Cele mai populare clase World Class: care este cea mai potrivită pentru tine

Lifestyle

Clasele World Class

World Class este cea mai mare rețea de săli de fitness din România, oferind o gamă largă de servicii și facilități atât pentru cei pasionați de sport, cât  și pentru cei care își doresc să își îmbunătățească condiția fizică sau să adopte un stil de viață activ.

Programul claselor de group fitness oferite de World Class esteconceput pentru a răspunde nevoilor, preferințelor și posibilităților variate ale clienților.. Acestea sunt disponibile într-o varietate foarte mare, astfel Paleta de clase de group fitness este varianta, astfel încât oricine poate găsi cel puțin un tip de antrenament potrivit. Pe de altă parte, această varietate poate face alegerea dificilă, cu atât mai mult dacă ești începător într-ale mersului la sală.
Dacă te numeri printre aceștia, acest ghid este pentru tine. Împreună cu echipa World Class Veranda Mall, ți-am pregătit o descriere detaliată a principalelor tipuri de clase pe care le găsești în rețeaua World Class, pentru ca tu să-ți găsești antrenamentul potrivit.

Ce clase găsești la World Class?

Rețeaua oferă peste 30 de tipuri de clase de group fitness dintre care poți alege în funcție de abonamentul World Class Indiferent de antrenament, poți fi sigur că mereu vei găsi instructori bine pregătiți și aceeași calitate a serviciilor, astfel încât tu să ai parte de o experiență plăcută, și să-ți atingi obiectivele cât mai repede.

Majoritatea claselor durează 60 de minute, dar există și unele de 50 de minute, 45 de minute sau 30 de minute, în funcție de zona/zonele țintă ale antrenamentuluit, de câte grupe musculare sunt implicate în antrenament, astfel încât să fie eficiente. 

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.

Așadar, iată care sunt principalele clase pe care le vei găsi la World Class:

1. Cycling

clasele World Class

Clasa de cycling, este foarte populară și reprezintă un antrenament cardio intens, în cadrul căruia se pedalează pe o bicicletă statică special concepută pentru acest tip de antrenament . Se lucrează pe muzică, iar ritmul acesteia, împreună cu rezistența creată în timpul pedalatului, vor da intensitatea antrenamentului. În timpul unei clase de cycling, va trebui să îți reglezi rezistența, conform indicațiilor instructorului, care are clasa structura în baza unor profile prestabilite, precum Fartlek, High End Endurance, Hill și Extensive Interval. Acestea diferă în funcție de tehnicile de pedalare și de intensitățile atinse.

Dacă vrei sa afli cum arată o clasă de Cycling la World Class, urmărește videoul de mai jos.

2. Pilates

clasele World Class

Pilates este un tip de antrenament ce a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani, care pune accentul pe controlul corpului în mișcare, flexibilitate și postura. Exercițiile de pilates implică mișcări lente și controlate, care pun accent pe respirație, alinierea corectă și menținerea coloanei vertebrale în poziția corectă, prin activarea zonei core . Aceste exerciții pot fi realizate fie în picioare, fie pe o saltea, fie cu ajutorul unor echipamente speciale.

Pe lângă faptul că este o metodă excelentă de a face mișcare, oferă și numeroase beneficii pentru sănătatea mintală și emoțională. Te va ajuta să te concentrezi asupra respirației și a corpului tău, ceea ce contribuie la reducerea nivelului de stres și anxietate. Practicarea regulată a pilatesului poate îmbunătăți somnul și starea generală de bine, esențiale pentru un stil de viață sănătos.

Dacă acest tip de workout îți face cu ochiul, poți încerca și Pilates Props, ce implică exerciții cu rola din spumă, inelele variabile, gantere de greutate mică și alte accesorii.

Ca să-ți faci o idee despre cum arată o astfel de clasă la World Class, urmărește videoul de mai jos.

3. BODYPUMP™

Bodypump World Class

Este o clasă excelentă pentru cei care caută un tip de antrenament forță, tonifiere și definire a musculaturii. Cu ajutorul greutăților și a muzicii antrenante, această clasă oferă beneficii precum îmbunătățirea compoziției corporale, creșterea rezistenței, a forței și a tonusului muscular. 

Echipamentul de care te vei folosi în timpul acestei clase de fitness este reprezentat de step saltea, bară și discuri de greutăți variate. Eficiența antrenamentului  vine din efectul repetitivr: multe repetări din aceeași mișcare, pe ritmuri diferite, care stimulează diferite tipuri de fibre musculare. 

BODYPUMP este un concept Les Mills, popularizat în România de către World Class. Instructorii Les Mills au parte de training continuu pentru ca tu să beneficiezi de cele mai noi și eficiente metode de workout 

Iată ce fel de exerciții ai face dacă vei alege clasa Body Pump de la World Class:

4. Zumba

Zumba World Class

Cu siguranță ai auzit despre Zumba – antrenamentul care îmbină dansul cu fitnessul și care a devenit extrem de popular în ultimii ani. Acesta se bazează pe principiul „fun and easy to do”, ceea ce înseamnă că oricine poate participa, indiferent de nivelul de fitness sau de experiența în dans. Coregrafiile sunt simple și repetitive, astfel încât să poți învăța rapid mișcările și să te concentrezi mai mult pe distracție decât pe perfecțiunea dansului.

În timpul unei clase de Zumba, instructorul danseză împreună cu participanții, repetând mini coregrafii. Melodiile alese variază ca stil de la reggaeton, salsa, merengue, samba, iar intensitatea poate varia în funcție de ritmul muzicii și de complexitatea coregrafiei. Muzica este o componentă esențială și ajută la menținerea energiei ridicate pe parcursul întregului antrenament.

Iată ce fel de exerciții se fac în timpul unei clase de Zumba de la World Class:

Tot bazată pe anumiți pași de dans, este și clasa de step dance, unde vei executa acesti pași de dans pe step. Iată ce poți face la un astfel de antrenament:

5. Bag Boxing

Bag Boxing World Class

Bag boxing-ul este o formă de antrenament pentru amatorii de senzații țări și adrenalină, care implică lovitul unui sac de box cu pumnii, coatele, genunchii și picioarele, pe muzică.x. Este o clasă foarte dinamică, în care se execută lovituri împrumutate din kick box, atât de brațe (directă, uppercut, croșeu), cât și de picioare.  Instructorul creează o coregrafie din aceste diferite tipuri de lovituri, pe care o va repeta, crescând intensitatea mișcărilor. 

Bag boxing este o modalitate excelentă de a îți elibera tensiunea și de a arde calorii. Iar dacă vrei, în timp ce lovești sacul de box, îți poți descărca chiar și frustrările acumulate în timpul zilei. 

Daca vrei să vezi ce exerciții presupune o clasă de Bag Boxing, urmărește videoul de mai jos.

Pe principii similare, însă fără sacul de box, funcționează și clasele de kickbox de la World Class.

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.

6. Bosu

Bosu World Class

BOSU® este un tip de antrenament ce se focusează pe îmbunătățirea echilibrului și  a concentrării. Poate include atât exerciții de tonifiere și definire, precum și exerciții cardio, având avantajul de a nu crea impact pe articulații și coloană, datorită capacității de absorbție pe care o conferă suprafața echipamentului (o semisferă gonflabilă, cu o bază solidă din plastic). Elementul cheie este suprafața instabilă pe care se lucrează  , care necesită ca tot focusul tău să fie îndreptat pe menținerea stabilității în timpul execuției corectea exercițiilor, dar mai ales pe menținerea stabilității. Îmbunătățirea posturii și a controlului corpului vor fi printre primele indicii ale unui antrenament BOSU® reușit. Această clasă îți solicită mușchii stabilizatori, ceea o face mai puțin accesibilă începătorilor, fiind potrivită celor cu un nivel mediu-avansat de fitness.

Iată ce fel de exerciții ai face dacă vei alege clasa de fitness Bosu de la World Class:

7. TRX

TRX World Class

Continuând în aceeași notă, o altă clasă World Class cu focus pe echilibru și zona core este Total Resistance Xercise sau TRX. Este un sistem de antrenament funcțional, bazat pe folosirea greutății propriului corp. Se folosesc benzi de suspensie, montate în tavan sau pe un suport special, pentru a efectua exerciții variate care vizează zona core. Majoritatea exercițiilor de TRX sunt variante de planșă în dinamică, atât din picioare, cât și de la podea. TRX te ajută să-ți îmbunătățești forța, anduranța musculară, echilibrul, capacitatea cardio și coordonarea.

Iată cateva exerciții specifice clasei de TRX de la World Class:

8. Metabolic Body Workout

Metabolic Body Workout World Class

Dacă îți dorești să îți accelerezi metabolismul și să îți sculptezi corpul, atunci Metabolic Body Workout (MBW) este antrenamentul perfect pentru tine. Acesta se bazează pe efectul EPOC Excess Post-exercise Oxygen Consumption), care se referă la consumul de calorii chiar și după ce antrenamentul s-a încheiat. Cu alte cuvinte, cu cât exercițiile sunt mai intense, cu atât corpul va avea nevoie să ardă mai multe calorii în urma antrenamentului ca să refacă rezervele de oxigen consumate, pentru a se recupera.

Spre deosebire de alte clase, MBW durează i 45 de minute, timp în care vei face exerciții intense și variate, precum genuflexiuni, flotări, sărituri și burpee-uri. Este tot un tip de antrenament funcțional, deci complex și intens, clasa fiind potrivită persoanelor cu experiență.
Afla care sunt tipurile de exerciții care se fac în timpul unei clase de Metabolic Workout de la World Class:

9. Khai Bo

Khai Bo World Class

Inspirat din Tae Kwando, Karate, Kung Fu și Muay Thai, Khai Bo este un tip de antrenament de înaltă intensitate, inspirat din artele marțiale. Acesta se bazează pe combinații de mișcări rapide și puternice, de brațe și picioare, executate în aer. Este o clasă foarte dinamică, se execută într-un rit accelerat, cu accent pe rezistența cardio și coordonare.

10. Stretching

clasele World Class

Stretchingul este o modalitate deloc nouă de a învața și practica tehnicile de întindere și corectare a posturii, cu scopul de a îmbunătăți flexibilitatea și mobilitatea corpului. O clasă de stretching poate avea diverse forme și poate fi structurată diferit în funcție de instructor și de nivelul de experiență al participanților. Dar în general, include exerciții de întindere a diferitelor părți ale corpului, cum ar fi gâtul, umerii, brațele, spatele, picioarele și gleznele. Aceste exerciții pot fi realizate în picioare, așezat sau întins pe o saltea. Pe parcurs, instructorul va pune accent și pe respirație și tehnici de relaxare, pentru a maximiza beneficiile stretchingului.

Stretchingul este o clasă fără impact sau solicitare cardio. Obiectivul clasei este de a îmbunătăți flexibilitatea mușchilor și mobilitatea articulară.

Iată ce fel de exerciții se fac în timpul unei clase de Stretching de la World Class:

11. Aqua Gym

Aqua Gym World Class

Deoarece se practică în apă, Aqua Gym este o clasă cu impact redus asupra articulațiilor, ceea ce o face potrivită pentru toate vârstele și nivelurile de performanță. Este o clasă care cuprinde atât exerciții cardio, cât și de tonifiere, lucrând împotriva rezistenței pe care o creează mișcarea în apă. Apa oferă o rezistență mai mare decât aerul, ceea ce ajută la activarea musculaturii, mai ales atunci când se foloses accesorii precum ganterele de apă sau baghetele de plută Presiunea pe care apa o exercită asupra corpului, în timpul antrenamentului, stimulează drenajul limfatic, ajutând la detoxifierea corpului și la combaterea celulitei. În plus, stimulează secreția de endorfine, participând astfel la combaterea stresului și a durerilor.

Dacă ești curios de cum arată o astfel de clasă la World Class, găsești o scurtă prezentare în videoul de mai jos:

Cum alegi clasa potrivită pentru tine?

Dacă sunt prea multe clase și nu știi cum să o alegi pe cea potrivită pentru tine, iată câteva aspecte de care să ții cont:

  • Obiectivele individuale de fitness. Acestea pot varia de la pierderea în greutate sau  tonifiere, până la creșterea forței și a rezistenței sau îmbunătățirea flexibilității. Pentru slăbire îți recomandăm clasele de MBW, Interval, Cycling, Bag Box, Khai Bo, Zumba. În cazul în care tonifierea sau creșterea forțeii musculare sunt obiectivele tale, BODYPUMP sau TRX sunt printre cele mai potrivite. Un antrenament benefic atât pentru corp, cât și pentru minte este pilates saui yoga.
  • Nivelul de fitness. Alegerea clasei de group fitness potrivite depinde de nivelul actual de fitness. În general, este recomandat să începi cu clase mai ușoare și să avansezi treptat către cele mai intense. Dacă nu ai făcut niciodată exerciții sau ai făcut foarte puțin, începe cu clase mai ușoare, cum ar fi yoga sau pilates. Aceste clase se concentrează pe respirație, flexibilitate și tonifiere, fiind mai puțin intense decât celelalte. Dacă ești într-o formă fizică bună și dorești o provocare mai mare, poți încerca clase de tipul BODYPUMP sau TRX.
  • Preferințe personale. Este de dorit să alegi o clasă de fitness care îți place și te motivează să revii. Dacă iti place să dansezi, poți încerca clase de dans, cum ar fi Zumba. Dacă preferi antrenamente mai intense, alege clase precum Cycling sau C-Core. 
  • Impact. Exercițiile de tip „high impact” implică sărituri, lovituri sau alergări  care se regăsesc în clase precum Bag Boxing și Metabolic. Ai în vedere că astfel de exerciții pot fi solicitante pentru articulații, în special pentru genunchi și glezne. De aceea, este important să începi cu o intensitate mai mică și să urmezi cu atenție instrucțiunile antrenorului pentru a evita accidentările
ClasăTip antrenamentNivelDuratăImpact
Cyclingcardio,rezistenta,forțăîncepător – avansat55-60 minuteRedus
Pilatescorp & minte, izometrie, anduranță muscularăîncepător – avansat55-60 minute
BODYPUMPforță, tonifiere, definireincepător-mediu45-60 minuteRedus
Zumbadans, cardioincepător- mediu55-60 minuteMediu
Bag Boxingcardio, arte marțialemediu-avansat55-60 minuteRidicat
BOSU®cardio, tonifiere, echilibrumediu-avansat55-60 minuteMediu
TRXforță, cardio, core, echilibrumediu – avansat45 minuteMediu
Metabolic Body Workoutcardio, rezistenta, uncționalavansat50 minuteMediu
Khai Bocardio, arte marțialemediu-avansat55-60 minuteMediu
Stretchingcorp & minte, mobilitate, flexibilitateîncepător30- 45 minute
Aqua Gymaqua fitness, tonifierecardioîncepător-mediu55-60 minuteRedus

Clase disponibile la World Class Veranda Mall

Dacă stai în zona Obor, sector 2, World Class te așteaptă în clubul din Veranda Mall. Aici vei găsi o varietate mare de clase de group fitness marca Les Mills și World Class, printre care și cele de mai sus, mai puțin Aqua Gym. 

World Class Veranda Mall face parte din categoria cluburilor Bronze și îți pune la dispoziție peste 1500 de metri pătrați destinați antrenamentelor fitness sau group fitness. Te așteaptă cu echipamente de ultimă generație, cele mai noi concepte de fitness, și instructori bine pregătiți mereu dornici pentru a te sprijin în călătoria pentru o condiție fizică mai bună.

Întrebări frecvente despre clasele World Class

Care este intervalul orar în care se poate rezervă o clasă?

La World Class o clasă se poate rezerva începând cu 26 de ore în avans.

Cum îți rezervi loc la o clasă?

Îți poți rezervă un loc la o clasă de group fitness  printr-un cont de membru realizat pe worldclass.ro, prin aplicația mobilă World Class sau la punctul de înregistrare personală, acolo unde există unul. La Self Check-up Point (punct de înregistrare personală) vei putea face rezervări doar cu două ore înainte de începerea sesiunii, în limita disponibilității. Nu poți face rezervare telefonic sau în recepție.

Care este numărul de clase la care te poți înscrie?

Pot fi rezervate până la maxim două clase în același club. Poți rezerva mai multe clase în cluburi diferite cu condiția să existe o perioadă de minim două ore între finalizarea primei clase și începerea celei de-a doua clase.

Care este numărul mediu de participanți?

Numărul de participanți la o clasă poate varia, în funcție de locația clubului, precum și de popularitatea acesteia. De obicei, clasele sunt proiectate pentru un număr specific de participanți, astfel încât să fie asigurată o experiență optimă pentru toți cei prezenți. Dar în general, clasele au între 10 și 30 de persoane.

Tu la ce clasă te vei înscrie?

Acum că știi ce presupune fiecare clasă de World Class, nu îți rămâne decât să alegi și să îți faci abonament dacă nu ai unul deja. Dacă tot nu ești decis, încearcă-le pe toate și vezi care ți se potrivește. În plus, nu uita că într-un final, orice mișcare va contribui într-o mai mică sau mai mare măsură la obiectivul tău și, mai ales, la condiția ta fizică și starea de bine.

Fie că îți dorești să slăbești, să îți mărești masa musculară sau să îți îmbunătățești postura, la World Class vei găsi clase potrivite nevoilor și obiectivelor tale. Fiecare clasă este concepută de experți în domeniul fitnessului și condusă de instructori profesioniști, care îți vor împărtăși pasiunea și spori motivația, iar atmosfera, distractivă și energizantă, te va face să vrei să revii pentru mai mult.

Dacă locuiești în zona Obor din sector 2, te așteptăm la World Class Veranda Mall.

Vreau sa aflu despre:
Folosim NewsMAN ca platforma de marketing. Prin abonarea la newsletter, sunteti de acord cu politicile de confidentialitate NewsMAN si Veranda Mall.