4.6 stele
Dacă vorbim de cele mai bune cofetării din București, nu putem să nu menționăm Zexe Braserie. Situată pe Bulevardul Aviatorilor 65, această locație emană un aer boem și sofisticat, aducând cu sine farmecul parizian. Este locul ideal pentru a savura un brunch delicios sau pentru a degusta un pahar de vin rece într-o seară călduroasă, chiar în inima Bucureștiului.
La Zexe Braserie, vei găsi un meniu variat, cuprinzând micul dejun, supe și ciorbe excepționale, precum și preparate consacrate ale fratelui său mai mare, Zexe. Cu toate acestea, punctul forte al acestei locații este reprezentat de cele mai gustoase prăjituri din București.


Ana Consulea, șefa cofetară și fondatoarea braseriei, și-a folosit experiența acumulată la Școala de Cofetari din Montbeliard pentru a transforma această idee în realitate. Ea a reactivat rețetele vechi de prăjituri din cărțile românești de bucate din secolul al XIX-lea, aducându-le în prezent cu ajutorul tehnicilor și ingredientelor moderne de cofetărie. De la prăjitura Carmen Sylva, la cunoscuta Amandină, sau deserturi cosmopolite precum Jardin D’Eden, Poirot, Foiret-Noire sau Cocozette și Medovnik, cofetăria este locul perfect pentru a încerca deserturi inedite.
Cu o atmosferă boemă și un meniu variat care combină preparate autohtone cu influențe franțuzești, acest loc reprezintă o alegere perfectă pentru cei care doresc să se bucure de o experiență culinară memorabilă în inima Bucureștiului.
9. Chocolat – deserturi pariziene cu extra ciocolată
Recenzie: 4.4 stele
Desigur, nu puteam să uităm de iubitorii de ciocolată în căutare de cofetării bune din București cu deserturi pline de ciocolată, sau care își doresc să experimenteze puțin, fără a renunța la cacao. Pentru aceștia, recomandăm Chocolat, o cofetărie selectă situată în apropierea Ateneului Român, la adresa Strada Episcopiei 6.


La Chocolat vei găsi o varietate de prăjituri și torturi inspirate din rețetele franțuzești, iar preparatele de cofetărie sunt pur și simplu delicioase. Cu un maestru cofetar belgian la cârmă, aici te vei putea bucura de praline fine, ciocolată belgiană autentică, bezele crocante și multe altele.
Meniul Chocolat nu se rezumă doar la dulciuri. Poți alege și dintre mâncărurile pentru brunch, supe, preparate pentru cină, și pâine franțuzească proaspătă. Cu toate acestea, zona de excelență a Chocolat este cea de cofetărie. Torturile sunt demne de luat în considerare și pot fi comandate special pentru evenimente, iar fiecare îmbucătură de aici este o explozie de arome și gusturi.
Așa că, pentru pasionații de ciocolată, Chocolat este locul perfect pentru a vă răsfăța papilele gustative!
10. Cofetăria Mara Mura – cremșnitul ce îți lasă gura apă
Recenzie: 4.6 stele
Dacă ești în căutarea unei cofetării cu o atmosferă ambiantă, intimă și delicii dulci, atunci această cofetărie va fi exact pe gustul tău.
Cofetăria Mara Mura este un mic colț de rai în spatele Ateneului Român, la adresa strada Benjamin Franklin 5, unde te vei bucura de o experiență dulce de neuitat.


Această cofetărie te răsfață cu unele dintre cele mai savuroase delicii dulci pe care le-ai putea găsi în București. Printre specialitățile lor se numără cel mai bun Cremșnit pe care l-ai putea gusta pe plaiurile românești, o prăjitură Pavlova de excepție și o ruladă cu bezea care îți va fermeca simțurile. Poți savura delicioase torturi de morcov cu fructe de pădure sau torturi cu bezea de cacao, iar fiecare îmbucătură te va cuceri. Iar torturile lor sunt demne de laude fără sfârșit.
Prețurile sunt accesibile, iar o „masă” pentru două persoane, incluzând și o cafea, se va ridica la aproximativ 50 de lei. Cofetăria Mara Mura este locul perfect pentru a-ți răsfăța papilele gustative cu dulciuri de calitate într-o atmosferă plină de farmec și bun gust.
11. Angeline Cake Boutique – New York Roll și prăjituri artizanale
Recenzie: 4.6 stele
New York Roll nu are cum să lipsească de pe o listă cu cele mai bune deserturi, și astfel nici Angeline Cake Boutique nu poate lipsi de pe celor mai bune cofetării din București. Situată pe Strada Dr. Iacob Felix 59, cofetăria Angeline Cake Boutique este destinația perfectă pentru iubitorii de deserturi rafinate!
Dacă nu ai auzit de el până acum, New York Roll este o reinterpretare ingenioasă a croissantului, diferența fiind modul în care aluatul este rulat și în tehnica de coacere specifică, ce transformă cornul bine știut într-un cilindru crocant și pufos. Acest desert a devenit un adevărat hit în patiseria americană, dar împrumută și elemente din tradiția franțuzească a patiseriei. Iar Angeline Cake Boutique este una dintre primele patiserii din București care a adoptat și produs acest desert inedit.


Zvonurile spun că la Angeline Cake Boutique te poți răsfăța cu cele mai inedite prăjituri. În acest mic și cochet local, deserturile sunt pregătite manual și cu atenție la detalii, folosind ingrediente de cea mai înaltă calitate.Te așteaptă o varietate de opțiuni pentru New York Roll, inclusiv variante cu umplutură de vanilie și caramel, ciocolată și nuci caramelizate, matcha și zmeură, fistic, mango și fructul pasiunii. Dar și multe alte deserturi dulci și rafinate pentru toate gusturile.
Dacă vrei o experiență de neuitat, arome rafinate și deserturi artizanale de la care nu-ți poți lua ochii, Angeline Cake Boutique este opțiunea perfectă pentru tine!
12. Ana Pan – prăjiturile copilăriei
Recenzie: 4.4 stele
Prăjiturile cu specific tradițional românesc n-aveau cum să lipsească din această listă, iar Ana Pan cu atât mai puțin din rândul celor mai bune cofetării! De-a lungul anilor, Ana Pan a dezvoltat un lanț extins de magazine, devenind un nume de referință în industria patiseriei și a dulciurilor.
„100% românesc” este promisiunea pe care Ana Pan ne-o face. Una dintre cele mai vechi și bune cofetarii din țară (sau e Buc?), Ana Pan s-a axat încă de la început pe folosirea exclusivă a ingredientelor naturale, cu scopul de a păstra gustul autentic al bunătăților din copilărie. Cofetăria oferă o gamă variată de produse, incluzând panificație, patiserie, prăjituri și torturi. De asemenea, Ana Pan a introdus în ofertă și o gamă de produse dietetice, adaptate diabeticilor și celor care urmează un regim alimentar specific.


Cu o pasiune autentică pentru tot ce este bun și dulce, fondatoarea Ana Pan a început această afacere în 1990, cu un magazin de familie în zona Dorobanți, dar s-a extins rapid ajungand unul dintre cele mai mari lanturi de cofetării din București. Așa că fii sigur că indiferent unde ai fi, dacă te apucă pofta de dulce, cu siguranță vei da de Ana Pan la un colț de stradă ori în mall la Ana Baking Co.
13. Paul – fler franțuzesc împachetat în creme delicioase
Recenzie: 4.3 stele
Dacă ți-a rămas în minte gustul autentic al produselor de patiserie și prăjiturilor pe care le-ai mâncat în vacanța în Franța, atunci avem o veste bună pentru tine: le poți savura chiar și pe meleaguri autohtone.
Patiseria Paul te poartă într-o călătorie culinară în inima Franței, oferindu-ți o varietate de produse de patiserie, prăjituri, torturi și cornuri. Acesta este locul perfect pentru a începe ziua cu un mic dejun de nota 10, savurând croissante proaspete și cafea aromată.


Dar adevărata magie a Patiseriei Paul se ascunde în vitrina plină de prăjituri extraordinare. De la croissanturi cu umpluturi deosebite, la eclere, macaroons dar și tarte sau prăjituri numai bune pentru o sărbătoare în familie. Majoritatea celor care au servit aici acordă 5 stele, recunoscând calitatea și gustul autentic al produselor.
Pe lângă produsele delicioase și meniul cu inspirație franțuzească, Patiseria Paul păstrează același concept rustic-chic și ambianța caldă, tipică unei mici cofetării bune de pe o străduță din Paris, oferindu-ți o experiență autentică a gustului franțuzesc chiar în inima Bucureștiului!
Tu la ce cofetărie de top din București îți vei îndulci simțurile?
Cu aproape 400 de cofetării disponibile în București, găsirea celei potrivite poate fi o provocare. Dar fie că îți plac prăjiturile tradiționale românești, deliciile franceze, sau deserturile reinterpretate în mod creativ, fii sigur că există ceva și pentru tine. Sperăm că această listă cu topul cofetăriilor bune din București te-a ajutat și ai găsit deja una (sau mai multe!) pe care să le încerci
Iar dacă ești în căutarea unui loc în care să iei mic dejunul, prânzul, sau cina, citește și recomandările noastre pentru cele mai bune restaurante din București.
Indiferent că vrei să-ți satisfaci pofta de dulce sau foamea, te așteptăm în zona food court Veranda Mall, cu mâncăruri bune și deserturi speciale!
Surse fotografii: paginile de social media (Facebook, Instagram) ale brandurilor prezentate.