Top 7 cele mai bune aparate de fitness pentru acasă

Lifestyle

aparate de fitness pentru acasa

Există numeroase forme prin care poți încorpora mai multă mișcare în viață ta. Mulți aleg mersul la sala, dar dacă acesta nu e chiar stilul tău, nu-i nicio problema. Poți obține aceleași rezultate și să economiseșți timp și când te antrenezi la ține acasă. Vei avea nevoie să faci o investiție financiară la început că să îți achiziționezi câteva aparate potrivite pentru ține și obiectivele tale. Dar, în timp, dacă nu vor deveni umerașe pentru haine, cu siguranță îți vei recupera banii sau chiar vei economisi comparativ cu dacă ai fi luat un abonament la sala.

Dacă ai în plan să începi să faci mișcare în confortul locuinței tale, împreună cu echipa Decathlon Veranda Mall, am realizat o lista cu cele mai bune aparate de fitness pentru acasă care te pot ajută indiferent că vrei să-ți intri în formă, să te menții în formă sau să slăbești.

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.

Top aparate de fitness pentru antrnamente acasă

1. Banda de alergat

Alergarea este cel mai „primitiv” sport, așa că nu este de mirare că banda de alergat este unul dintre cele mai bune aparate de fitness pentru acasă , indiferent de obiectivele antrenamentelor tale. O poți folosi pentru mers sau alergare, inclusiv alergare înclinată, pentru a realiza un antrenament cardio eficient ori doar pentru încălzire. Aceasta pune în mișcare întregul corp, ajutându-te să consumi peste 450 de calorii pe oră.

Banda de alergare este potrivită pentru persoanele de toate vârstele, dar trebuie să ții cont că implică impact ridicat care crește riscul accidentărilor la nivelul articulațiilor. De aceea este important să alegi o pereche de încălțăminte sport potrivită. 

Prețul unei benzi de alergat pornește de la 1000 RON. La Decathlon Veranda Mall găsești modele pentru toate nevoile, buzunarele și spațiile. Vino să le testezi!

aparate de fitness pentru acasa

2. Stepperul

Cu dimensiunile lui compacte, stepperul este poate cel mai accesibil aparat de fitness pentru acasă, atât din punct de vedere al prețului, cât și al spațiului ocupat. Indiferent că este fix ori mobil, stepperul imită urcatul scărilor, ajutând la antrenarea picioarelor, feselor și a șoldurilor.

top aparate fitness pentru acasa

În medie, într-o oră de folosire a stepperului poți arde pana la 700 de calorii. Sau mai mult, dacă vii în completarea aparatului cu echipamente adiționale care să pună în mișcare și partea superioară a corpului – în acest scop, adesea aceste aparate vin cu corzi elastice încorporate, dar dacă nu au, poți achiziționa tu unele separat ori să folosești greutăți pentru mâini, fie că vorbim de gantere sau de niște sticle umplute cu apă ori nisip.

Un stepper costă între 200 și 500 RON. Vino în Decathlon Veranda să descoperi modelul potrivit bugetului și obiectivelor tale!

3.  Bicicleta eliptică

Bicicleta eliptică este un alt aparat de fitness popular în rândul persoanelor care optează să facă mișcare acasă. O combinație între banda de alergat, stepper și bicicletă staționară, aceasta oferă un antrenament cu impact redus, care imită mișcarea alergării sau a mersului, dar cu mai puțină tensiune asupra articulațiilor. Asta o face potrivită pentru începători, dar și pentru persoanele care se recuperează după o accidentare, cele care au probleme articulare, sau au multe kilograme în plus.

Bicicleta eliptică vine cu brațe mobile, astfel că antrenează întregul corp, de la picioare la abdomen, spate și brațe. Într-o oră de antrenament, vei arde în medie 600 calorii.

Pentru un astfel de aparat de fitness, vei avea nevoie de un buget minim de 800 RON.

cele mai bune aparate fitness pentru acasa

4. Bicicleta staționară

Alături de banda de alergare, bicicleta staționară se numără printre cele mai populare și bune aparate fitness pentru acasă. Acestea sunt disponbile în stil vertical sau orizontal, însă indiferent de model, mișcarea imită mersul pe bicicleta clasică, afară. În funcție de înclinația aleasă, poți antrena mușchii din partea superioară și cea inferioară a coapsei, cvadricepsul și mușchii hamstring, fesierii.

Bicicletele staționare sunt grozave pentru creșterea forței și a rezistenței, slăbit sau doar pentru încălzire. Sunt o alegere populară pentru cei care se afla la început de drum sau cei care au probleme articulare sau leziuni, deoarece exercită mai puțină presiune asupra corpului decât alte forme de cardio. În același timp, efortul depus este puțin mai mic în comparație cu cel al bicicletelor eliptice, deoarece pedalezi din șezut versus din picioare și nu pui în mișcare partea superioară a corpului. Dar chiar și așa, într-o oră de pedalare la bicicleta staționară poți arde până la 500 calorii.

Dacă ești interesat de un astfel de aparat fitness pentru acasă, la Decathlon găsești o mulțime de modele la prețuri începând cu 1000 RON.

aparate de fitness pentru acasa

5. Aparat de vâslit

Un echipament necesar în rândul sportivilor care practică caiac-canoe, aparatul de vâslit a fost recent adoptat de către sălile de fitness și, prin extensie și de persoanele care preferă antrenamentele acasă. Este unul dintre cele mai eficiente aparate de fitness antrenează în siguranță întregul corp, de la picioare la abdomen, spate și brațe. 

Riscul de accidentare este mai redus comparativ cu alte aparate, însă este foarte important să ai o postură corectă. De aceea va trebui să consulți câteva tutoriale ori un expert pentru a învăța cum să îl folosești fără a-ți afecta negativ sănătatea. Folosit corect, aparatul de vâslit te poate ajuta să arzi rapid 450 calorii pe oră, un consum substanțial, cu atât mai mult atunci când vrei să slăbești.

Pentru un aparat de vâslit vei avea nevoie de mai mult spațiu în casă și de un buget de minim 1200 RON. La Decathlon Veranda vei găsi o mulțime de modele de astfel de aparate la prețuri foarte accesibile.

aparat de fitness

6. Aparat fitness multifuncțional

Indiferent de obiectivele de fitness, cele mai bune rezultate se obțin atunci când combini exercițiile aerobe cum ar fi alergarea sau cycling-ul cu cele anaerobe precum ridicarea de greutăți. Așa că, dacă ai spațiu în casă, una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face pentru sala ta de acasă este un aparat de fitness multifuncțional potrivit pentru a te antrena cu greutăți.

Acestea  combină mai multe echipamente într-o singură mașină compactă și versatilă, inclusiv stivă de greutăți, scripete, benzi de rezistență și bancă reglabilă. Astfel, cu un singur aparat, poți realiza o varietate mare de exerciții pentru diferite grupuri de mușchi din întreg corpul, fie că vorbim despre picioare, abdomen, spate, umeri, piept sau brațe.

Când lucrezi cu greutăți este foarte importantă postura. Așa că înainte de a încorpora în rutina ta aparatul fitness multifuncțional, ai grijă că de documentezi cu privire la fiecare exercițiu pe care îl ai în vedere. Executat corect, un antrenament anaerob cu greutăți poate arde până la 600 calorii pe oră

aparate de fitness pentru acasa

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.

7. Aparat pentru abdomen

Fie că îți dorești să scapi de kilogramele în plus sau vrei să îți tonifiezi și definești abdomenul, băncile multifuncționale sunt echipamente de fitness versatile, special concepute pentru exerciții care ajută la dezvoltarea și tonifierea musculaturii abdominale, cum ar fi ridicarea picioarelor, crunch-urile sau twist-urile.

Dar poți folosi banca și pentru exerciții care antrenează alte grupe de mușchi. De exemplu  ridicările de trunchi cu greutăți sau exercițiile de tip plank cu greutăți.

Dacă ești interesat de o bancă pentru abdomene, la Decathlon Veranda Mall găsești modele la prețuri între 200 și 500 RON.

aparate de fitness pentru acasa

Alte accesorii și echipamente de fitness pentru acasă

Pentru a realiza un antrenament complet și eficient acasă, ai nevoie și de alte echipamente pe lângă aceste aparate „mari”. Există accesorii și echipamente mai mici care nu ar trebui să îți lipsească din arsenalul de fitness. 

  • Gantere de diferite greutăți: le poți folosi  pentru antrenarea specifică a mai multor grupe musculare.
  • Benzi elastice: ajută la îmbunătățirea forței și a rezistenței. 
  • Greutăți pentru brațe/picioare: le poți folosi pentru a crește intensitatea antrenamentului și a îmbunătăți tonusul muscular. 
  • Coarda de sărit: potrivită pentru încălzire, antrenamente cardio și îmbunătățirea coordonării.
  • Foam roller: este util pentru masajul și relaxarea musculaturii ca să grăbești procesul de recuperare de după antrenament.
  • Îmbrăcăminte sport: acestea sunt confecționate din materiale speciale, ce lasă pielea să transpire, fiind perfecte pentru mobilitatea și confortul tău. 

Tu ce aparate de fitness vei alege pentru sala de sport de acasă?

Aparatele de fitness pentru antrenamente de acasă sunt o alegere ideală dacă îti dorești să ai un stil de viață sănătos, dar nu vrei să îți faci abonament la sală. Acestea oferă o varietate mare de opțiuni de antrenament, inclusiv cardio, forță și flexibilitate, precum și tehnologii avansate de monitorizare, astfel încât să-ți poți personaliza antrenamentele în funcție de nevoi.

Atunci când alegi aparatele, ia în considerare obiectivele de fitness și bugetul disponibil. La Decathlon Veranda Mall găsești o gamă largă de aparate și echipament de fitness pentru acasă la prețuri foarte accesibile. Vino să le testezi!

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.